به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، رحمان رحیمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان، شب گذشته ( 24 بهمن) در جمع خبرنگاران رسانههای جمعی در سنندج گفت: از یک هزار و 731 روستای استان قبل از انقلاب تنها 160 روستای استان آن هم به صورت شیرهای عمومی دارای آب شرب بودند.
وی تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب شکوهند اسلامی و با تلاش جهادگران و فعالان عرصه محرومیت زدایی تاکنون یک هزار و 513 روستای استان دارای آب شرب شدند.
وی ادامه داد: یکی از انتظاراتی که مردم و مسئولان از شرکت آب منطقهای هم در زمانی که متولی آن جهاد بود و هم در حال حاضر که وزارت نیرو است استفاده از کنتورهای آب در روستاها بوده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان گفت: تاکنون 860 روستای بزرگ استان با جمعیتی بالغ بر 72 درصد جمعیت روستاهای استان مشترک ما هستند.
رحیمی، با بیان اینکه تعداد روستاهای مذکور به غیر از 15 روستای بزرگ دیگری که به شهر ارتقا یافتند هستند، عنوان کرد: این 860 ورستا با با 741 نفر آبدار اداره میشوند و برای آنها قبض نیز صادر میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: خدمات شرکت در بقیه روستاها به صورت توزیع کلر و آزمایش های میکروبی و شیمیایی از منابع آب صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه در دولتیهای نهم و دهم اعتبارات بسیار خوبی در بحث آب روستاها تخصیص داده شده است، افزود: تاکنون حدود 95 میلیارد تومان اعتبار در بحث آب روستاها تخصیص داده شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان اضافه کرد: قسمت عمده این اعتبارات اگر صرف جبران کمبود آب روستاها در اثر خشکسالیهای 11 سال اخیر نمی شد قطعا تعداد بیشتری از روستاهای استان اکنون تحت پوشش شبکه آبرسانی بودند.
رحیمی بیان داشت: تقریبا در خشکسالیهای 11 سال اخیر در استان حدود 400 منبع آبی شامل چشمه و چاه دچار کم آبی یا بی آبی شدند.
وی در ادامه به شاخص بهرهمندی از آب شرب روستایی اشاره کرد و گفت:شاخص بهرهمندی ازآب شرب روستایی به صورت متوسط کشوری 75 درصد و در استان کردستان 76 درصد است.
وی با اشاره به اقدامات شرکت آب منطقهای در چند سال اخیر، عنوان کرد: در کردستان در این دهه اخیر بیش از 6 هزار و 200کیلومتر خط انتقال شبکه در خاک کردستان لولهگذاری انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان اظهارداشت: در مدت مذکور یک هزار و444 مخزن آب با شیبهای متفاوت و در گستره جغرافیای استان و با حجم صدهزار متر مکعب در استان احداث شده است.
رحیمی، بهسازی یک هزار و 555 دهنه چشمه، احداث 76 رشته قنات، حفر 420 حلقه چاه عمیق و نمیه عمیق، احداث425 ایستگاه پمپاژ را از دیگر اقدامات این شبکه در ساتان ذکر کرد.
وی عنوان کرد: به خاطر اینکه پروژههای تک روستایی هزینه بر بودند شرکت اقدام به احداث مجتمع های آبرسانی در سطح استان کرد.
وی با اعلام اینکه درحال حاضر 57 مجتمع آبرسانی در سطح استان درحال احداث و اجرا و تعدادی هم به بهره برداری هم رسیدند، افزود: مجتمعهایی مثل مجتمع اوباتوی دیواندره تا 62 روستا را شامل می شوند، مجتمعی در شهرستان بانه آب 21 روستا را تامین می کند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان اضافه کرد: در سال جاری 370 میلیارد ریال اعتبار مصوب شده که 230 میلیارد ریال آن تخصیص داده شده است.
رحیمی افزود: اعتبارات مذکور از محل منابع استانی و ملی و از منابع سفر رهبری و منابع های جدید که در برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده، تامین شده است.
وی به اعتبارات موجود در قانون بودجه 90 برای احداث مجتمعهای آبرسانی اشاره کرد و گفت: حدود 10میلیارد ریال برای احداث مجتمعهای آبرسانی در استان مصوب شده که 50 درصد آن تخصیص داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: با این اعتبارات در سال جدید بیش از 250 کیلومتر خط انتقال، 270 کیلومترشبکه، هشت هزار مترمکعب مخزن ذخیره،25 حلقه چاه و 60 دهنه چشمه و 54 ایستگاه پمپاژ احداث خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما