تحویل ۸ هزارو ۹۰۰ مدرسه جدید در مهر ۱۴۰۰

رخشانی مهر گفت: هشت هزارو ۹۹۳ مدرسه یعنی ۹هزارکلاس درس را برای مهرماه ۱۴۰۰ آماده تحویل داریم که ساخت ۵۰ درصد مدارس به همت خیرین بوده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سال تحصیلی 1400-1401 تا دو ماه دیگر آغاز می شود و اگر واکسیناسیون کرونا انجام شود و وضعیت کشور به لحاظ سلامت مطلوب باشد، مدارس پُر از صدای شور و شوق دانش آموزان در کلاس های درس می شود.

با وجود اینکه سال تحصیلی گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا روش تدریس ها از مدرسه به خانه آمد و به صورت مجازی برگزار شد و دانش آموزان  به مدرسه نرفتند، اما نمی توان کمبود مدارس  در کشور را نادیده گرفت یا مدارسی که نیاز به تخریب و بازسازی دارند یا تعمیر تا دانش آموزان در سقف ایمن تحصیل کنند. همه امیدواریم به زودی و بار دیگر دانش آموزان بر سر کلاس ها درس ایمن بنشیند و به تحصیل پشت نیمکت های خود مشغول باشند.

از این رو سازمان تجهیزو توسعه مدارس کشور متولی ساخت مدارس است و در این شرایط شیوع ویروس کرونا دست از کار نکشیده است و به ساخت مدارس به همت خیرین کوشیده است.

در همین رابطه با «مهراله رخشانی مهر» معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، تجهیزو توسعه مدارس به گفتگو پرداخته ایم که در ادامه می خوانید:

 

برای سال تحصیلی جدید چه تعداد مدرسه جدید خواهیم داشت؟

به امید خدا هشت هزارو 993  مدرسه یعنی 9هزارکلاس درس را برای مهرماه 1400 آماده تحویل داریم. به بیانی دیگر، تعداد دوهزار و 705 پروژه با زیر بنای یک میلیون و 430 هزار متر مربع که با طول دیوار کشی 134 هزار و 431 متر طول و با محوطه سازی 27 هزارو 121 متر مربع است.

چه میزان خیرین مشارکت داشته اند؟

50 درصد این مدارس با مشارکت خیرین یا با مشارکت کامل خیّرساخته شده است و 50 درصد  دیگر را از منابع عمومی برای ساخت مدرسه هزینه کرده ایم.

بیشتر در چه مناطقی مدارس ساخته شده است؟

این آمار به صورت پراکنده است اما بیشتر در استان های «سیستان و بلوچستان»، «خوزستان»، «خراسان رضویی» و «تهران» ساخته شده است.

به لحاظ استاندارد سازی ساخت مدارس چگونه بوده است؟

ما یک دستورالعمل به نام زیرنظام فضا، تجهیزات و فناوری داریم. براساس این زیر نظام ملزم هستیم تا مراکز را برمبنای استاندارد هایی بسازیم که می توانیم به استاندارد 697 اشاره کنیم که استلزامات جدید به لحاظ معماری را به ما معرفی کرده است.

برای نمونه با این استلزامات معماری می دانیم با چه تعداد جمعیت دانش آموزی، چه متراژ نمازخانه، سالن ورزشی، آزمایشگاه، اتاق اسباب بازی بسازیم و متناسب با جمعیت دانش آموزی در شهرها و روستاها و مناطق دور افتاده مدرسه ساخته می شود.

دستورالعمل 697 بیان کرده که برای مدارس شش کلاسه، 12 کلاسه،24 کلاسه چه چیزهایی باید تعریف شود.

چه تضمینی است که این مدارس در سیل وزلزله در مناطق دور افتاده تخریب نشوند؟

اطمینان می دهم که این مدارس با استاندارد های معماری و سازه ای ساخته شده است و مقاوم در مقابله بلاهای طبیعی هستند. در بحث سازه نیز ملزم به رعایت مقررات ملی ساختمان هستیم که در همه بخش ها در مسایل سازه ای، تاسیسات مکانیکی، برقی و صرفه جویی مصرف انرژی الزاماتی را  گفته است که در طراحی مدارس لحاظ می کنیم.

تاکنون مدارس نوساز در زلزله هایی مثل کرمانشاه، سی سخت، سیل استان گلستان، لرستان و خوزستان عملکرد مناسب خود را به رخ کشیده است.هم در حوزه تئوری می توان امیدوار به مقاومت این مدارس در مقابل حوادث بود و هم در عمل نیز نشان داده است.

 

کد خبر 1075607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha