موافقت مجلس با بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی به صورت اصل ۸۵

نمایندگان با بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی به صورت اصل ۸۵ موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 6 مرداد طرح صیانت از حقوق کاربرانب در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی و بررسی آن به صورت اصل 85 در دستور کار قرار گرفت که بعد از صحبت های طراح و مخالفان و موافقان نمایندگان با 121 رای موافق، 74 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 209 رای با بررسی این طرح به صورت اصل 85 موافقت کردند.

 

رضا تقی پور به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: ما در این طرح نسبت به رفع تبعیض اقدام کردیم، برای تولیدکننده محتوای داخلی حق سهم گذاشته ایم و این یعنی حمایت از تولید محتوا و خدمات داخلی و این طرح فرصتی برای کسب و کار داخلی فراهم می کند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 400 الی 500 هزار نفر دانش آموز این رشته هستند، گفت: اگر برای این دانش آموختگان فرصت فراهم نکنیم، آنها باید کجا مشغول به کار شوند؟

 

وی ادامه داد: شبهاتی مطرح شده است که گوگل، اینستاگرام و سایر پیام رسان ها بسته می شوند این گون نیست تا زمانی که ما پلتفرم داخلی به همین منظور طراحی نکردیم و ارایه نکرده ایم، این پلتفرم ها بسته نمی شوند. این طرح به دنبال مسکوت سازی نیست و آنچه در این رابطه مطرح است، درست نیست.

 

وی ادامه داد: این طرح دست مسئولان را باز می گذارد که با پلترم های خارجی صحبت کنند که در چهارچوب مقررات ما فعالیت هایشان را ادامه دهند. اگر جرمی اتفاق افتاد و پول کسی را خوردند یا دزدی شد با پلیس ما همکاری کنند که این پول را برگردانند.

 

تقی پور تاکید کرد: در حال حاضر پلتفرم های خارجی در کشور ما کسب درآمد می کنند اما مالیاتی در این رابطه پرداخت نمی کنند؛ اگر ما این طرح را به قانون تبدیل کنیم، می توانیم از آنها این موارد را کسب کنیم.

 

همچنین، حسین محمدیاری، نماینده مردم تالش و رضوان شهر در مجلس شورای اسلامی در خلافت با این طرح گفت: صیانت یعنی نگهداری و حفاظت از حقوق کاربران؛ ما اگر به دنبال حفظ حقوق مردم هستیم نباید چنین طرحی را مطرح کنیم باید دغدغه های آنها را لحاظ کنیم مردم بهترین تمیزدهندگان درباره استفاده از فضای مجازی هستند. امروز با مطرح شدن این طرح عده زیادی از مردم به ما مراجعه کردند و ابراز نگرانی کردند.

 

وی ادامه داد: فضای مجازی فضای مهمی برای کسب و کار است بسیاری از محدودیت های در نظر گرفته در این طرح به کسب و کار مردم و خود اشتغالی ضربه می زند. امروز با طرحی مواجه هستیم که 70 درصد آن تغییر کرده است و همین نشان می دهد که این طرح کاملی نیست.

 

سید علی یزدیخواه، نماینده تهران نیز در موافقت با این طرح گفت: این طرح حدود سه ماه در مرکز پژوهش ها و با کار کارشناسی مورد بررسی قرار گرفت و چون ما تاکنون قانون نداشتیم لذا اشکالات زیادی به آن وارد است و به همین دلیل است که می گوییم به صورت اصل 85 بررسی شود که کار کارشناسی در کمیسیون بر وی آن انجام شود.

 

وی بیان کرد: این طرح دارای 37 ماده است و اگر بخواهد در صحن مجلس مورد بررسی قرار گیرد حدود دو سه ماه وقت لازم دارد و این گونه وقت مجلس گرفته می شود.

 

وی تصریح کرد: ما می توانیم با طراحی پلتفرم های داخلی مان و صدور آنها به کشورهای حوزه مقاومت و مسلمان در این رابطه خدمات مان را صادر کنیم.

 

جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مخالفت با این طرح گفت: طبق اصل 85 مجلس می تواند در مواردی ضروری اختیارات خود را به کمیسیون تخصصی دهد چه ضرورتی است که الان با توجه به فشار اقتصادی ای که به مردم وارد است، این طرح را به صورت اصل 85 بررسی کنیم. بسیاری از کسب و کارها در حال حاضر تعطیل شده است و مردم کسب و کارشان از طریق فضای مجازی انجام می شود چرا باید در حال حاضر بحث محدود کردن فضای مجازی را مطرح کنیم؟

 

وی بیان کرد: کمیسیون فرهنگی هنوز به چهارچوب فکری درستی در مورد این طرح نرسیده است. در ابتدا با 20 ماده این طرح را مطرح کردند بعد تبدیل به 50 ماده شد و در حال حاضر با 37 ماده آن را به صحن آوردند.

 

وی خاطرنشان کرد: این طرح دارای بار مالی است و به همین دلیل نیز قابل طرح نیست.

 

ابوالفضل ابوترابی، نماینده مردم نجف آباد در موافقت با این طرح گفت: متاسفانه با توجه به اقداماتی که بعضا از روی ناآگاهی بوده است افکار عمومی مردم نسبت به این طرح دچار تشویش شده است ما امروز فقط در رابطه با اصل 85 آن بحث می کنیم،

 

وی تصریح کرد: قوانینی که به صورت اصل هشتاد و پنجمی مصوب می شوند به صورت آزمایشی بین 3 تا 5 سال اجرایی می شوند و اگر اشکالاتی در طول این سال داشته باشند، قابل اصلاح است اما اگر این طرح در صحن بررسی شود قانون دایمی می شود و امکان اصلاح بر روی آن با سختی مواجه می شود.

کد خبر 1079903

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha