خبرگزاری شبستان: کودکان همیشه و در همه دوره ها در بین انسانها از ارج و قرب فراوانی برخوردارند، اهمیت دادن به این قشر که سازندگان فردای جوامع به حساب میآیند، درحدی است که پیامبر اکرم(ص) کودکان را گلی از گلهای بهشت برمیشمردند، اما باید توجه داشت که در میان این گلهای زیبای بهشتی، کودکانی هستند که به نوعی از نعمت زندگی در کنار یک خانواده طبیعی محرومند، ژیلا باقری، معاون اموراجتماعی سازمان بهزیستی استان تهران درخصوص نحوه حضانت کودکان بیسرپرست توسط زنان مجرد که امروزه به به عنوان لایحه جدید به نقل محفل رسانه ها تبدیل شده است، به خبرنگار شبستان گفت: بر طبق قانون زنان مجرد در سنین بالای 30 سال میتوانند حضانت کودکان بیسرپرست را برعهده بگیرند اما این امر زمانی محقق می شود که این قانون توسط شورای نگهبان تایید شود تا بدین ترتیب در جامعه ابلاغ و اجرایی شود.
چند و چون حضانت
وی درخصوص نحوه اعمال قوانین حضانت کودکان بیسرپرست، به زوجین خاطرنشان کرد: زوجین باید در رنج سنی 30 تا 50 سال و از شرایطی همچون محل زندگی مناسب، اشتغال و ثبات شغلی، درآمد مکفی و بیمه برخوردار باشند.
به گفته باقری بعد از پذیرش شرایط زوجین جهت حضانت کودکان بیسرپرست باید متقاضیان گواهی عدم سوءپیشینه، عدم اعتیاد را تهیه کرده و اداره سرپرستی هم با تایید صلاحیت درخواست زوجین را طبق نامهای به بهزیستی ابلاغ کند و این سازمان با تشکیل نشستهای مشاورهای در یک گروه متشکل از کارشناس اموراجتماعی استان تهران، معاون اموراجتماعی شهرستان مربوطه، کارشناس شبه خانواده، کارشناس روانشناسی، کارشناس فرزند خواندگی و کارشناس حقوقی سازمان بهزیستی نحوه صلاحیت خانواده را مورد بررسی قرار میدهند و با توجه به درخواست زوجین فرزند مناسب انتخاب و به آنها تحویل داده میشود.
اسکان کودکان کار
باقری در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر نحوه اسکان کودکان کار ازسوی بهزیستی، گفت: کودکان کار که ازسوی شهرداری، نیروی انتظامی و اورژانس اجتماعی به سازمان بهزیستی معرفی میشوند، ابتدا در مراکز مربوط اسکان یافته و برای این افراد پرونده عضویت تشکیل میشود.
به گفته وی باید توجه داشت که بسیاری از کودکان کار از شهرستانها به تهران مهاجرت کردهاند که تیم مددکاری در این مراکز، خانواده کودک را شناسایی می کنند.
آیا کار کودک نشانه مردانگی اوست؟!
کارشناس اموراجتماعی بهزیستی استان تهران با بیان اینکه 88 درصد کودکان کار بر طبق آمار صاحب والدین هستند، گفت: آنها بیشتر به علت فقر مالی و فقر فرهنگی اقدام به چنین کارهایی میکنند، برای مثال خانواده هایی هستند که به باور خود کودک را برای کار به خیابان میفرستند تا به قول معروف "مرد" شود و با چنین باوری کودک را از تحصیل محروم میکنند.
فقر مالی یکی از چندین دلایل برای کار کودکان
باید توجه داشت که مشاهده معضلی همچون کودکان کار در جامعه نشان از فقرمالی خانواده است که در این باره باقری اظهارکرد: در صورت مشاهده کودکی که از خانواده فقیر برخوردار است آنها را تحت پوشش بهزیستی قرار داده تا بدین ترتیب با اقدامات مددکاری بتوان گامی مفید برای کودک و خانوادهاش برداشت.
به گفته معاون اجتماعی بهزیستی، کم نیستند کودکان کاری که به علت شرایطی همچون بدسرپرستی و یا بیسرپرستی دست به چنینی اقداماتی می زنند و این قبیل افراد در مراکز مراکز شبانهروزی کودکان خیابانی نگهداری میشوند.
پایان پیام/
نظر شما