به گزارش خبرگزاری شبستان در کرمانشاه، به اعتقاد اهالی، امامزاده حسین از فرزندان امام هفتم (علیه السلام) است و ظاهراً این دیدگاه با منابع انساب سازگاری دارد زیرا علامه نسابه ابن طباطبا از اعلام قرن پنجم هجری می نویسد: احمد بن محمد بن اسماعیل بن ابراهیم المرتضی بن امام موسی کاظم (علیه السلام) در دینور سکونت داشته و صاحب سه فرزند به اسامی حسین، محمد و عیسی بوده است.(منتقلة الطلبیه: ۱۳۹)
شیخ الشرف عبیدلی نسابه از رحلت نواده ی امامزاده حسین بنام ابو القاسم حمزه بن علی بن حسین بن احمد مذکور در قرمیسین یاد می کند و می نویسد: و له اخوه و بنو عم، و برای او برادر و پسر عمو هایی در قرمیسین است.( تهذیب الانساب: ۲۶۵، منتقلة الطلبیه: ۲۴۲) این مطلب حکایت از آن دارد که علاوه بر سکونت سید احمد بن محمد در دینور، نوادگان او از نسل امامزاده سید حسین نیز تا یک و نیم قرن در قرمیسین کرمانشاه و نواحی آن سکونت داشته و از سرشناسان و معاریف سادات بوده اند زیرا عبیدلی درباره ی وی می نویسد: «کان نعم الرجل»
بنابراین می توان اعتقاد داشت که شخصیت مدفون در این بقعه، سید حسین بن احمد بن محمد اسماعیل بن ابراهیم المرتضی بن امام موسی الکاظم (علیه السلام) است که از سادات بزرگوار قرن چهارم هجری بوده است. او یک فرزند بنام سید علی داشته که از ابوالقاسم حمزه به وجود آمده است. شرح حال پدر و جد او در قسمت امامزاده سید احمد مدفون در روستای کرم بست اشاره شده است.
میثم همتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه گفت: آستان امامزاده حسین (علیه السلام) در فاصله۷ کیلومتری دهستان باوله در روستای چوگان شهرستان سنقر و کلیایی واقع شده است.
رئیس اوقاف و امورخیریه شهرستان سنقر و کلیایی تصریح کرد: بقعه امامزاده حسین بر بالای بلندی سینه تپه ای قرار گرفته و بنای بقعه امامزاده اتاقی ساده از آجر و تیر آهن می باشد.
وی تصریح کرد: مساحت کل بقعه حدود۴۰ متر است و سقف بقعه تیر آهن و بر فراز بقعه گنبدی کله قندی کوتاه بنا شده و در مقابل درب ورودی ایوان مسقفی به مساحت حدود ۱۲ متر ساخته شده است.
همتی خاطر نشان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تشدید آن پروتکل های بهداشتی برای زائران در این بقعه رعایت شده و چون مردم منطقه اعتقادات خاصی به این آستان دارند پخش نذورات با رعایت پروتکل ها بابسته بندی انجام می شود.
نظر شما