دهه کرامت به دهه اول ماه ذی القعده گفته می شود که با ولادت حضرت معصومه (س) آغاز شده و با ولادت امام رضا (ع) در ۱۱ ذی القعده به پایان می رسد که در این ایام سازمان ها و اداره های مختلف برنامه های متعددی را در استان فارس برگزار می کنند.
ششم ذی القعده در این دهه گرانقدر به بزرگداشت حضرت احمد ابن موسی الکاظم شاهچراغ (ع) تعلق دارد که بر اهمیت دهه کرامت را برای شهر شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) می افزاید.
«محمد بذرافشان»، مدیرکل کمیته امداد فارس با تبریک دهه کرامت به سئوالاتی در خصوص این دهه مبارک به شرح زیر پاسخ می دهد:
از نظر شما دهه کرامت چه میزان می تواند در معرفی سیره اهل بیت (ع) به ویژه حضرت امام رضا (ع)، حضرت شاهچراغ (ع) و حضرت معصومه (س) به مردم، موفق باشد؟
دهه کرامت فرصت بسیار خوبی است که بتوانیم با تاسی از سیره اهل بیت (ع)، خاصه اولاد امام موسی کاظم (ع)، خیر و خوبی و کریم بودن را در تمامی ابعاد زندگی خود بکار گرفته وشاهد انعکاس برکات آن باشیم.
سالهاست که شیراز و فارس به عنوان «سومین حرم اهل بیت (ع)» توسط رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) نامگذاری شده است، دهه کرامت چگونه می تواند عنوان «سومین حرم اهل بیت (ع)» را در ایران اسلامی، بیش از پیش مشخص و نهادینه کند؟
واقع شدن حرم مطهر شاهچراغ (ع) در شیراز و استان فارس، اتفاق مبارکی است که همدلی و همفکری تمامی دستگاه های متولی را در این امر می طلبد که با برگزاری برنامه های متناسب و در خور این امام زاده واجب التعظیم، بیش از پیش در معرفی شیراز به عنوان سومین حرم بیت (ع) کوشا باشند.
توقع شما پیرامون دهه کرامت و معرفی حضرت شاهچراغ (ع) چیست؟ جامعه، فرهنگوران و مسئولین چه نقشی در این توقع دارند.
به طور قطع نمی توان نقش بی بدیل فرهنگوران و مسئولین استان را در این امر خطیر نادیده گرفت، کانون های فرهنگی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین متولیان می توانند نقش بسزایی را با برگزاری مراسم های مرتبط، اجرای برنامه های شایسته و معرفی سیره اهل بیت (ع) به جامعه خصوصا جوانان داشته باشند.
آیا دهه کرامت که بیش از یک دهه از عمرش می گذرد توانسته انتظارات برای معرفی حضرت به ویژه حضرت شاهچراغ (ع) را برآورده کند، اگر نتوانسته چه راهکارهایی وجود دارد؟
به طور یقین بی تاثیر نبوده است اما می شود با هدف معرفی هر چه بهتر این امامزاده واجب التعظیم با در نظر گرفتن ذائقه جامعه به خصوص نسل جوان و با بهره گیری از فضای مجازی و اجرای تورهای مختلف در این فضا، گام های موثری برداشت.
آیا به نظر شما برنامه ریزی صحیح برای این دهه می تواند در توسعه گردشگری مذهبی در شیراز، یاری رسان باشد؟
قطعا با توجه به وجود حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) در شیراز و غنی بودن این شهر از لحاظ ابنیه تاریخی و جاذبه های گردشگری، می شود شیراز را به قطب گردشگری مذهبی جنوب کشور تبدیل کرد و اجرایی شدن این امر توجه ویژه ای را به پیشینه ی فرهنگی، تاریخی و مذهبی شهر می طلبد.
کانون های فرهنگی و هنری مساجد چه اثری در دهه کرامت داشته اند؟
کانون های فرهنگی و مساجد می توانند با اجرای برنامه های ویژه با محوریت فرهنگ سازی زیارت حضرت شاهچراغ (ع) و برگزاری اردوهای زیارتی و کلاس های آموزشی مرتبط نقش اثرگذاری داشته باشند.
سخن پایانی شما پیرامون دهه کرامت چیست؟
این دهه مبارک، یادآور فضایل اخلاقی و فرهنگ والای کرامت است و همه ما به عنوان فرد مسلمان می بایست با الگوپذیری از سیره اهل بیت (ع) که در طول زندگی خود همواره گره گشای مستمندان و نیازمندان بودند در تمام مناسبت ها علی الخصوص این دهه پر فیض و برکت، منشا خیر و کارگشای همنوعان خود باشیم.
نظر شما