به گزارش خبرگزاری شبستان، محسن مهرعلیزاده در برنامه انتخاباتی خود در شبکه سوم سیما در گفتگویی با عنوان رئیس جمهور و جوانان اظهار داشت: بازار سرمایه یکی از سالمترین بازارها برای جذب نقدینگی و سوق دادن آن به سمت تولید است.
وی با اشاره به اینکه تولید در هر جامعه نشان از زنده بودن آن جامعه است افزود: اکنون در کشور ما تا آن جا که خبر دارم، تنها ۳۳-۳۴ درصد از بودجه ۱۴۰۰ از طریق مالیاتها تامین میشود در حالی که در تمام کشورهای دنیا ۹۸ درصد درآمدهای دولت برای کارهایی اجرایی از محل مالیات است.
مهر علیزاده ادامه داد: باید سعی کنیم در اسرع وقت، شرکتهای مخفی که بازار را خراب میکنند، جمع کنیم.
وی با اشاره به موضوع بازار بورس وارائه راه حل برای مشکلات این بازار گفت: نکتهای درباره بورس بگویم؛ در بورس وقتی دولتها و صاحبان سرمایهها مداخله کنند، در این جا دولت باید دقیق شده و همبازی منافعطلبان نشود و با دقت عمل کند تا سرمایه مردم مصون بماند.
مهرعلیزاده در پاسخ به یکی از سوالات درباره شفافیت اظهار داشت: از ویژگیهای دولت من که دولت زندگی میباشد، موضوع شفافیت است و معتقدم خلاف رانتخواری و اختلاس و حتی به روشهای قانونی و کلاهبرداری از مردم صورت نمیگیرد.
وی گفت: اعتقاد دارم اطلاعات اساسی مورد نیاز مردم باید مشخص شود، به طور مثال در کشورهای دیگر مانند صندوق توسعه ملی ما وجود دارد که مشخص میکند که چه میزان موجودی صندوق شان است چقدر از آن به کدام مکانها اختصاص یافته است و تمام هزینهها مشخص و شفاف سازی در اختیار همگان قرار میگیرد.
مهر علیزاده اضافه کرد: مصوبات مانند مجلس و تمام منابع و هزینه باید شفاف به مردم گفته شود و سامانهای را باید طراحی کنیم و در اختیار همه مردم قرار دهیم و مواردی مانند از حقوق افراد داراییهای مدیران و حضور وزیر در محل کارش که چقدر برای کشور کار میکند مشخص و شفاف بیان و این باعث میشود که نظم در کشور ایجاد شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در این سامانه مردم نیز میتوانند شفاف نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دهند.
انتقاد از افزایش ۲۰ برابری قیمت مسکن
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با انتقاد از اینکه تهیه مسکن به آرزوی دست نیافتنی مبدل شده گفت: قیمت مسکن در کشور ۲۰ برابر وبرخی کالاهای دیگر ۱۲برابر شده است.
مهر علیزاده در برنامه تبلیغاتی خود در شبکه سومسیما با عنوانرئیس جمهور وجوانان در پاسخ به سوالی درباره نوسازی مدارس اظهار داشت:در موضوع بازسازی و نوسازی مدارس بر اساس قانون اساسی دولت مکلف است تا آموزش وبهداشت رایگان را برای همگان ارائه کند.
وی افزود:خوشبختانه در کشور ما در زمینه آموزش بجز در برخی موارد تقریباً امکانات آموزش به شکل سخت افزاری فراهم است و ما مشکلات دهه شصتیها را پشت سر گذاشتیم و الان دهه ۹۰ که متولد شدند در مدارسی که وارد میشوند تعداد شان نسبت به گذشته زیاد نیست.
وی با اشاره به دوره استانداری خود در استان اصفهان گفت:به طور مثال در آب استان اصفهان چندین مدرسه روستایی که کیفیت مناسبی نداشت با سرمایه گذاری تمام مدارس روستایی ساخته و نوسازی شد.
مهرعلیزاده ادامه داد:بعداز بازسازی و نوسازی مدارس، مسئله کیفیت آموزش و تغییر روشهای آموزشی برای فرزندان ما در سطوح مختلف مطرح است که در سطوح مختلف با مشارکت بخش خصوصی و سرمایهگذاری در حوزه آموزش و مدارس برنامه دارم.
وی در پاسخ به سوالی درباره حل معضل مسکن افزود: تهیه مسکن برای بسیاری از جوانان به آرزو دست نیافتنی تبدیل شده است.
او با اشاره به اینکه شاهد افزایش قیمت مسکن هستیم افزود:دلیل اختلاف قیمتهای وحشتناک و افزایش چندین برابری این است که ملک در کشور ما محکمتر از بقیه است ممکن است مردم از دلار و سکه و کالا نگران باشند، اما در مورد مسکن به جهت مالکیت نگرانی ندارند به همین دلیل گرایش مردم در این حوزه بیشتر است.
وی ادامه داد:اولین کاری که باید انجام دهیم این است که نقدینگی به هر قیمتی به سمت تولید برود و تولید را با مشوقها و ارائه تسهیلات توسعه بدهیم الان بانکهای ما از مهمترین مشکلات اساسی ما به شمار میروند و بانکهای ما پول ارائه میکنند، اما ۷۵ درصد آن مانند دلالی در بخشهای مختلف میباشد.
مهرعلیزاده افزود: اگر بانکها نمیتوانند مزیت و مشاورهای بانکی برای تولید ایجاد کنند باید از بخش خصوصی در زمینههای مختلف استفاده کنیم.
اولویت دولت من شفافیت و پاسخگویی به مردم است
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: شفافیت و پاسخگویی به مردم از اولویتهای اساسی دولت من به شمار میرود.
مهر علیزاده در ادامه سخنانش در برنامه انتخاباتی خود در شبکه سوم سیما باعنوان رئیس جمهور و جوانان؛ با تاکید بر لزوم توجه به مناطق مرزی کشور افزود: چین از فاصله زیاد در ایران پروژه میگیرد و کارگر ساده به ایران میآورد، ما در دو قدمی کشورمان، عراق و سوریه را داریم که نیاز به بازسازی دارند و باید تلاش کنیم، بازارهای خدمات و ساخت و ساز آنها را بگیریم.
مهر علیزاده در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت خود برای پاسخگویی به مردم اظهار داشت: شفافیت اولویت دولت من است و در داخل آن بخشی از این موضوع پاسخگویی نسبت به عملکرد مجموعه دولت نهفته است و تمام مسئولان باید در دولت بنده پاسخگوی عملکرد خودشان به مردم باشند.
وی با اشاره به اینکه اگر این عملکرد مورد انتقاد قرار بگیرد چگونه به آن باید پرداخته شود؟ افزود: در این موضوع دو روش داریم، یکی به شکل مستقیم است و در سامانهای که طراحی شده در آن مردم سوالات و مشکلات خود را که با هر نهادی مشخص شده وارد خواهند کرد و بر اساس سیستمهای نظارتی وزیر و یا مسولان مرتبط باید پاسخگو باشد.
مهر علیزاده ادامه داد: در بخش دوم؛ فعال کردن نهادهای اجتماعی و مدنی مطرح است که باید در این زمینه دولت را کمک کنند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص کمبود و مشکلات آب در کشور و برخی استانها از جمله لرستان و قزوین گفت: موضوع آب بسیار اهمیت دارد و متاسفانه با ورشکستگی آب در ایران روبرو هستیم و تاکید میکنم که بحران بیآبی و کمآبی نیست و ورشکستگی است.
وی افزود: بحران مشکل و کمبود آب و اثرات اجتماعی آن در زندگی مردم نمایان خواهد شد. زمانی که در استان اصفهان حضور داشتم بخشی از مردم در این استان با این مساله روبهرو بودند و اقدام به نوسازی لوله کشیهای آب داشتیم و این مساله را در لوله کشیها شهرهای بزرگ و در تهران نیز شاهدیم که تا ۳۵ درصد آب به هدر میرود و با ساماندهی و سرمایه گذاری و با ورود بخش خصوصی باید آن را احیا کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: تا ۳۰ درصد آب سالم شرب در شبکههای فرسوده توزیع هدر میرود و با کمک بخش خصوصی و بدون پول دولت میتوانیم این وضعیت را اصلاح کنیم. ۷۰ درصد آب نیز در بخش کشاورزی مصرف میشود و میتوان با کشت گلخانهای حتی در کمآبترین مناطق کشاورزی کنیم.
وی ادامه داد: شیرین کردن آب هم از دیگر طرحهایی است که میتوان انجام داد و هم اکنون شاهد هستیم که آب خلیج فارس را در کارخانههای آب شیرین کن در بندرعباس شیرین میکنند و این خط تا کرمان و خراسان و دیگر مناطق کمآب میرود و میتوان به این طریق آب مورد نیاز مردم و صنایع را تامین کرد.
شایسته سالاری راهکار رفع تبعیض در واگذاری مسئولیت هاست
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری راهکار رفع تبعیضها در واگذاری مسئولیتها را شایسته سالاری و پرهیز از انتصاب اقوام و افراد هم سلیقه در مسئولیتها دانست.
مهرعلیزاده در ادامه سخنانش در برنامه انتخاباتی خود در شبکه سوم سیما در گفتگویی با عنوان رئیس جمهور و جوانان خطاب به برخی از مسئولان اظهار داشت: نباید در موارد زندگی جوانان دخالت کنی! بگذار جوانان زندگی خودشان را کنند. اگر این راه را بر جوانان باز نکنیم، جوانان از گذشته و دینشان فاصله میگیرند.
وی افزود: شاید برخی از پاسخ من خوششان نیاید، اما من میگویم یک سری تنگنظریها و دیدگاههای غیرعلمی زندگی را بر جوانان تنگ کرده است.
مهرعلیزاده با تاکید بر اینکه من به جای آن که مسئله را بر جوانان دیکته کنم، باید به گونهای عمل کنم که جوان از روش زندگی من الگو بگیرد گفت: اگر به مسائل اجتماعی، فرهنگی و ... پایبند باشم، آنها نیز بر اساس آن چه بزرگترهای جامعه عمل و رفتار میکنند، اما هنگامی که من نوعی با ریا و تهمت و ... رفتار کنم، جوان تیز است و تحلیل میکند.
مهر علیزاده با بیان اینکه باید زندگی جوانان، نوع تفریح و ... جوانان دهه ۷۰-۸۰ و حتی دهه ۹۰ را بشناسیم و درک کنیم یادآور شد: چه آن را بپذیریم چه نه، سبک زندگی جوان، به انتخاب خودش است.
وی افزود: اگر این سبک بد است، وای به حال من که نتوانستم سبک زندگی خودم را طوری کنم که او از من الگو بگیرد.
مهر علیزاده در ادامه گفت: زنان دوچرخهسواری نکنند، اینترنت را ضعیف کنیم، عرض باند اینترنتی را کم کنیم، وزیر جوان را بکشیم به دادگاه، کنسرت میخواهید به کیش بروید (مگر کیش جزء این کشور نیست؟ اگر هست که چرا کنسرت در دیگر شهرهای کشور نباشد؟) و ... تو نباید در این موارد دخالت کنی! بگذار جوانان زندگی خودشان را کنند.
وی اضافه کرد: اگر این راه را بر جوانان باز نکنیم، جوان به گذشته و دینشان فاصله میگیرند. ما هنگام مواجه شدن با نسل جوان، پاسخی برایشان نداریم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: فردی که در دوران دکتری جزء نفرات برتر کنکور شده است، در مصاحبه کاملا بیربطی رد میشود.
وی تاکید کرد: تو حق نداری او را به دلیل افکارش کنار بگذاری!
مهر علیزاده در پاسخ به سوالی که راهکارش برای رفع تبعیضها در واگذاری مسئولیتها چیست؟ گفت: اگر اصل را بر شایستهسالاری بگذاریم و اقوام و افراد همسلیقه خود را سر کار نیاوریم، دو راه وجود دارد.
وی افزود: یکی هوشمندی خود مدیران است و دیگری در فقدان این هوشمندی، این است که نهادهای اجتماعی تحت نامهای مختلف مراقبت کنند. چندین نهاد خصوصی که نام نمیبرم وجود دارند که به محض وقوع هر اتفاق، آن را برملا میکنند.
مهر علیزاده ادامه داد:گرچه به ظاهر، عدهای فضول دیگری شدهاند، اما در جامعهای که همه چیز محرمانه است، کار درستی میکنند.
وی گفت: یک دانشجو ستارهدار شده و از زندگی میماند و به خارج از کشور میرود. بالاخره او دانشجوی فعالی بوده که نگذاشتید کارش را بکند. با این قبیل کارها سرمایه را از میان میبریم. فردی که در دوران دکتری جزء نفرات برتر کنکور شده است، در مصاحبه کاملا بیربطی رد میشود.
مهر علیزاده با انتقاد گفت: تو حق نداری او را به دلیل افکارش کنار بگذاری!
وی خاطر نشان کرد: امروز که کشور دچار مرض پارتیبازی یا خویشاوندسالاری یا گروهگرایی شده است، باید نهادهای اجتماعی تقویت شوند.
مهرعلیزاده ادامه داد:کاری که من قرار است بکنم، حمایت از نهادهای اجتماعی است و اگر فردی با این نهادها در تعارض رفتار کند و او را بترساند، با او مقابله خواهم کرد. اگر رئیسجمهوری جرئت و جسارت انجام این کار را داشته باشد، تامین قانونی میشود.
نظر شما