توسعه پایدار منظومه روستایی نیازمند همکاری دستگاه های اجرایی است

به گفته شاملو، منظومه‌های روستایی به‌عنوان طرحی که ماهیت یکپارچه و فرابخشی دارد، هم‌اکنون در استان زنجان به صورت پایلوت در حال انجام بوده و می توان گفت استان زنجان در اجرای این طرح موفق عمل نموده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سفر به استان زنجان و بازدید از پروژه های عمرانی روستاهای شهرستان های خدابنده و سلطانیه و همچنین نشست هم اندیشی مسئولین استانی و شهرستانی اظهار کرد: اجرای طرح توسعه منظومه روستایی موجب تعامل و هم‌افزایی هرچه بهتر دستگاه‌های اجرایی در راستای توسعه پایدار و هدفمند روستاهای کشور می شود.

 

محمدرضا شاملو با اشاره به اینکه طرح توسعه پایدار منظومه روستایی فعالیتی فرابخشی است که نیازمند همکاری دستگاه های اجرایی است، ادامه داد: منظومه‌های روستایی به‌عنوان طرحی که ماهیت یکپارچه و فرابخشی دارد، هم‌اکنون در استان زنجان به صورت پایلوت در حال انجام بوده و می توان گفت استان زنجان در اجرای این طرح موفق عمل نموده است.

 

وی با یادآوری اینکه حفظ معماری بومی و محلی در روستاها هدف مهم بنیاد مسکن و تاکید بر شناسایی روستاهای بافت با ارزش و گردشگری در استاناست، گفت: روستاهای استان زنجان از ظرفیت گردشگری بالایی برخوردار هستند و باید در جهت تقویت و‌توسعه این روستاها گام های مطلوب تری برداشته شود.

 

شاملو ادامه داد: اجرای طرح هادی نقش مهمی در توسعه روستاها دارد و با هدف ساماندهی روستاها عملیاتی می‌شود و می‌تواند از  ساخت و ساز غیر مجاز و بی رویه  و مشخص شدن حریم‌ها کمک مؤثری باشد.

 

به گفته معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، در روستاهایی که طرح‌های هادی و عمرانی بخوبی نگهداری شده شاهد بازگشت افراد مهاجرت کرده هستیم و نشاط بیشتری در روستا ایجاد شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از مهاجرت روستاییان باید به معیشت و اقتصاد مردم روستایی اهمیت داده و  طرح‌ های عمرانی  را با توجه به نیاز مردم و مشارکت شوراها، دهیاری اجرا نماییم.

 

این مقام مسئول ادامه داد: ایمن‌سازی در روستاها و جلوگیری از خسارت ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است که خوشبختانه  بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان با رایزنی‌های صورت گرفته به خوبی توانسته اعتبارات و تسهیلات خوبی در این زمینه جذب کند.

 

شاملو افزود: با توجه به شعار سال در  مناطق روستایی که زمین داریم و یا امکان تغییر کاربری دارد،  می توانیم برای توسعه فعالیت‌ها و واحدهای تولیدی ، اقتصادی و‌اشتغال زائی زمین آماده کرده و در اختیار متقاضیان قرار دهیم.

 

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یادآور شد: همکاری نهادهای محلی و دهیاری با بنیاد مسکن  در توسعه روستاها و تحقق اهداف این نهاد انقلابی نقش مهمی دارد .

 

وی با اشاره به اینکه دهیاران حلقه واسطه بین نهادهای حاکمیتی، دولت و مردم هستند، افزود: می توان با کمک دهیاری ها و کار جمعی با سایر دستگاههای اجرایی زمینه های لازم برای توسعه و پیشرفت را فراهم نمود.

 

شاملو با بیان اینکه در راستای اجرای طرح بافت با ارزش روستایی و گردشگری بنیاد مسکن آمادگی لازم را برای توسعه این مناطق دارد، تصریح کرد: کمک به اقتصاد روستا، تلاش برای ماندگاری مردم در روستا و حفظ ویژگی های فرهنگی و اجتماعی با اجرای طرح بافت با ارزش روستایی امکانپذیر است.

 

وی یادآور شد: توجه به ایمن سازی روستاها، احداث کانال و دیوار حفاظتی و‌همچنین شناسایی و‌ اولویت بندی روستاها ی در معرض آسیب و ساماندهی این مناطق از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

 

کد خبر 1073129

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha