ضرورت توجه ویژه به تجهیز و تقویت دهیاری ها

فرهادی گفت: : یکی از راه های تقویت دهیاری ها و کمک به پایداری درآمد آنها، افزایش ظرفیت ماشین آلات است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد فرهادی» امروز (۸ تیر) در نشست مشورتی با بخشداران و دهیاران منتخب استان اظهار کرد: حضور با شکوه مردم ولایت محور و همیشه در صحنه استان در انتخابات اخیر و کسب رتبه نخست بیشترین میزان مشارکت مردم در انتخابات در سطح کشور را مایه فخر و مباهات دانست.

 
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی به تشریح شرایط، موقعیت جغرافیایی و اقلیم منطقه پرداخت و از نامتناسب بودن جمعیت و گستره استان گفت. 
 
 
وی با انتقاد از توزیع اعتبارات بر مبنای جمعیت، تصریح کرد: یکی از شاخص هایی که باید اصلاح گردد، شاخص توزیع اعتبار بر مبنای جمعیت است که برای مناطق کمتر توسعه یافته ای مثل خراسان جنوبی که وسعت زیاد و جمعیت کمی دارند، عین بی عدالتی محسوب می شود. 
 
 
فرهادی تأکید کرد: تراکم جمعیتی در استان، به میزان ۶ نفر در هکتار است و این یعنی قطر  خراسان جنوبی از دورافتاده ترین نقاط روستایی شهرستان های طبس تا نهبندان به بالای ۸۰۰ کیلومتر می رسد.
 
 
وی متذکر شد: این بعد مسافت، افزایش هزینه  های خدمات رسانی به مردم را به دنبال دارد.
 
 
معاون استاندار به لزوم فعال شدن اعتبارات دهیاری ها در مناطق مرزی اشاره کرد و گفت: در گذشته سرفصل اعتباری  برای دهیاری های مرزی در نظر گرفته شده بود که در تثبیت جمعیت در مناطق مرزی اهمیت ویژه ای داشت. 
 
 
فرهادی ادامه داد: با عنایت به نقش این اعتبارات در ایجاد امنیت پایدار در مرز و کشور، باید دوباره احیا گردد و به ویژه به استان های مرزی اختصاص یابد. 
 
 
وی به لزوم اختصاص سهمیه ماشین آلات عمرانی به دهیاری های استان تأکید کرد و گفت: عمده روستائیان  در سطح استان یا دامدارند یا کشاورز و با توجه به خشکسالی های طولانی  دو دهه گذشته، امسال خراسان جنوبی خشکسالی بی سابقه ای را شاهد است. 
 
 
معاون استاندار تصريح کرد: وزارت جهاد کشاورزی به جهت کاهش تبعات خشکسالی و مشکلاتی که مردم با آن دست به گریبان هستند، در خراسان جنوبی و ۹ استان دیگر به دنبال خرید دام مازاد دامداران و عشایر است.
 
 
فرهادی خاطرنشان کرد: یکی از راه های تقویت دهیاری ها و کمک به پایداری درآمد آنها، افزایش ظرفیت ماشین آلات است. 
 
 
وی به کمبود ماشین آلات و تجهیزات آتش نشانی نیز اشاره کرد و بر ضرورت تقویت ظرفیت ماشین آلات و تجهیزات آتش نشانی در دهیاری ها  تأکید کرد. 
 
 
به گفته وی؛ در حادثه ای که در مرز ماهیرود رخ داد از ۵۰ درصد ماشین آلات آتش نشانی ها و دهیاری ها برای مهار آتش سوزی استفاده شد.
 
 
معاون استاندار با تأکید بر ساماندهی پسماندهای روستایی اظهار داشت:ساماندهی پسماندها از جمله مواردی است  که با توجه به اهمیتی که درحفظ محیط زیست دارد، باید مورد توجه قرار گیرد. 
 
 
فرهادی ادامه داد: بر اساس راهکار ارائه شده،روستاهای در فاصله ۵۰ کیلومتری شهرها به صورت مشترک از امکانات سایت دفن پسماند شهرداری هااستفاده می کنند. 
 
 
وی افزود:دهیاری ها در صورت داشتن امکانات می توانند  زباله را به محل های تعیین شده برسانند. 
 
به گفته وی؛ به موضوع ساماندهی پسماند روستاهای بالای  ۵۰ کیلومتر نیز  باید نگاه ویژه ای شود. 
 
 
معاون استاندار به لزوم  رفع مشکل استخدامی دهیاران اشاره کرد و گفت: با داشتن امنیت شغلی، دهیاران برای تدبیر امور حوزه کاری خود وقت بیشتری صرف خواهند کرد. 
 
 
فرهادی با بیان این که در دفتر فنی وزارت کشور در خصوص  ماده ۹۹ اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است، بیان کرد: ما در کمیسیون ماده ۹۹  هیچ تحکم قانونی برای برخورد با متخلفین نداریم و این دست و پای ما را بسته است.
 
 
 
کد خبر 1071096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha