محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های مساجد کشور با بیان اینکه ستادعالی کانون های مساجد کشور به عنوان یکی از نهادهای متولی مساجد به شمار می رود به خبرنگار شبستان گفت: تقویت کارکردهای عبادی، آموزشی و فرهنگی مساجد از رسالت های حوزه آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های مساجد کشور است که در این راستا در طول سال های گذشته با برگزاری برنامه های قرآنی، آموزشی و برنامه های متعدد فرهنگی در جهت تقویت کارکرد مساجد گام های اثرگذاری برداشته شده است.
جعفری اجرای طرح قرآنی تلاوت نور در 27 هزار مسجد سراسر کشور و طرح تفسیر همراه در هفت هزار مسجد کشور و برگزاری دوره های آموزشی قرآن از جمله فعالیت های قرآنی مساجد عنوان کرد.
معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های مساجد کشور برگزاری دوره های سفیران آسمانی، منتظران آسمانی، اندیشه های آسمانی، جنگ نرم و دوره های آموزشی سواد رسانه ای را از دیگر برنامه هایی دانست که در راستای تقویت کارکرد آموزشی و فرهنگی در حال برگزاری است.
جعفری به برگزاری فعالیت های پژوهشی در کانون های مساجد که از سوی معاونت آموزش و پژوهش در راستای تقویت کارکرد مساجد صورت می گیرد نیز اشاره کرد و گفت: فراخوان پژوهشی، سفارش پژوهش در موضوعات همچون مسجد طراز اسلامی، بحث انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی، نقش راهبردی شعار مسجد سنگر است، مقابله با جنگ نرم در افکار و اندیشه های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری از فعالیت های پژوهشی است که در این راستا صورت گرفته است.
وی تبیین محورهای پیام مقام معظم رهبری به بیستمین اجلاس نماز، جوان و جاذبه های مسجدی، مسجد و امام جماعت و طبابت معنوی، مسجد و پیوستگی فرد و جامعه و تبیین نقش کانون های مساجد به عنوان نهاد فرهنگی در عرصه جهاد اقتصادی و ویژگی ها و توانمندی های لازم امام جماعت در مدیریت محتوایی و معنوی مسجد را بخش دیگری از فعالیت های پژوهشی ذکر کرد که تاکنون انجام شده است و در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی کارکرد سیاسی مسجد که یکی از کارکردهای اصلی بوده است را احیا کرد، گفت: در آستانه انقلاب اسلامی کارکرد سیاسی در مساجد به عموم مساجد گسترش یافت به طوری که این کارکرد در تبیین مبانی انقلاب اسلامی نقش جدی را ایفا کرد.
وی افزود: جوانان و نوجوانان بحث های فکری خود را در تبیین اندیشه های امام خمینی (ره) از مساجد برمی گرفتند و ائمه جماعات مساجد و شبکه های محلات مختلف به تشریح این اندیشه ها در تجمعات و دانشگاه ها پرداختند. بنابراین احیای کارکرد سیاسی مسجد که به عنوان یک ضرورت به شمار می رفت در اوایل انقلاب نقش خود را به خوبی ایفا کرد.
جعفری با بیان اینکه اصلی ترین رسانه ای که انقلاب را به معنای واقعی در داخل کشور مستحکم کرد، مسجد بود، خاطرنشان کرد: کارکرد رسانه ای مسجد از دیگر کارکردهایی بود که در حال حاضر این کارکرد تقویت شده است.
معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های مساجد کشور با بیان اینکه مساجد و کانون های فرهنگی هنری در تبیین دستاوردهای 33 ساله انقلاب اسلامی نقش ارزنده ای را ایفا کرده اند، اذعان کرد: ائمه جماعات مساجد، مدیران فرهنگی مساجد و فعالان مسجدی در حال حاضر با برگزاری برنامه های مختلف تشریح این دستاوردهای پرداخته و به مردم تبیین می کنند.
وی از مسجد به عنوان سرمایه انقلاب اسلامی نام برد و گفت: سرمایه عظیم و ارزشمند مساجد در کشور اسلامی ایران نقش آفرین بوده است و جنبش های بیداری اسلامی در کشورها از مساجد آغاز و نشات می گیرد. انقلاب اسلامی ایران دو محور محبوبیت و مقبولیت را با هم داشته است و روز به روز نیز این دو مولفه تقویت شده است.
وی انقلاب اسلامی ایران را انقلابی مسجدی دانست و گفت: انقلابی های دیگر کشورهای جهان به غیر از انقلاب های بیداری اسلامی به وسیله قشر محدود سرمایه دار و با هدف خاص به وجود آمدند ولی انقلاب ایران را توده مردم متدین به وجود آوردند.
پایان پیام/
نظر شما