به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ برخی از ایام سال به واسطه وجود عنایت و توجه ویژه پروردگار عالم به بندگان است از خواص بیشتری برخوردار هستند. گرچه که همه ایام سال می تواند روزهای خدا باشد و مورد تقدیس قرار گیرد.
یکی از روزهای مهم سال برای شیعیان و تمام مسلمانان جهان روز عرفه است. این روز به واسطه وجود اذکار و ویژگیهایی که دارد نسبت به سایر روزهای سال متمایز شده و از امتیازات بیشتری برخوردار است. شاید یکی از مهمترین ویژگی های روز عرفه توجه ویژه خداوند متعال به بندگان در بخشش گناهان آنها باشد روزی که بندگان به گناهان خود اقرار کرده و از خداوند متعال طلب مغفرت میکنند.
بنابراین گزارش؛ حجت الاسلام عبدالرحمن غیاث، استاد و کارشناس برجسته مذهبی در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به ارزش و جایگاه روز عرفات مهمترین شاخصهای تمایز این روز نسبت به سایر روزهای سال گفت:همه روز های عمر انسان متعلق به خداوند متعال است اما برخی از روزها به اعتبار ارزشی که پیدا می کنند از جایگاه بالاتری برخوردار هستند یکی از این روزها عرفه است.
وی در پاسخ به این سوال که چه افراد و گروهی در روز عرفه مورد بخشش مغفرت پروردگار عالم قرار میگیرند؟ تصریح کرد: یکی از مهمترین امتیازات روز عرفه نسبت به سایر ایام الله این است که اگر انسان در ماه مبارک رمضان و به خصوص شب های قدر از سوی پروردگار متعال بخشیده نشود خود را به روز عرفه رسانده تا زمینه بخشش و مغفرت پروردگار عالم فراهم گردد.
حجت الاسلام عیاث با اشاره به فلسفه وجودی روز عرفه و مناسک آن در حج بیت الله الحرام عنوان کرد: علی الظاهر روز عرفه در مناسک حج معنا پیدا می کند به طوریکه در چنین روزهایی حجاج بیت الله الحرام وارد صحرای عرفات می شوند و از ظهر تا غروب آفتاب در آن محل وقوف کرده و به مناجات و راز و نیاز می پردازند.حجاج بیت الله الحرام در صحرای عرفات با خواندن مناجات و دعاهای این روز به معرفت آگاهی و شناخت حقیقی نسبت به خود و پروردگار عالم می رسند.
وی با اشاره به دعای پر مغز و پر معنای روز عرفه که مشهور به مناجات امام حسین علیه السلام با خداوند متعال است اظهار کرد: یکی از دعاهای وارد شده در روز عرفه منقول از امام حسین علیه السلام است از این رو خوب است که همه پیش از خواندن دعای روز عرفه اطلاعات و درک مشترکی نسبت به آن داشته باشند.
این کارشناس برجسته مذهبی با اشاره به لزوم درک مشترک نسبت به دعای عرفه و فلسفه وجودی درخواست از پروردگار عالم تصریح کرد: مهمترین فلسفه وجودی دعا این است که انسان به کمک آن بتواند از وضعیت موجود خود به وضعیت مطلوب و بهتر حرکت کند.
وی خاطرنشان کرد: دعای روز عرفه نیز این خاصیت را دارد که انسان با خواندن آن از وضعیت موجود خود به وضعیت بهتر حرکت کند. به طور کلی دعا یعنی خواندن خداوند متعال بر این اساس کسی که دعا کرده و از خداوند متعال چیزی را طلب میکند بدین معناست که مبدا هستی خود را فراموش نکرده و خود را از خدا می داند.
نظر شما