مسجد امام سجاد کرمان| از ارادت و خلوص یک زرتشتی در اهدای زمین تا مکانی برای ایفای مسئولیت های اجتماعی

مسجد امام سجادعلیه السلام بولوار قدس کرمان یکی از مساجد فعالی است که شکل گیری و ساخت این مسجد حکایتی جالب و خواندنی دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ ۳۰ مرداد برابر با ۲۱ اوت، سالروز تخریب مسجد الاقصی به دست یهودی های صهیون روز جهانی مسجد نام گرفته است؛ این مناسبت فرصتی برای مرور برخی فعالیت های مساجد فعال فراهم کرد که این گزارش با توجه به تقارن این روز در سال جاری با ۱۲ محرم، سالروز شهادت امام سجادعلیه السلام؛ با موضوع فعالیت های مسجد امام سجادعلیه السلام بولوار قدس کرمان تهیه شده است.

 

 

مسجد مذکور یکی از مساجد فعالی است که به گفته حاج مختار آقاملائی، مسئول هیئت امنای مسجد از روزهای نخست پس از پایان جنگ تحمیلی کار ساخت و ساز آن آغاز شد. شکل گیری مسجد که خود حکایتی جالب و خواندنی دارد را آقاملائی اینگونه برای خبرنگار خبرگزاری شبستان تشریح می کند:

 

 

زرتشتی ها به دلیل ایرانی بودن شهربانو، همسر امام حسین علیه السلام و مادر امام سجاد علیه السلام، ارادات خاصی به امام حسین علیه السلام و به تبع آن به امام سجادعلیه السلام دارند؛ در کرمان مردی زرتشتی به نام مرحوم میرزا بهرام سیاوشیان که اواخر عمر، مسلمان شد، قطعه زمینی را روی همین ارادتی که گفته شد برای ساخت مسجد اهدا کرد.

 

 

ماجرا از این قرار بود که آن مرحوم سنداهدای قطعه زمین خود را در سال ۱۳۶۲ تنظیم و چند برگ از آن کُپی تهیه و در اختیار افراد مختلفی قرار می دهد؛ یکی از آنها را به آقای ابراهیمی، نفت فروش محله می دهد و می گوید اگر زنده ماندم که خودم مسجد را می سازم اگر نه با پسرم آن را بسازید. 

 

 

سال ۱۳۶۴ بود که بنده در محله فعلی سکونت یافتم و در همان ابتدا جلسه قرآن توسل راه اندازی کردم؛ جلسه ای که خیلی زود با استقبال زیادی روبرو شد؛ یک شب نفت فروش محله در خانه ما را زد و سند را به من داد و گفت داستان این است و حالا که آقای سیاویشان از دنیا رفته نمی دانم با این سند چکنم.

 

 

آن روزها جنگ بود و من هم پاسدار و نمی رسیدیم که کار ساخت مسجد را انجام بدهد؛ موضوع را با مرحوم شیخ شعاعی از روحانیون کرمان در میان گذاشتم و او پیشنهاد داد که سند را در اختیار اوقاف قرار بدهم.

 

 

خلاصه زمان گذشت تا اینکه دقیقاً یک روز پس از پایان جنگ تحمیلی به طور اتفاقی هنگام عبور در محله مشاهده کردم عده ای به جان زمین افتاده و در حال تقسیم کردن آن هستند؛ پرسیدم داستان چیست؟ گفتند بنیاد مسکن این زمین را به ۴ نفر داده است؛ من خیلی ناراحت شدم؛ این افراد همه آن اسنادی که نشان می داد مرحوم سیاویشان این زمین را برای مسجد اهدا کرده، از این و آن جمع کرده بودند الا سندی که نزد اوقاف بود(زیرا از آن خبر نداشتند)

 

 

 

فوری به اوقاف مراجعه کردم، سه روز تمام هرچه میان پرونده ها گشتیم سند را ندیدیم در حالیکه با ناامیدی از اوقاف بیرون می آمدم پسر حاج آقا فقیه گفت دو تا کارتن پشت انبار اوقاف است، می خواهی آنجا را هم نگاه کن؛ رفتم سراغ کارتن ها، برگ اول را کنار زدم، برگ دوم سند مرحوم سیاویشان بود؛ آن را برداشتم و ظرف دو شب نقشه مسجد را طراحی کردیم و بعد هم کلنگ آن را به زمین زدیم.

 

 

یکی از همان افرادی که ادعای مالکیت بر زمین مسجد داشت، گفت اما زمین تجاری مقابل آن را خودم خریدیم؛ پرسیدیم چقدر؟ گفت ۳۰ هزار تومان! حالا کار ما گیر این ۳۰ هزار تومان بود! و خب ۳۰ هزار تومان آن زمان هم خیلی زیاد بود.

 

 

شب جمعه ای، فردی به نام حاج حسین مختارآبادی در کاظم آباد دعای کمیل داشت، به حاج قاسم گفته بود مداح می خواهم؛ حاج قاسم به او گفته بود برو پیش آقاملائی، حاج حسین آمد دنبال من که بروم برای مداحی، به او گفتم ۳۰ هزار تومان پول می خواهم، گفت پیاده شو، هنوز نیامدی ۳۰ هزار تومان پول می خواهی؟ ماجرا را برایش توضیح دادم.

 

 

آن شب، دعای کمیل عجیبی شد، حاج حسین آخر دعا بلند شد و گفت آقای آقاملائی ۳۰ هزار تومان پول برای ساخت مسجد می خواهد، خلاصه مردم آنجا ۲۷ هزار تومان کمک کردند و ۱۰ هزار تومان هم از محله جمع آوری کردیم و کمک هایی هم از وزارت سپاه وقت و حاج قاسم و خیرین و...گرفتیم.

 

 

حاج صادق ملائی، از هم محله ای ها خانه ای سر کوچه داشت که نیت کرده بود آن را برای ساخت مسجد بفروشد؛ به ما می گفت فاکتور بیاورید پول بدهم؛ خلاصه نیمی از سازه اصلی مسجد با ۷۰۰ هزار تومانی که از فروش خانه حاج صادق تأمین شد؛ ساخته شد.

 

 

حاج صادق می گفت دلم می خواهد مسجد ساخته شود یک روضه ای در آن خوانده شود بعد از دنیا بروم؛ همین طور هم شد، سازه اصلی مسجد که ساخته شد، روزی در مسجد روضه ای برپا کردیم؛ آن مرحوم روی سکوی جلوی مسجد نشست و گریه هایش را هم کرد و حدود ۱۰، ۱۵ روز بعد از دنیا رفت.

 

 

 

حاج قاسم هم یکبار گفت « من این مسجد را خیلی دوست دارم و هر وقت اینجا می آیم یاد مسجد مدینه می افتم؛ خیلی از مساجد ۵۰، ۶۰ سال ممکن است طول بکشد تا ساخته شود اما این مسجد ظرف تنها چند سال ساخته شد» مسجد امام سجاد که در واقع نامگذاری آن نیز توسط مرحوم سیاوشیان انجام شد؛ امروز یکی از پرکارترین و فعال مساجد کرمان است که هم کتابخانه دارد، هم پایگاه مقاومت خواهران، پایگاه برداران، هیئت عاشقان بقیع، دارالقرآن و هم کالنون فرهنگی هنری دارد.

 

 

آقاملائی علت همه سرگذشت عجیب و در عین حال شیرینی که بر مسجد امام سجادعلیه السلام بولوار قدس کرمان گذشته تا به امروز که گل سرسبد مساجد شهر است را مربوط به پاکی و صداقت و اخلاص آن مرد زرتشی می داند که مسلمان شد و بدون چشم و همچشمی زمین مسجد را ادا کرد.

 

وی ایجاد شغل های کوچک برای زنان بی سرپرست را یکی از برنامه های پیش روی مسجد عنوان و تصریح کرد: جانبازان محله همکاری زیادی با مسجد داشتند و در حال حاضر با همت جوانان انقلابی و پرشور، پیشرفت مسجد ادامه دارد.

 

 

 

محسن شریف پور، مدیرکانون فرهنگی هنری مسجد امام سجادعلیه السلام هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید:  خوشبختانه مسجد محله با همکاری خیریه و کانون مسجد، مشکلات مردم را تا جایی که در توان باشد حل می‌کند که در این راستا فعالیت های زیادی انجام شده است.

 

 

وی تهیه و توزیع بسته های معیشتی در طول سال، کمک به حل مشکلات تحصیلی دانش آموزان بی بضاعت، اعطای وام قرض‌الحسنه، طبخ غذای گرم  وتوزیع بین نیازمندان، کمک به بیماران در تهیه دارو، آزادی زندانیان جرایم غير عمد به تعداد ۱۵نفر، تهیه لباس، کیف و کفش برای نیازمندان، تهیه جهيزيه برای هفت نوعروس، ساخت منزل مسکونی  برای یک خانواده، ارسال ۴۰۰بسته غذایی به جنوب کرمان، قربانی ۱۱۰ رأس گوسفند و توزیع گوشت آن میان نیازمندان را
مصادیقی از فعالیت های انجام شده در راستای مسئولیت اجتماعی مسجد فهرست می کند.

 

 

شریف پور برگزاری مراسم مذهبی و کلاس های قرآن در طول سال به صورت مجازی و حضوری، برگزاری تریبون آزاد در پارک مطهری، دیدار با خانواده شهدا و... را بخش دیگری از فعالیت های این مسجد عنوان می کند.

 

 

کانون فرهنگی هنری مسجد امام سجاد علیه السلام از زمان تاسیس در سال ۱۳۷۳ تاکنون طی مدت ۲۷ سال فعالیت های قابل توجهی انجام داده است؛ حاج آقا دانایی، مدیرسابق این کانون سهم مهمی در پیشبرد فعالیت های کانون داشت.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1060194

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha