خبرگزاری شبستان : در گزارش گذشته به برخی از فعالیتهای صورت گرفته در المان برای مقابله با اسلام هراسی اشاره شد در این گزارش سعی خواهد شد روند ساخت مساجد و اماکن مذهبی و فرهنگی در راستای حضور فیزیکی و معرفی شعائر اسلامی را در المان بررسی کنیم .مسجد مانند یک پل برای ایجاد ارتباط میان فرهنگها و ادیان گوناگون است .
با وجود آزادی مذهبی تصریح شده در قانون اساسی آلمان، مسلمانان در انجام فرایض دینی در گذشته با مشکلاتی روبرو میشدند. اغلب مسلمانان باید اعمال مذهبی خود را مخفیانه برگزار میکردند. پس از ساختن مسجد مانهایم با منارههای بلند، این سد مخفیکاری شکسته شد و مسلمانان به سرعت با تشکیل اتحادیهها و انجمنهای مردمنهاد و ساخت اماکن مذهبی، خود را در جامعه اروپا به ویژه آلمان مطرح کردند. تحلیل گفتارها و سخنان صاحب اندیشان پیرامون مسجد نشان از اهمیت و نقش بی بدیل مسجد خاصه در دنیای کنونی غرب دارد . نقش مسجد قابل مقایسه با کلیسا و دیگر اماکن مذهبی نمی باشد . مسجد در جنگ نرم نقشی را ایفا خواهد کرد که نمونه بدلی برای ان نمیتوان فرض کرد . در غرب مساجد پلی ارتباطی برای گفتگوی ادیان و فرهنگها و تمدنها است . مسجد در جهان کونی غرب توان مقابله مسلمانان در برابر اسلام هراسی و اسلام ستیزی را دو چندان میکند . مسجد نماد مکانی علمی و فرهنگی و دینی است و هویت اسلام را به جهانیان معرفی میسازد . اسلام دین فرهنگ و ادب و علم است . در زمان حیات نبی اکرم مسجد کانونی برای مقابله با تمامی تهدیدات کیان اسلام بود . قضاوت، علم اموزی ، مشاوره نظامی ، فرهنگ سازی ، مقابله با فتنه ، مسائل سیاسی و اجتماعی همه و همگی در مسجد طرح میگردیداند . در داستان مسجد ضرار میتوان به اهمیت مسجد از بعدی دیگر راه یافت . حتی منافقین نیز به اهمیت مساجد در عصر رسول اکرم پی برده بودند لذا در صدد ان بر امدند تا با ساخت مسجدی غیر توحیدی به مقابله با پیامبر بپردازند .
در ادامه به دو نمونه از اخبار افتتاح مسجد در آلمان اشاره میشود.
1) افتتاح دومین مسجد بزرگ آلمان در شهر برلین
مسجد عمر بن خطاب که دومین مسجد بزرگ آلمان محسوب میشود در شهر برلین افتتاح گردید. این مسجد در منطقه کرویتسبرگ برلین که اکثریت جمعیت مسلمان آن ترکتبارند، افتتاح شده است.
این مسجد که ظرفیت یک هزار نفر را دارد بخشی از یک مجتمع فرهنگی- دینی است که با بودجهای معادل ده میلیون یورو ساخته شده است. این بودجه از سوی اتحادیه مسلمانان برای طرحهای خیرخواهانه (IVWP) تأمین شده است.
مسجد عمر بن خطاب دارای یک گنبد شیشهای و چهار مناره هفت متری است که روی ساختمانی شش طبقه قرار دارد. مساحت این مسجد بزرگ پنج هزار متر مربع است و دربرگیرنده مراکز اجتماعی و تجاری و یک کتابخانه است.
2) افتتاح مسجد عثمان قاضی در شهر دورتموند
مسجد عثمان قاضی طی جشنی بزرگ و با حضور اقشار مختلف مردم و نمایندگان گروههای اسلامی و شخصیتهای سیاسی و اجتماعی آلمانی در شهر دورتموند افتتاح گردید.
اولریش زیراو، سرشهردار دورتموند، با تمجید از برگزاری جشنی به مناسبت افتتاح مسجد عثمان قاضی گفت: در این جشن مردمی از فرهنگهای مختلف گردهم آمدهاند و با یکدیگر آشنا میشوند و این بهترین مثال برای آن است که بگوییم ما در یک شهر چند فرهنگی مانند دورتموند در صلح و صفا زندگی میکنیم. این مسجد شهر ما را غنیتر خواهد ساخت.
هارالد هودی، شهردار منطقه هوکارده که مسجد عثمان قاضی در آن واقع شده نیز طی سخنانی در مراسم افتتاح این مسجد اظهار امیدواری کرد این مسجد مانند یک پل برای ایجاد ارتباط میان فرهنگها و ادیان گوناگون عمل کند.
توماس کوفن، کارشناس مسایل همگرایی ایالت نورد راین وستفال نیز طی سخنانی در این مراسم اظهار داشت: ساختن مسجد نشانهای است که کسانی که این مسجد را بنا میکنند قصد ماندن در این جا را دارند زیرا هر کس که میسازد، میماند و مسلمانان ثابت کردند که بخشی از این جامعه شدهاند. اصولا مساجد به نمای خود شهر تعلق دارند نه به حاشیه شهر زیرا آزادی دین یکی از اصول اساسی دولت ماست.
نمایندگان کلیساهای کاتولیک و پروتستان در دورتموند نیز با تقدیم یک شاخه درخت زیتون به رییس انجمن مسجد عثمان قاضی در مراسم افتتاح این مسجد به صورت نمادین آرزوی صلح و سلامت کردند و در مراسم قیچی کردن روبان افتتاحیه مسجد نیز مشارکت کردند. این مسجد متعلق به اتحادیه ترکی – دینی دیتیب است.
ر.ک : اسلام هراسی و اسلام ستیزی در المان ، محسن اذمکان
ادامه دارد
ر. دارائی
پایان پیام/
نظر شما