به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «سجاد ستوده» امروز(شنبه، ۲۶ تیر) در گفتگوی آنلاین با بسیجیان ناحیه سلمان با موضوع ساحت ترویج حجاب در عرصه فضای مجازی با اشاره به تاثیرات فضای مجازی در جامعه و ایجاد تغییراتی در زندگی مردم گفت: فضای مجازی زندگی انسان را دچار تغییر و تحولات جدی کرده که بخش عمده این تغییر و تحولات در حوزه سبک زندگی است.
مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان هدف انقلاب اسلامی را رسیدن به تمدن اسلامی دانست که در گام دوم انقلاب بر آن بسیار تاکید شده است و افزود: فضای مجازی عرصه تقابل انقلاب اسلامی با تمدن غرب است که از جنگ نظامی به جنگ رسانهای تغییر ماهیت داده است.
وی حجاب را یکی از نمادهای بارز سبک زندگی و دارای اهمیت چند وجهی دانست و اظهارکرد: حجاب و پوشش افراد جامعه از نمادهای سنجش تغییرات فرهنگی است و در تحلیل پدیده بدحجابی نباید نگاه تکبعدی به حجاب داشت زیرا تحلیل درستی به ما نخواهد داد و نتیجه معکوس دارد.
این کارشناس فضای مجازی با تاکید بر توجه به ریشه عفاف و حجاب، ریشه حجاب را حیا دانست و بیان کرد: برای یافتن راهکارهای حل حجاب باید به ریشهها توجه کنیم. آن چیزی که در تقابل فرهنگ غرب با فرهنگ اسلامی برای سست کردن بنیاد خانواده به کار برده میشود و به دنبال ایجاد بیمبالاتی در رعایت حجاب است، تقابل مستقیم با حجاب نیست، بلکه حیازدایی است.
وی با اشاره به تمرکز دشمن بر حیا زدایی با پخش برنامههای مختلف از شبکههای ماهوارهای فارسی زبان گفت: آنها با این فضاسازی، حیا را میزنند و در واقع حجاب را هم زدهاند، چون ریشه حجاب حیا است.
ستوده با بیان اینکه حجاب و حیا تنها در پوشش ظاهری نیست بلکه این دو همه ابعاد زندگی انسان را پوشش میدهد تاکید کرد: ممکن است انسانی در ظاهر حجاب داشته باشد اما در گفتار و رفتار حجاب و حیا نداشته باشد و این نکته متأسفانه در تبلیغ موضوع حجاب مغفول مانده است.
مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان یکی از اشتباهات رایج در تبلیغ حجاب برای نسل جوان را تبلیغ مستقیم عنوان کرد و متذکر شد: آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد، حیاست و اگر بتوانیم این موضوع را خوب تبلیغ کنیم میتوانیم امیدوار باشیم که میشود موضوع عفاف و حجاب را در جامعه نهادینه کرد.
وی با بیان اینکه در فضای مجازی دو نگاه کلی قالبی و مصداقی به موضوع حجاب وجود دارد گفت: در نگاه قالبی، فضای مجازی در موضوع عفاف و حجاب تنها یک بستر است که محصولات حجاب در آن به صورت فیزیکی و تولید محتوا ارائه میشود اما در نگاه مصداقی، فضای مجازی تنها بستری برای عرضه محصولات حجاب نیست بلکه حجاب در خود فضای مجازی موضوعیت دارد.
ستوده اضافه کرد: اهمیت ترویج حجاب در فضای مصداقی به اندازه اهمیت ترویج حجاب در فضای واقعی است. در جامعهای که ما توانستیم در حوزه فضای مجازی موضوع حجاب را به درستی ترویج کنیم در فضای واقعی هم حجاب و عفاف وضعیت بهتری دارد و برعکس آن هم موضوعیت دارد.
وی قدرت رفتارسازی را ویژگی منحصر به فرد فضای مجازی دانست و تاکید کرد: فضای مجازی به واسطه ویژگی منحصربهفرد فرامکانی و فرازمانی بودن که میتواند همه حواس انسان را به طور همزمان درگیر خود کند در ذهنیت و نگرش آدمها تغییر ایجاد میکند. همین ویژگی، قدرت رفتارسازی را به فضای مجازی میدهد. به زبان سادهتر، فضای مجازی این قدرت را دارد که بدون اینکه شما بخواهید رفتاری را بر شما تحمیل کند و رفتاری از شما سر بزند که در حالت عادی این رفتار برای شما نیست.
این کارشناس فضای مجازی ادامه داد: فضای مجازی با قبح شکنی که از بیحجابی میکند الگوهای رفتاری به افراد میدهد و موجب بروز یک رفتار میشود. در واقع بحران حجاب وقتی بیشتر احساس شد که پای فضای مجازی به خانوادهها کشیده شد و شبکههای اجتماعی فرصتی به دست افراد داد تا عکسهای نامناسب و مدهای سبک بین افراد جامعه دستبهدست شود و تا جایی پیش رفت که قبح بدحجابی شکسته شد.
وی با تاکید بر اینکه باید به موضوع رفتارسازی مبتنی بر شبکههای اجتماعی توجه شود، مهمترین شبکه اجتماعی که در حوزه رفتارسازی و تغییر سبک زندگی فعالیت میکند را اینستاگرام برشمرد و تاکید کرد: حیای فردی به واسطه فضای شبکههای اجتماعی به دلیل زدن ریشه حجاب دچار خدشه میشود و این قبح شکنی و عادیسازی در حوزههای مختلف باعث میشود رفتارهای عجیب رخ دهد.
ستوده بازیهای موبایلی چون بازی آرایش باربی، بازی اصلاح باربی، بازی آرایش دختر آبنباتی، هالیوود هر، هالیوود استایل را بخش مهم دیگری از تغییر رفتارها اعلام کرد و گفت: مدل این بازیها به این شکل است که یک تصویر خام و عروسک بدون رنگ را در اختیار بچه قرار میدهد و بچه باید ضمن بازی به آن عروسک لباس بپوشاند، چهره او را آرایش کند و اگر بتواند یک تصویر خوب بسازد تا در آن بازی جایزه و سکه بگیرد و در این بازی بچه یاد میگیرد که بدون آرایش قشنگ نیست و در این فضا قبح شکنی را میآموزد.
وی با بیان اینکه در تبلیغ حجاب باید از زبان روز استفاده کرد تاکید کرد: باید از زبان روز و سهل و ساده برای پاسخ به شبهات استفاده کرد. بسیاری از شبهات جوانان و نوجوانان در فضای مجازی مطرح میشود اما علما و دانشمندان ما پاسخ خوبی به این شبهات نمیدهند و اگر پاسخ دهند پاسخهای فقهی، حوزوی و دانشگاهی است. ما باید شبهات حجاب را با زبان ساده و امروزی پاسخ دهیم و در کنار آن باید از محتوای درست و اثرگذار برای تبلیغ استفاده کنیم.
نظر شما