سازمان سینمایی باشگاهی برای اهالی سینما می شود

دکتر حسینی تشکیل سازمان سینمایی را گامی در راستای وفاق و همدلی میان همه اهالی سینما خواند و گفت: مسئولین نیز چتر حمایتی خود را برای همه سینماگران بازخواهند کرد و آمادگی شنیدن نقطه نظرات را دارند.

به گزارش خبرنگار شبستان، همزمان با اولین روز آغاز به کار سازمان سینمایی، سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و اسلامی کشورمان در گفت‌وگوی ویژه خبری اخبار شامگاهی شبکه دو سیما حاضر شد و به سوال‌هایی چون «آیا می توان گفت این سازمان، سینمای فعلی کشور را به جایگاه درخور شان انقلاب اسلامی و ملت ایران می رساند؟ اهالی سینما چه نگاهی به این سازمان دارند؟ آیا با وجود این سازمان، سینمای ایران می تواند همگام با پیشرفتهای شگرف انقلاب و ملت ایران به پیش برود و آیینه افتخارآفرینی ها و ایستادگی های ملت ایران در 32 سال گذشته باشد؟» پاسخ گفت.
 

آیا با تاسیس سازمان سینمایی، سینمای ایران می تواند همگام با پیشرفتهای شگرف انقلاب و ملت ایران به پیش برود و آیینه افتخارآفرینی ها و ایستادگی های ملت ایران در 32 سال گذشته باشد ؟

 

در ابتدای این گفت‌وگو سیدمحمد حسینی به این سوال «که با تشکیل سازمان سینمایی قرار است شاهد چه تحولاتی باشیم» پاسخ داد و گفت: تاکنون مسایل سینمای ایران در معاونت سینمایی پیگیری می شد و تاسیس سازمان سینمایی به معنای تشکیل یک سازمان بی‌سابقه نیست، اما انتظارات و مطالبات مردم و سینماگران بیش از این است که باید به نحو مطلوب پاسخ داده شود.
 

حسینی سپس به کمبود سالن‌های سینما و ضعف در تجهیزات و امکانات سالن‌های موجود اشاره کرد و ادامه داد: نزدیک دهه فجر که می‌شود خیلی‌ها می‌خواهند فیلم‌های خود را آماده و به جشنواره ارسال کنند اما امکان آن فراهم نمی‌شود.
 

او تقویت سینمای کشور را در دو بعد سخت‌افزار و نرم‌افزار با فراهم کردن تجهیزات و زیرساخت‌ها از فیلم‌های «مناسب» را اصل تاسیس سازمان سینمایی عنوان کرد و در توضیح «فیلم‌های مناسب» گفت: فیلمی مناسب است که برای مردم «خوب» و قابل ارایه به دنیا باشد، چرا که امروز نگاه بسیاری از کشورها به جمهوری اسلامی است.
 

مجری برنامه در ادامه از وزیر ارشاد علت ضعف در بعضی فیلم‌ه به ویژه در فیلمنامه پرسید و شنید: در این زمینه هم باید سرمایه گذاری بیشتری صورت می گرفته. تبدیل فرهنگ غنی و اصیل‌مان به فیلمنامه، رمان، داستان و ... نیازمند کار بیشتر است.
 

حسینی در این خصوص به سخنان رهبر انقلاب در همایش شعر بیداری اسلامی مبنی بر توجه به قالب و محتوا و مضمون در آثار فرهنگی به طور هم‌زمان اشاره کرد و نتیجه گرفت: در عرصه فیلم و سینما نیز باید کارهای پژوهشی و تخصصی صورت گیرد، پیام به درستی منتقل شود، راهکار ارائه دهد و از معضلات جامعه بکاهند.
 

 

او با اشاره به پیشرفت‌های علمی و فن‌آوری اخیر جمهوری اسلامی بر لزوم رشد و ارتقای سینمای کشور تاکید کرد.
 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به این سوال که ساختار سازمان سینمایی به چه صورت است، گفت: قبلا معاونت سینمایی با 5 دفتر، اداره کل و بعضی موسسات و بنیادهای وابسته فعالیت می کرد، اما با تاسیس سازمان سینمایی، معاونت تبدیل به سازمان شده که این سازمان دارای سه معاونت است و هر معاونت دارای چند دفتر و اداره کل خواهد بود که در نتیجه این تاسیس خدمات رسانی بیشتر از گذشته خواهد بود.

 

حسینی دو معاونت این سازمان را اینگونه تشریح کرد: معاونت امور آثار سینمایی و سمعی و بصری (شامل دفتر ارزیابی و نظارت، دفتر توسعه آثار سینمایی و دفتر مطالعات (که بر مسئله پژوهش و تحقیقات تاکید دارد) و معاونت امور سینمایی شامل (دفتر ارتقای فناوری، دفتر امور مجامع جشنواره ها و ....).
 

به گفته او یکی از بخش های با ارزش این سازمان اداره کل فیلم خانه ملی ایران (که نسخه های فیلم در آن نگهداری می شود) خواهد بود.
 

حسینی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر ساختمان سازمان سینمایی در کجا قرار دارد، گفت: الان ساختمانی در وزارت فرهنگ در اختیار هست ولی با توسعه ای که خواهیم داشت، قطعا جوابگو نیست و باید ساختمانی مستقل با فضای بیشتر وجود داشته باشد. جایی که قابلیت تبدیل شدن به باشگاهی برای حضور و رفت و آمد اهالی سینما، صاحبنظران و تمامی کسانی که می توانند به سینمای ایران کمک کنند، داشته باشد.
 

به گفته او هماهنگی هایی با رئیس جمهور به منظور در اختیار گرفتن یکی از ساختمان های وزارتخانه های ادغام شده صورت گرفته است.
 

وقتی مجری در ادامه پرسید: «یکی از ابهام ها پیرامون تاسیس سازمان سینمایی این است که دولت برای کوچک شدن و خصوصی سازی تلاش می کند، تشکیل این سازمان و معاونت های تابعه هنرمندان را درگیر یک بروکراسی اداری نمی کند؟»، حسینی گفت: کارهای فرهنگی مشمول این کوچک سازی نمی شوند. این حوزه در عرصه یک رقابت جدی قرار دارد که به جنگ نرم تعبیر می شود.
 

حسینی تاکید کرد: ارایه تولیدات با کیفیت، برگزاری جشنواره ها و حضور در مجامع جهانی و به طور کلی حجم کار گسترده فرهنگی و سینمایی پشتوانه قوی می خواهد،‌ پس هدف از ایجاد این سازمان، محدود کردن بخش خصوصی نیست؛ بلکه هدف گسترداندن چتر حمایتی در این عرصه است.
 

به گفته او گسترش فعالان حوزه سینما، لزوم ترجمه فیلم‌ها و تهیه فیلم برای خارج از کشور اقتضائاتی دارد که با تاسیس سازمان سینمایی و افزایش اعتبار این حوزه محقق می‌شود.
 

حسینی در ادامه برگزاری بهتر جشنواره فیلم فجر امسال را نسبت به سال‌های اخیر را با وجه مشخصه «حاشیه کمتر» یکی از توفیقات آغاز به کار سازمان سینمایی خواند که مرهون «کمی برنامه‌ریزی بیشتر» است.
 

وزیر فرهنگ و ارشاد کشورمان از تلاش برا دور ماندن اهالی سینما از بروکراسی اداری با تاسیس سازمان سینمایی به واسطه تبیین آیین‌نامه‌های شفاف و روشن که وزیر فراموش کرده بود نمونه آن را درباره چاپ کتاب با خود بیاورد،‌ سخن گفت.
 

جوزانی: چارت سازمان سینمایی واضح نیست

در این برنامه جعفری جوزانی، کارگردان، از طریق تماس تلفنی در این گفتگو شرکت کرد و در پاسخ به این سوال که تشکیل سازمان سینمایی چقدر می تواند به ارتقای کمی و کیفی سینمای کشورمان کمک کند، گفت: برای پاسخگویی به این سوال ابتدا باید ساختار این سازمان به طور دقیق منتشر شود تا بتوان در رابطه با آن گفت‌وگو کرد.


او همچنین یادآوری کرد: پیشنهاد تشکیل چنین سازمانی سال‌ها پیش نیز مطرح شده بود، اما عملی نشد.


جعفری جوزانی دلایل تبدیل معاونت سینمایی به یک سازمان را ناتوانی این معاونت در تصمیم گیری مستقل و نیاز به تماس دائم و بروکراسی اداری با سایر معاونت ها دانست.


او در ادامه تاکید کرد: با توجه به شرایط موجود، بسط و گسترش سینمای ایران به یک سازمان نیازمند بودجه مستقل، ریاست جداگانه و معاونت های متعدد است.


جعفری جوزانی افزود: در شرایط کنونی، معاونت سینمایی چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی به هیچ وجه قادر به پاسخگویی نیست.


این کارگردان در ادامه تاکید کرد: در ساختار سینمایی باید ملزومات و ارتباط مستقیم با صنوف قانونی سینماگران درنظر گرفته شود که در نتیجه این کار می توانیم پیشرفت کشور را شاهد باشیم.


جعفری جوزانی در رابطه با اینکه بعضی سینماگران معتقدند؛ چارت سازمان سینمایی واضح نیست، گفت: معمولا هر حرکت نو با یکسری عکس العمل های ناشی از نگرانی روبرو می شود اما باید شهامت داشت و پدیده های نو را در مرحله عمل تجربه کرد و براثر کسب تجربه می توان چالش ها را به مرور زمان حل کرد.

 

 پس از این ارتباط تلفنی مجری جوان این گفت‌وگوی ویژه خبری که می‌خواست درباره هویت سازمان سینمایی سوال کند،‌ وزیر ارشاد را «شمقدری» خطاب کرد که او با گفتن اینکه «حسینی هستم» هویت این سازمان را چنین بیان کرد: سینمای ما سینمای مستقل، پاک و با پیام جدید در عرصه جهانی است بنابراین در سازمان سینمایی تلاش در راستای پاسخگویی عطش معنویت صورت می گرفت.
 

در ادامه، مجری بار دیگر سراغ نام شمقدری رفت، اما این بار از انتصاب او در سمت ریاست سازمان سینمایی پرسید و گفت: آیا از عملکرد وی در معاونت سینمایی راضی بودید؟
 

حسینی پاسخ داد: بله کسانی که قبلا در معاونت سینمایی فعالیت داشتند در این عرصه سوابق و تجارب بسیاری دارند و با موضوعات و مسائل این حوزه آشنا هستند. او اینکه این تیم «بعد از انقلاب در حوزه سینما آموزش دیده‌اند و کار تجربی کرده‌اند» را گواه این آشنایی ذکر کرد.
 

وزیر ارشاد همچنین تاکید کرد: ممکن است در همه ضعف هایی وجود داشته باشد و ما نگاه آرمانی نداریم اما به نظر می رسد این تیم توانایی ایفای این مسئولیت را دارد.
 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین افزود: ما انتظار داریم با تاسیس سازمان سینمایی همگرایی و همفکری بیشتر بین مسئولان و سینماگران صورت گیرد.
 

حسینی در رابطه با اینکه اعتبار بیشتر برای سازمان سینمایی به منظور پیشرفت در کمیت و کیفیت تولیدات چه زمانی عملی می شود گفت: دولت در سال 90 افزایش بودجه سینما را در نظر گرفت، در سال 91 نیز افزایش بودجه لحاظ شده است و انتظار داریم نمایندگان مجلس شورای اسلامی با آگاهی که نسبت به نیاز سینمای کشور به حمایت هرچه بیشتر دارند، اعتبارات در نظر گرفته شده در بودجه را به تصویب رساند.


وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا تاسیس سازمان سینمایی به پیشنهاد شورای عالی سینما بود، گفت: این موضوع سالها قبل در حد ایده مطرح بوده اما در ابتدای دولت دهم به طور جدی مطرح شد و شورای عالی سینما نیز با این موضوع موافقت داشت.

 

هاشمی: افق مورد انتظار از سازمان سینمایی تا پایان سال 91 محقق می‌شود

سید ضیاء هاشمی، تهیه کننده نیز از طریق تماس تلفنی در این گفت‌وگو شرکت کرد و در پاسخ به این سوال که سازمان سینمایی می تواند چه نقاط مثبتی برای سینما فراهم آورد، گفت: بزرگ شدن یک معاونت سینمایی در قالب یک سازمان در شرایطی که وزارتخانه ها ادغام می شود، نشان می دهد مسئولان سینمایی کشور اهمیت ویژه ای برای این حوزه فرهنگی قائلند.


هاشمی با اشاره به اینکه عده ای معتقدند با تشکیل این سازمان، سینما دولتی تر خواهد شد، گفت: با این موضوع موافق نیستم چرا که سینما و بخش خصوصی آن به حمایتهای مالی و فرهنگی دولت نیازمند است.


او در ادامه از وزیر خواست مجموعه نهادهای موجود در عرصه سینما را تحت یک سازمان جمع آوری کند و یک سیاست گذاری واحد برای مجموعه صورت گیرد.
هاشمی در پاسخ به این سوال که فکر می کنید افق مورد انتظار سازمان سینمایی چند ساله محقق شود، گفت: به نظر می رسد این کار به سرعت جا بیفتد و ما می توانیم تا پایان سال 91 تحقق سیاست گذاری های سازمان سینمایی را در رشد کمی و کیفی آن شاهد باشیم.

 

 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان پس از این تماس تلفنی در رابطه با اینکه سازمان سینمایی می‌تواند وحدت را میان اهالی سینما به وجود بیاورد، گفت: این سازمان گامی در راستای وفاق و همدلی میان همه اهالی سینما خواهد بود و مسئولین نیز چتر حمایتی خود را برای همه سینماگران بازخواهند کرد و آمادگی شنیدن نقطه نظرات را دارند.

 

در پایان مجری پرسید «آیا سینمای ایران می‌تواند آیینه کسب افتخارات و ایستادگی های جمهوری اسلامی در 32 سال گذشته باشد» ببینندگان را غفلگیر کرد، وزیر فرهنگ و ارشاد پاسخ داد: انتظار مردم و مسئولین از سینما همین است که سینما در مسیر اهداف نظام حرکت کند.


سید محمد حسینی در پایان در رابطه با افتخارات و دستاوردهای فرهنگی در روزهای آینده، به جشنواره های پررونق و پرمخاطب تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی و شعر فجر اشاره کرد و گفت: از دیگر مهمترین رویدادهای فرهنگی در روزهای آینده معرفی کتاب سال جمهوری اسلامی، معرفی بهترین کتاب سال جهان و برگزاری جشنواره مد و لباس برای اولین بار در دهه فجر خواهد بود.
 

گزارشگر حبیبه بدری

کد خبر 106426

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha