80 درصد کانون های مساجد در دولت های نهم و دهم راه اندازی شده اند

معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون مساجد کشور گفت: در حال حاضر بالغ بر 12 هزار و 230 کانون فرهنگی و هنری مساجد در کشور فعالیت می کنند که 80درصد آنها در دولت های نهم و دهم راه اندازی شده اند.

مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون مساجد کشور با بیان اینکه ستاد مرکزی دهه فجر از کمیته های مختلفی تشکیل شده که هر کدام تلاش می کند دهه فجر امسال را با برنامه های مختلف و متنوع فرهنگی، هنری، علمی با شکوه تر از گذشته برگزار کنند، به خبرنگار شبستان گفت:کمیته های دهه فجر تلاش و کمک می کنند تا شرایطی را ایجاد کنند تا این ایام با جشن و سرور و برنامه های متنوع علمی، فرهنگی که هم بهانه ای برای شناخت انقلاب و هم برکاتی را که داشته است را نشان دهند.
 

طاهریان خاطرنشان کرد: یک هزار جلسه برای مرکزی، استانی و شهرستانی برای برنامه های دهه فجر تشکیل شده است.
 

جانشین ستاد دهه فجر مساجد کشور تصریح کرد: برنامه های دهه فجر در 30هزار مسجد در سراسر کشور را اجرا می شود .
 

وی ادامه داد: دومین جشنواره "مسجد پایگاه انقلاب اسلامی" در سطح کشور طراحی شده و در رشته های مختلف از جمله خبر، عکاسی، خاطره نویسی و روزنامه نگاری برگزار می شود.
 

معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون مساجد کشور بیان کرد: 500 نشست تخصصی با موضوعات روز پیش بینی شده که در دهه فجر امسال اجرا می شود.
 

طاهریان با بیان اینکه در ایام دهه فجر با همکاری دستگاه های عضو ستاد دهه فجر 100 هزار برنامه و طرح در کشور اجرا می شود، ابراز کرد: یادواره های شهدای انقلاب اسلامی در کشور 13 و 14 بهمن و 21 بهمن ماه برگزار می شود که برخی از آنها برگزار شده و برخی نیز اجرا می شود.
 

وی گفت: در حال حاضر در کشور بالغ بر 12 هزار و 230 کانون فرهنگی و هنری مساجد فعالیت می کنند که 80درصد کانون ها در 6سال اخیر فعال و راه اندازی شده اند و علاوه بر این 622 خانه نور داریم که برنامه های قرآنی را رائه می دهند فعال هستند.
 

معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون مساجد کشور افزود: چهار هزار و 56 کتابخانه مخزن دار در مساجد کشور داریم و 6000 کتابخانه باز در شبستان های مساجد فعالیت می کنند.
 

طاهریان با اشاره به اینکه طرح قرآنی تلاوت نور یک صفحه قرآن بین نمازهای جماعت و یا بعد از نماز جماعت قرائت می شود و 27 هزار مرکز، این طرح را اجرا می کنند، ابراز کرد: 615 باب کانون تخصصی براساس نیاز از جمله تئاتر، فناورری اطلاعات، نقاشی، سرود ایجاد شده که اعتبارات و امکانات بیشتری به آنها تعلق خواهد گرفت. 25 رشته تخصصی کانون ها در سطح محلی و ملی ارائه خدمات می کنند.
 

وی با بیان اینکه 176مرکز فرهنگی و هنری دیجیتال در کنار مساجد کشور داریم، اظهار کرد: امسال 853 هزار جلد کتاب به مناسبت دهه فجر به کتابخانه های مساجد اهداء کردیم و نیز 213 هزار جلد کتاب کمک آموزشی به مساجد اهدا کردیم.یکی دیکراز برنامه ها ما بیمه فعالان مساجد بود که امسال 2 هزار نفر از اعضای فعال کانون ملی مساجد از خدمات بیمه بهره مند می شوند.
 

معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون مساجد کشور گفت: یک هزار و 200 برنامه پژوهشی نیر در مساجد کشور داریم و در جشنواره های هفتگانه قرآنی نیز در سال جاری41 هزار و 500 نفر مشارکت داشتند در سراسر کشور 1،5میلیون نفر از برنامه های کتابخانه ها و کانون های مساجد استفاده می کنند.
 

طاهریان افزود: برنامه های نرم افزاری که در سطح کشور اتفاق می افتد جنگ فرهنگی و جنگ نرمی است که دشمن علیه ما آغاز کرده و ما باید به سمتی برویم که از همه ابزار و امکانات نه نتها دفاع کنیم بلکه نقش تهاجمی داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: حرکت بیداری اسلامی برگرفته از انقلاب اسلامی ایران با استفاده از آموزه های دینی و قرآنی است و کانون آن از مساجد و با شعار "الله اکبر "آغاز شده است.
 

معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون مساجد کشور تصریح کرد: انس و الفت نوجوانان و جوانان با قرآن و فعالیت های دینی و مذهبی مهم ترین راه مقابله با جنگ نرم دشمن است اما باید بعد از آمدن جوانان و نوجوانان امکانات را برای آنها فراهم کنیم و نرم افزارهایی را در اختیار آنان قرار دهیم که با اعتقادات و آموزه های دینی مغایرت نداشته باشند و در جهت رشد و تعالی آنها باشد.

 

طاهریان عنوان کرد: برگزاری دوره های آشنایی با فرقه های ضاله، شیوه های مقابله با جنگ نرم و طلایه داران عفاف و حجاب از جمله برنامه های کانون مساجد در کشور است.

 

وی گفت: برنامه هایی نیز برای توسعه گردشگری فرهنگی و دینی داریم به عنوان مثال با توجه به اینکه مناطق کهگیلویه و بویراحمد جاهای دینی و طبیعی دارد، بنابراین باید مراکز ویژه فرهنگی را شناسایی و به سایر استان ها معرفی می کنیم که علاوه بر استفاده از موازی کاری در برخی مواقع برکاتی دارد، مناطق طبیعی و دیدنی از قابلیت های دینی و فرهنگی استفاده کنند که برای اجرای این طرح امسال استان های اصفهان، فارس، خوزستان و قم به عنوان پایلوت انتخاب شدند.

 

معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون مساجد کشور در خصوص موازی کاری و فعالیت های دستگاه ها در مساجد، خاطرنشان کرد: باید خوشحال باشیم که سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت ارشاد اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه و بسیج در مساجد فعالیت می کنند باید تلاش کنیم که موازی کاری نشود و از نتایج اصلی باز نمانیم و شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامه هایی دارد که این هم افزایی ها در مساجد بیشتر شود. 25درصد از مساجد کشور تا پایان برنامه صاحب کانون مساجد می شوند.
 

طاهریان با بیان اینکه در حوره پژوهشی هر ساله فراخوان پژوهشی داریم که از شرکت کنندگان حمایت می کنیم، بیان کرد: دومین جشنواره فرهنگی هنری "کوثر پر فروغ" با موضوع حضرت فاطمه زهرا(س) ویژه خواهران عضو کانون های مساجد در دهه کرامت آغاز و هفته آینده 26تا28بهمن ماه در رشته های عکاسی، نقاشی، خوشنویسی، آثار ابتکاری و شعر برگزار می شود.
 

وی اضافه کرد: در جشنواره های هفتگانه در سطح کشور برای شناسای و نیز حمایت از نخبگان امسال 41 هزار و 500 نفر در قالب این جشنواره ها شرکت کردند علاوه براین در کنار آن آموزش به نخبگان آغاز شده که امسال 8000 ساعت برای نخبگان داشتیم.

پایان پیام/

کد خبر 107032

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha