ایران پیشتاز کشورهای اسلامی در توسعه اقیانوس شناسی

رئیس شبکه علم و فناوری اقیانوس شناسی کشورهای اسلامی گفت: پیشرفت‌های خوبی در کشورهای اسلامی انجام شده ولی ایران با توسعه در زمینه اقیانوس شناسی از دیگر کشورها متمایز است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، پروفسور اورهان اوزلو، رئیس شبکه علم و فناوری اقیانوس شناسی کشورهای اسلامی امروز در مراسم افتتاح مرکز ملی پیش‌بینی و هشدار مخاطرات دریایی و مرکز ملی داده‌های اقیانوسی و دریایی گفت: جغرافیای اسلام از غرب از افریقا و مدیترانه جنوبی در ترکیه آغاز می‌شود و به دریای سرخ و خلیج‌فارس و اقیانوس هند می‌رسد و دیگر نواحی جغرافیای اسلام نیز به اقیانوس آرام مرتبط است که این مسئله نشان می‌دهد اقیانوس‌ها چقدر برای کشورهای اسلامی مؤثر هستند.

 

وی اظهار کرد: اقیانوس ها منابع غذایی، مواد معدنی و منابع انرژی هستند که می‌توانند مزیت‌های اقتصادی و اجتماعی داشته باشند و ما باید بدانیم که چطور از آنها استفاده کنیم.

 

اوزلو تصریح کرد: در جغرافیای اسلام مردم در فقر به سر می‌برند و ما با کمبود غذا مواجه هستیم، در حالی که اقیانوس‌های ما سرشار از مواد غذایی هستند ما باید سیستم‌ها را درک کرده و در مورد آن تحقیق کنیم تا بتوانیم از آنها بهره بگیریم.

 

وی خاطر نشان کرد: درک و فهم اقیانوس شناسی باید به صورت سیستماتیک انجام شود و ما می‌توانیم با تلاش‌های مستمر این کار را انجام دهیم و از مزایای اقتصادی آن بهره ببریم.

 

رئیس شبکه علم و فناوری اقیانوس شناسی کشورهای اسلامی افزود:‌ اقیانوس‌ها فقط منابع در اختیار ما قرار نمی‌دهند بلکه تغییرات جهانی اقلیمی تهدیدهایی را در دل اقیانوس ها پنهان کرده که ما باید مراقب آنها باشیم و بدانیم احتمال این خطرات چقدر است.

 

وی تصریح کرد: البته پیشرفت‌های خوبی در کشورهای اسلامی انجام شده ولی ایران با توسعه در زمینه اقیانوس شناسی از دیگر کشورها متمایز است.

 

شایان ذکر است؛ همایش مراسم افتتاحیه مرکز ملی پیش بینی و هشدار مخاطرات دریایی دوشنبه 24 بهمن در سالن همایش دانشگاه تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 107904

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha