استان سمنان دارای ۱۱ بافت تاریخی ارزشمند است

دوست محمدی با بیان اینکه استان سمنان دارای ۱۱ بافت تاریخی ارزشمند است گفت:این بافت‌ها که خود مجموعه‌ای از آثار را شامل می‌شوند نیاز به حفاظت و نگهداری جمعی دارند.

به‌گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان ، «حمیدرضا دوست‌محمدی» در نشست خبری با خبرنگاران استان سمنان، با بیان اینکه بافت‌های تاریخی ارزشمند بخشی از میراث غیرمنقول هستند و در دل خود آثار تاریخی فاخر و ارزشمندی را جا داده‌اندگفت: حفظ ارزش‌های ماهوی بافت‌های تاریخی علاوه بر حفظ کالبد بافت، از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با تأکید براینکه استان سمنان از تنوع اقلیمی بسیار بالایی برخوردار است به‌طوری که  این استان دارای مناطق کوهستانی و جنگلی، کویری و دشت‌های بزرگ است  افزود:  این تنوع سبب شده که استان از نظر آثار تاریخی منقول و غیرمنقول و  آثار طبیعی و معماری از تنوع و غنای بسیار بالایی برخوردار باشد.

 

وی با اشاره به اینکه اشاعه میراث‌فرهنگی، باعث هویت بخشی به جامعه  می‌شود  اظهارداشت: نیاز به توجه ویژه مردم، مسئولان و سازمان‌های مردم‌نهاد دارد.

 

دوست محمدی با بیان اینکه صنایع‌دستی نیز میراث ناملموس کشور است، گفت: رشد و توسعه گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی با هم مرتبط است و هر یک زمینه توسعه حوزه دیگر را فراهم می‌کند.

 

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان بابیان اینکه میراث می‌کوشد تا با مرمت و نظارت بر بافت تاریخی ارزش‌های تاریخی آن را حفظ کند، ابراز داشت: میراث فرهنگی در بسیاری از موارد بسیار مظلوم بوده است اما با این حال تلاش کرد تا کار خود را با بهترین نحو انجام دهد که مرمت این تعداد بافت تاریخی اثبات این دلالت خواهد بود.

 

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد در حوزه حفظ میراث، نقش آن‌ها نادیده گرفته‌شده و همکاری چندانی با این بخش صورت نمی‌گیرد، تصریح کرد: در حوزه‌های فرا بخشی می‌بایست سایر نهادها و دستگاه‌های مربوط نیز در این حوزه ورود کنند.

 

دوست محمدی افزود: تنوع اقلیم استان سمنان و تنوع میراث فرهنگی طبیعی، غیر طبیعی، ملموس یا ناملموس به اهمیت میراث فرهنگی اشاره می‌کند و گردشگری که وارد این خطه می‌شود قطعاً در جاذبه‌ها حضور پیدا می‌کند لذا می‌بایست با همکاری سایر ارگان‌ها این حوزه را حفظ کرد.

 

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان همچنین درباره ثبت شاهوار نیز گفت: با توجه به ثبت ملی شاهوار، می‌بایست مجوز بهره‌برداری از معدن بوکسیت در این اثر طبیعی محدود و همچنین تمدید نشود.

 

وی با بیان اینکه در کنار ثبت ملی، برای بهره‌برداری از محوطه اطراف قله شاهوار راهبرد تعیین خواهد شد، ابراز داشت: در صورت اجرای راهبردها اطراف قله نیز به عنوان محوطه ثبت ملی خواهد شد و امیدواریم که این امر به زودی محقق شود.

 

دوست محمدی با اینکه حفاظت از جنگل ابر به عنوان یک اثر طبیعی ثبت جهانی شده نیز در زمره اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد، افزود: تعریف برنامه و راهبرد و ارائه مشاوره از کارشناسان در حفاظت این آثار گرانقدر طبیعی خواهیم کوشید.

 

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان گفت: کاروانسرای شاه عباسی سمنان که با دستور رییس قوه قضاییه از زندان رها شده بود حالا در کش و قوس های اداری گرفتار شده است.

 

وی با تاکید بر اینکه تغییر کاربری کاروانسرای شاه‌عباسی در گذشته زخم‌های عمیقی را بر بدنه آن وارد کرده است اظهار داشت: فروش آثار تاریخی تشکل‌های اداری به غیر ممنوع است و باید به میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود و برای واگذاری به شهرداری باید روند قانونی طی شود.

 

دوست محمدی خاطرنشان کرد: اکنون حذف الحاقی‌های کاروانسرا زیرنظر کارشناسان میراث‌ فرهنگی در حال انجام است.

 

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان به آثار واجد شرایط برای ثبت جهانی تاکید کرد: آثاری مانند جنگل ابر که در قالب ثبت جهانی جنگل های هیرکانی و یا ثبت تعدادی از کاروانسراها در قالب ثبت مجموعه ای از کاروانسراهای ایران، برخی از آثار تاریخی و طبیعی استان سمنان همانند بایزید بسطامی و مجموعه تاریخی بسطام، بافت های تاریخی استان، مجموعه قلعه های تاریخی، تپه حصار و مسجد تاریخانه دامغان، زبان‌های محلی استان و ... از ظرفیت لازم برای ثبت جهانی برخوردارند.

 

وی به ضرورت وجود برخی از عوامل موثر برای ثبت جهانی آثار اشاره داشت وافزود: در این بخش‌ها موانعی وجود دارد که باید تسریع در ثبت جهانی این موانع باید به مرور برطرف شود.

کد خبر 1061508

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha