به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «عباس جرجانی» امروز (9 تیر) در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: اقدامات سرمایه گذاری در استان خراسان جنوبی با راه اندازی ستاد توسعه خاوران سرعت گرفته است و تاکنون ۱۰۱ طرح سرمایهگذاری در استان شناسایی شده تا سرمایهگذار بدون معطلی و دغدغه کار خود را آغاز کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه از 101 طرح ستاد توسعه خاوران 70 درصد طرح ها در حوزه صنعت و معدن است، گفت: تمام طرح ها در خصوص فرآوری معدنی است، همچنین از این 70 طرح شناسایی شده در ستاد توسعه خاوران، 6 طرح آغاز شده و مابقی هم در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری بزرگی در مجموعه استان راه افتاده است، گفت: شرکت های بزرگ هلدینگ در استان کار خود را آغاز کرده اند که دغدغه سرمایه گذاری حل خواهد شد چراکه با سرمایه گذاری های بزرگ؛ واحدها و صنایع کوچک مقیاس و واحدهای فرآوری و اشتغال هم راه اندازی و محقق می شود.
جرجانی با اشاره به طرح استیل کورد، گفت: مجوزهای این طرح برای تولید لاستیک صادر شده و مصوبه هیت مدیره هم اخذ شده و با سرمایه گذاری 800 میلیارد تومان در شهرک صنعتی بیرجند آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: برای طرح های توسعه ای لاستیک سازی کشور، در سال های آینده 50 هزار تُن استیل کورد لازم خواهیم داشت این در صورتی است که در کشور تنها برای یک واحد تولید 10 هزار تنی مجوز صادر شده است که هم اکنون سه هزار تُن تولید می کند؛ در نتیجه 15 هزار تُن نیاز به استیل کورد در کشور داریم چراکه در کرمان، یزد و خراسان جنوبی و در منطقه شرق کشور تولید لاستیک را داریم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: برای تولید استیل کورد با همکاری ایمیدرو نیاز به سرمایه گذار داریم و از سرمایه گذاران این بخش حمایت می شود.
وی عنوان کرد: تمام تلاش ما راه اندازی واحدهای فرآوری کوچک مقیاس است، چراکه انواع مواد معدنی کشور در خراسان جنوبی یافت می شود، لذا با فرآوری در بخش صنعت، و تجارت آن چرخه موفقیت در استان حاصل می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در ادامه گذری به کارخانه فولاد قاین زد و گفت: بر اساس برنامه زمان بندی قرار بود این کارخانه اسفندماه راه اندازی شود اولین شمش تولید شده اما یکی از دستگاه های چرخه تولید، دچار ایراد شد و به اهواز برگشت داده شد، این دستگاه تا اواسط تیرماه جاری به استان بر می گردد که با بازگشت دستگاه و کامل شدن کامل خط تولید، تولید قطعی آغاز و افتتاح خواهد شد.
جرجانی ادامه داد: در اوایل سال 1401 مقاطع فولادی قاین به بهره برداری می رسد گرچه در بخش احیا و راه اندازی کارخانه فولا قاین مشکلی نداریم و این کارخانه احیا شده است.
وی از وجود چهار طرح کنسانتره زغالسنگ و تولید کک با سرمایه گذاری بالغ بر 1600میلیارد تومان و اشتغال 500 نفر در استان خبر داد و گفت: این طرح در حال احداث است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه سه طرح فرآوری منیزیت با سرمایه گذاری 100 میلیارد تومان و اشتغال 300 نفر ایجاد می شود، گفت: همچنین سه طرح استحصال طلا با سرمایه گذاری بالغ بر هزار میلیارد تومان و اشتغال 180 نفر در حال احداث است.
جرجانی ادامه داد: همچنین پنج طرح زنجیره ارزش افزوده فولاد و تولید گندله آهن با سرمایه گذاری بالغ بر هفت هزار و 500 میلیارد تومان و اشتغال یک هزار و 100 نفر در حال احداث است، بخش احیای فولاد قائنات هم آماده بهره برداری است.
وی از راه اندازی سه طرح جدید استیل کورد، ریسندگی و بافندگی با سرمایه گذاری بالغ بر 1200 میلیارد تومان و اشتغال 430 نفر در استان خبر داد و گفت: طرح تکمیل مطالعات اکتشافی در نوار مرز و مناطق حاصل از ژئوفیزیک هوایی توسط ایمیدرو و سازمان زمین شناسی با اعتباری بالغ بر 45 میلیارد تومان و طرح توسعه کویر تایر با سرمایه گذاری 20 میلیون یورو ارزی و اشتغال 100 نفر در حال انجام است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از احداث طرح توسعه کاشی و سرامیک با سرمایه گذاری هزار میلیارد تومان و اشتغال 350 نفر خبر داد و ادامه داد: دو طرح تولید کاغذ با سرمایه گذاری 100 میلیارد تومان و اشتغال 150 نفر هم در استان حداث می شود.
نظر شما