خبرگزاری شبستان-اصفهان: نهاد مردمی و دولتی متعددی در حوزه فرهنگی در مناطق مخلف به ویژه شهر فعالیت می کنند که اساس و پایه آن ها بسط و گسترش فرهنگ است که ظرفیت های مختلف را مورد استفاده و بهره برداری قرار می دهند.
در میان این نهادهای فرهنگی، کانون های فرهنگی و هنری مساجد هستند که نقش کارآمد و سازنده ای را در هر محله می توانند داشته باشند که در روستا نیز به تنهایی میدان دار این حوزه هستند.
نقش اثر گذار و موثر آن ها فرصت طلایی برای جامعه شده اما رونق و تداوم کار آنها نیاز مند حمایت است. اینمراکز مردمی و بدون وابستگی به بودجه های دولتی بوده که یک نقطه مثبت است تا در شرایط سخت اقتصادی با چالش روبرو نشود اما آیا با وجود حجمه فرهنگی دشمن و نیازهای نسل جوان جامعه، نباید تخصیص اعتبار صورت بگیرد.
بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای همه کانون ها کافی نبوده و به مشارکت و همکاری دیگر نهادها نیاز دارد. سهم اعتبارات محلی که از سوی نهادهای اداری، دولتی و مدیریت شهری و روستایی به این حوزه اختصاص می یابد قادر به انجامجهشی در حوزه فرهنگی و دینی داشته باشد.
مشارکت در طرح و برنامه های کانون های مساجد و کمک به اجرای این فعالیت ها کارگشا و موثر خواهد بود. این کمک و اختصاص بودجه ها برای فعالیت های فرهنگی و هنری کارساز و دستاوردهای زیادی خواهد داشت.
بررسی ها نشان داده متفاوت از شرابط بودجه اختصاص می یابد و هرچقدر مدیران این حوزه را توانمند بشمارند و مدیران کانون ها این فصل را جدی بگیرند و مطالبات خود را بیان کنند آنگاه همین موضوع بر اختصاص اعتبارات افزوده است.
*کانون مساجد و سهم بودجه فرهنگی
در سرفصل های اعتباری، دستگاه های فرهنگی امکان اختصاص اعتبار برای طرح های مشترک وجود دارد و به همین خاطر باید این میزانمشخص و متناسب با طرح ها افزایش یابد.
نهادهایی که متناسب با طرح ها و برنامه های پیشنهادی خود اعتبار دریافت می کنند، از این فرصت استفاده کرده و با بهره گیری از ظرفیت توانمند کانون ها از طرح های آنان حمایت و یا کار مشترک انجام دهند.
این تعاملات علاوه بر توسعه کمی و کیفی فعالیت ها، سهم کانون های فرهنگی و هنری مساجد از بودجه منطقه ای، شهرستانی استانی را افزایش می دهد.
ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در هر منطقه قادر به ایجاد این زمینه سازی خواهند بود که در ارزیابی های فهما نیز موثر و کارآمد است.
ستاد و بنیاد بین المللی غدیر یکی از مراکز کارآمد و موثر در حمایت از طرح های کانون های مساجد در موضوع غدیر است که شعب این بنیاد در شهرستان ها و شهرها نیز فعال شده است.
دبیر بنیاد غدیر اصفهان با اشاره به اینکه خیرین همکاری خوبی در اجرای برنامه ها دارند، گفت: از برنامه های شهرستانی و شهرها حمایت می شود.
حجت الاسلام «اسماعیل دست افکن» افزود: متناسب با برنامه ها می توان از ظرفیت نهادهای فرهنگی و خیرین غدیر از طرح و فعالیت ها حمایت کرد.
*اعتبارات تملک و دارایی وبرای تجهیز کانون های مساجد
تعامل و همکاری مشترک کانون های مساجد با ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، این مراکز را برای بهره گیری از اعتبارات تملک و دارایی و سرمایه ای کمک می کند تا از بودجه شهرستان برای تجهیز کتابخانه و خرید اموال سرمایه ای بهره بگیرند.
در ادوار گذشته بر اساس مکاتبه ستاد کانون های مساجد با وزارت کشور، این زمینه همکاری به اطلاع فرماندار رسیده و سعی شده تا در این خصوص اعتباراتی را اختصاص دهند تا برای تجهیز کانون ها یا اختصاص مکان و تجهیزاتی به صورت اشتراکی برای این مراکز و موسسات فرهنگی و هنری پیش بینی شود.
دست یابی به شناسه ملی و اقتصادی کار دریافت اعتبارات و برقراری تفاهم نامه های مشترک را برای کانون های مساجد تسهیل و زمینه جدیدی را برای بهره مندی اعتبارات دولتی فراهم می سازد.
تدوین و ارائه لایحه الحاق ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به قانون فهرست نهادها و موسسات عمومی غیردولتی امکان اختصاص کمک از محل اعتبارات تملک دارایی های سرمایهای ستاد فهما را فراهم خواهد کرد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص اقدام کرده است.
فرماندار اردستان با اشاره به نقش و کارآمدی فعالیت کانون های مساجد گفت: در سال 99 با اختصاص 2 میلیارد ریال اعتبار به خرید تجهیزات برای این مراکز، تجهیزات برای کانون های فعال خریداری شد.
«حمیدرضا تاملی» افزود: رایانه، ویدئو پرژکتور و میز تنیس از جمله این تجهیزات بوده است.
این موضوع در سال های گذشته در شهرستان های تیران و کرون و شاهین شهر نیز انجام شده که حمایت خیرین و کمک های فرمانداری در این خصوص موثر بوده است.
*اعتبارات فرهنگی شهرداری ها و دهیاری ها
یکی از فصل های مهم تخصیص اعتبار به کانون های مساجد، بهره گیری از فصل بودجه فرهنگی شهرداری و دهیاری ها است که با مصوبه شوراهای اسلامی شهر و روستا این کار امکان پذیر است.
این اعتبار پس از پیشنهاد شهردار و دهیار به شورای اسلامی مصوب و به این مراکز اختصاص پیدا می کند که در هر شهر و روستا این مبلغ متفاوت است.
اداره مشارکت های مردمی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با اعلام فراخوان به مناسبت های مختلف در تامین این دسته از نیازها همکاری و مساعدت داشته است.
مدیران کانون های مساجد در شهرها و نقاط مختلف استان اصفهان با تعامل با شهرداری و دهیاری ها در موفق به جذب بودجه فرهنگی بوده اند که البته افزایش این سرفصل لازم است.
«اصغر صالحی»، رئیس شورای اسلامی شهر تیران گفت: از فعالیت های مساجد این شهر به ویژه کانون های مساجد در سال های گذشته همواره حمایت شده و شهرداری در این خصوص لایحه به شورای اسلامی ارسال و مورد تصویب اعضای قرار می گیرد.
نظر شما