آغاز به کار شورای شهر و روستای ششم از ۱۴ مرداد/افزایش امید مردم در مبارزه با فساد

دانشگاه افسری امام علی(ع) انسان‌سازترین دانشگاه کشور، آغاز به کار شورای شهر و روستای ششم از ۱۴ مرداد، افزایش امید مردم در مبارزه با فساد، سردشت نماد بکارگیری تسلیحات شیمیایی علیه غیرنظامیان برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، دانشگاه افسری امام علی(ع) انسان‌سازترین دانشگاه کشور، آغاز به کار شورای شهر و روستای ششم از ۱۴ مرداد، افزایش امید مردم در مبارزه با فساد، سردشت نماد بکارگیری تسلیحات شیمیایی علیه غیرنظامیان از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۷ تیر است.

دانشگاه افسری امام علی(ع) انسان‌سازترین دانشگاه کشور است

سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی با حضور در دانشگاه افسری امام علی(ع) نیروی زمینی ارتش از بخش‌های مختلف این دانشگاه شامل؛ معاونت‌های آموزش، پژوهش، دانشکده‌های مهندسی پرواز، علوم پایه، علوم نظامی، تیپ دانشجویان و سایر یگان‌های آن بازدید کرد.

فرمانده کل ارتش در این بازدید ضمن تأکید بر لزوم تقویت بنیه علمی و عملی دانشجویان این دانشگاه گفت: تجربیات و اندوخته‌های خود را به عنوان الگوی تمامی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیروهای مسلح در اختیار آنها قرار دهید و متقابلاً از ایده‌ها، عملکرد و فعالیت سایر دانشگاه‌های نظامی بهره‌برداری کنید تا زمینه‌های تقویت و تعالی دانشجویان دانشگاه افسری امام علی(ع) به عنوان محور تربیت فرماندهان آینده ارتش بیش از پیش فراهم شود.

موسوی با بیان اینکه مقام استادی از بالاترین مقام‌هاست افزود: تا جایی که امکان داشته باشد، با افتخار از دریافت مشاوره استادان در حوزه‌های تخصصی استفاده می‌کنم و این را به همه فرماندهان هم توصیه می‌کنم که به بهترین وجه از ظرفیت استادان برای تقویت یگان خود و تحول سازنده در اجرای مأموریت‌ها بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه با اعتقاد به جوانان و دادن مسئولیت به آنها می‌توان بسیاری از گره‌ها را باز و مشکلات را حل کرد تصریح کرد: باید به جوانان امیدوار و خوش‌بین بود و زمینه‌های حضور در عرصه‌های مختلف اعم از حضور در رزمایش‌ها، بازدید از دستاوردها و پروژه‌های نظامی، شرکت در المپیادهای علمی، ورزشی و نظامی و ... را برای آن‌ها فراهم کرد.

 

کابینه دولت سیزدهم بر اساس شایسته سالاری، توانمندی و تجربه تشکیل شود

حجت الاسلام موسی احمدی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد مهمترین مطالبات مجلس از دولت سیزدهم گفت: با توجه به اینکه این مجلس، مجلس انقلابی است و مقام معظم رهبری نیز با این عنوان مجلس را معرفی کردند، قطعا یک نگاه انقلابی به این مجلس وجود دارد و این مجلس از دولتی که سکاندارش آیت الله رییسی خواهد بود، این توقع و انتظار را دارد که خارج از غوغاساری و روابط و فشارهایی که از نواحی مختلف وارد می شود، کابینه اش را بر اساس شایسته سالاری توانمندی و تجربه تشکیل دهد.

 

نماینده مردم کنگان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما این انتظار را از رییس دولت سیزدهم داریم که افرادی صاحب نظر، اندیشه و ایده در مجموعه دولت به کار گیرد به ویژه در مورد حوزه های اقتصادی که مردم مطالبات جدی دارند، باید مدیراین به کار گرفته شوند که تجربه و ایده کافی برای حل این مشکلات و مسایل را داشته باشند، مردمی که پای صندوق های رای آمدند با امید و آرزوی حل این مشکلات آمدند؛ پس باید در راستای مطالبات آنها گام برداشته شود.

 

وی بیان کرد: ما نمایندگان مجلس نیز در همین راستا از آیت الله رییسی دعوت کردیم که در انتخابات حضور یابند و امیدواریم با آمدن وی این مشکلات به حداقل برسد. ما از دولت انتظار داریم که به صورت فراجناحی نیروهای انقلابی، متعهد، توانمند، شایسته، صاحب نظر و ایده برای برون رفت از مشکلات و چالش های کشور انتخاب کنند.

 

واکسن های تولید داخل مورد اعتماد و اطمینان هستند

حسن فتحی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد واکسن های تولید داخل گفت: مردم نباید نگران واکسن های تولید داخل باشند چرا که واکسن های تولید داخل مورد اطمینان و اعتماد هستند. بنده خود اعتقاد به واکسن داخل دارم و قطعا واکس تولید داخل را خواهم زد.

 

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر دو نوع واکسن تولید داخل در مرحله تولید انبوه است و قرار است تا اواسط زمستان تمام افراد جامعه با واکسن تولید داخل واکسینه شوند.

 

وی بیان کرد: اینکه برخی نگرانی هایی را برای مردم در مورد واکسن تولید داخل ایجاد می کنند، کارشان درست نیست چرا که این واکسن ها مورد اطمینان و اعتماد هستند.

 

نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای کسانی نیز که دوز اول واکسن را دریافت کرده اند، واکسن خارجی به اندازه کافی برای دوز دوم وارد شده است و جای نگرانی نیست و به موقع دوز دوم نیز تزریق می شود.

 

قانون در موضوع نظارت بر عملکرد شوراها ضعیف است

محمدحسن آصفری، نایب رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی شب گذشته (یکشنبه 6 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه قانون در موضوع نظارت بر عملکرد شوراها ضعیف است، گفت: ما نظارت پیشین را داریم مثلاً افرادی که می خواهند عضو شورای شهر و روستا شوند از دستگاه های پنج گانه استعلام گرفته می شود اما به محض این که این افراد وارد شورا می شوند نظارتی انجام نمی شود. نظارتی از طریق وزارت کشور نیست.

 

وی با بیان اینکه کمیته انطباق که مصوبات شورا را بررسی می کند حرفی در آن نیست ولی در این کمیته انطباق نظارتی در خصوص توافقاتی که بین شورای شهر و شهرداری درباره مجوزها صورت می گیرد، انجام نمی شود، افزود: کمیته انطباق مصوبه شورای شهر یا شورای روستا را تأیید یا رد می کند اما این که چه تخلفاتی در انجام آن صورت می گیرد وظیفه کمیته انطباق نیست؛ وظیفه شورای حل اختلاف و نظارتی است که به عهده استانداران گذاشته شده که استانداران هم این را بر عهده معاونت های عمرانی قرار داده اند که با حضور نماینده مجلس و رئیس کل دادگستری؛ این جلسات به صورت ماهانه باید بررسی و تشکیل شود.

 

نایب رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قانون اصلاح نظارت بر شورای شهر و روستا از مجلس دهم وجود دارد ولی هنوز تبدیل به یک قانون جامع نشده است، گفت: مهمترین موضوع این است که دولت باید لایحه به مجلس بیاورد. شوراهای شهر فقط اسمشان شورای شهر است ولی شورای شهرداری است یعنی صرفاً در بخش شهرداری اقدام می کنند در حالی که شهر مسائلی مانند آب، برق، انرژی ، بهداشت و درمان و آموزش دارد که باید شورای شهر این اختیارات و وظایف را داشته باشد و تا زمانی که دولت یک لایحه جامع در خصوص اصلاح قانون شورای شهر و روستا نیاورد؛ این روال ادامه پیدا می کند.

 

سردشت نماد بکارگیری تسلیحات شیمیایی علیه غیرنظامیان است

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت گرامیداشت سالگرد بمباران شیمیایی شهر سردشت و روز ملی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیک در پیامی نوشت: سردشت نماد بکارگیری تسلیحات شیمیایی علیه غیرنظامیان و مناطق مسکونی در دوران معاصر است.

در پیام محمد جواد ظریف آمده است: در سی و چهارمین سالگرد فاجعه دهشتبار حمله شیمیایی رژیم صدام به شهر مظلوم سردشت، یاد و خاطره جان باختگان شیمیایی را گرامی می دارم و از خداوند منان برای جانبازان عزیز شیمیایی آن فاجعه فراموش ناشدنی سلامتی و طول عمر پر برکت مسئلت دارم. سردشت نماد بکارگیری تسلیحات شیمیایی علیه غیرنظامیان و مناطق مسکونی در دوران معاصر است.

جانبازان عزیز شیمیایی ما دوبار قربانی سیاستهای ضدبشری برخی دولتهای غربی شدند. یکبار آن هنگام که شرکتهای غربی به رژیم صدام مواد شیمیایی و فناوری ساخت سلاح شیمیایی را دادند و نمایندگان دولت هایشان در شورای امنیت ملل متحد با سکوت و چشم بستن به جنایتهای شیمیایی صدام، دست او را برای تداوم کاربرد سلاح شیمیایی علیه نظامیان و غیرنظامیان باز گذاشتند و یکبار هم در دوره ترامپ که با اعمال وحشیانه ترین تحریمهای ضد بشری مانع ارسال دارو و تجهیزات پزشکی برای کاستن از آلام جانبازان عزیز شیمیایی ما شدند.

علیرغم تلاشهای ما و همکاری سازمان منع تسلیحات شیمیایی، هنوز دولت جدید آمریکا دست از سیاست شکست خورده دولت قبلی برنداشته و در تداوم اعمال تحریمهای غیرقانونی مانع دسترسی جانبازان شیمیایی ما به دارو و تجهیزات پزشکی می گردد.

جهان وامدار مردمان صلح دوست ایران و به ویژه ساکنان شهرهای سردشت، اشنویه و سایر شهرهای ایران و همچنین مردم مظلوم حلبچه است که زیر بمباران سلاحهای شیمیایی  صدام، فریاد تظلم خواهی سردادند و حضور جانبازان شیمیایی ما در خاک اروپا، سبب تسریع مذاکرات منع تسلیحات شیمیایی و نهایتا انعقاد کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی در سال ۱۹۹۳ گردید.

پیگیری هایِ حقوقیِ دولتِ جمهوری اسلامی ایران از مجاری بین المللی جهت احقاق حقوق جانبازان معزز شیمیایی به دلیل فقدان اراده سیاسی دولتهای غربی جهت سپردن عاملان، معاونان و مباشران حقیقی و حقوقی حملات شیمیایی مورد اشاره به دست عدالت و نیز نقائص و موانع موجود در نظام کیفری بین المللی معاصر، دشوار شده است.

 

شورای شهر و روستای ششم از ۱۴ مرداد شروع به کار می کند/انتخاب شهردار در بازه زمانی یک ماهه

مهدی جمالی نژاد، رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور شب گذشته (یکشنبه 6 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه شورای شهر و روستای ششم از 14 مرداد شروع به کار می کند، گفت: در اولین جلسه خودشان در بازه زمانی یک ماهه باید شهردار را انتخاب کنند. آیین نامه انتخاب شهردار و شرایط احراز سمت شهردار تغییر کرده و ما این موضوع را ابلاغ کردیم.

 

جمالی نژاد درباره این آیین نامه اینگونه توضیح داد: این آیین نامه یک سری شرایط کلی مانند تابعیت جمهوری اسلامی، حداقل 30 سال سن، انجام خدمت وظیفه، داشتن معافیت دائم، نداشتن محکومیت کیفری و عدم اعتیاد است ولی شرایط اختصاصی این است که برای شهرهای زیر 200 هزار نفر نامزدهای شهرداری باید حداقل لیسانس و سه سال سابقه مدیریت پایه داشته باشند.

 

وی افزود: پنج سال سابقه کارشناسی در شهرداری برای شهرداری های تا 10 هزار نفر جمعیت مهم است، پنج سال سابقه مدیریت پایه برای شهرداری های شهرهای با جمعیت 10 تا 50 هزار نفر مهم است، پنج سال سابقه مدیریت میانی برای شهرداری های شهرهای با جمعیت 50 تا 200 هزار نفر می باشد ، هفت سال سابقه مدیریت میانی برای شهرداری های شهرهای با جمعیت 200 تا 500 نفر جمعیت مهم می باشد و همچنین 9 سال سابقه مدیریت میانی برای شهرداری های شهرهای با جمعیت 500 تا یک میلیون جمعیت حائز اهمیت است. شهرهایی که بالای 200 هزار نفر جمعیت دارند و وزیر کشور حکم آنها را امضا و ابلاغ می کند باید حداقل فوق لیسانس داشته باشند.

 

جمالی نژاد با بیان اینکه گلوگاه بسیار خوبی در هیأت های تطبیق داریم برای این که اگر مصوباتی غیرقانونی در شوراها باشد به نوعی با آن برخورد می شود، گفت: البته در استان ها هم هیأت های حل اختلاف داریم. زمانی که 26 هزار عضو شورای اسلامی شهر مشغول فعالیت می شوند و 111 نفر سلب عضویت می شوند؛ جامعه آماری کمی است؛ البته از این تعداد هم به مراجع مختلف مراجعه کردند و بازگشت به کار داشتند و بعضی از شوراهایی که منحل شده بود مانند لردگان هم مشغول به فعالیت شدند.

 

افزایش امید مردم در مبارزه با فساد/باید در دستگاه قضا حرف مردم را بشنویم/ در دولت هم برنامه تحولی داریم

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در گفتگوی زنده تلویزیونی از شبکه یک سیما با گرامیداشت هفته قوه قضائیه و یاد و خاطره آیت الله بهشتی و 72 تن از یاران انقلاب اسلامی افزود: شناخت شخصیت آیت الله دکتر بهشتی را به همه عزیزان به ویژه جوانان توصیه می کنم چرا که ایشان شخصیت بسیار جامعی داشت.

 

وی به نقش آیت الله بهشتی در معماری دستگاه قضا پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: ایشان دغدغه بسیار زیادی داشتند تا دستگاه قضایی متناسب با احکام اسلامی شکل بگیرد و کار قضایی مردم با عدالت پیش برود.

 

رئیسی برای همه رؤسای قوه قضائیه که به رحمت الهی رفتند طلب غفران کرد و برای آنها که در قید حیاتند طلب اجر و پاداش کرد.

 

وی به تلاش های قضات و کارکنان دستگاه قضا در چهل سال اخیر اشاره کرد و همه این تلاش ها را اجر نهاد.

 

رئیس دستگاه قضا در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که چقدر به شعارهایی که در روز معارفه تان به عنوان رئیس قوه قضائیه؛ داده اید، عمل کردید؟ افزود: آن چه برای ما ضروری بود؛ تحول است و ما محور حرکتمان را بر این مبنا قرار دادیم و محورهای دیگر از جمله مبارزه با فساد، اجرای عدالت، قانون مداری و توجه به مردم و کرامت آنها را دنبال کردیم و تلاش شد شعارهایمان را تبدیل به برنامه و برنامه ها را تبدیل به کارنامه کنیم.

 

رئیسی با اشاره به این که به کرامت ارباب رجوع هم اکنون در دستگاه قضایی توجه ویژه ای می شود، گفت: ما در این خصوص بخشنامه و دستورالعمل هایی صادر کردیم و برخی همکارانمان به جهت تکریم ارباب رجوع تشویق شدند و برخی تذکر گرفتند.

 

وی با اشاره به این که اجازه ندادیم مأموریت جدی مبارزه با فساد در دستگاه قضایی به سردی بگراید افزود: قطعاً مردم در جریان پرونده ها هستند.

 

رئیسی با اشاره به این که مبارزه با فساد همواره در دستگاه قضایی بوده است اما ما در بحث فساد با دغدغه های مردم، رسانه ها و چهره های مشهور مواجه بودیم به این نحو که دستگاهی دستگاهی دیگر را متهم می کرد و این برای مردم دغدغه شده بود، گفت: ما معتقد بودیم پرونده هایی که ذهن مردم را مشغول کرده است باید روی میز قاضی قرار بگیرد و از قضاتمان خواستیم بدون توجه به جناح و جایگاه با موارد فساد به صورت عادلانه برخورد کنند و هیچ خط قرمزی را قائل نباشند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1070804

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha