ضرورت احداث پایگاه‌های ادبی در مساجد برای رشد ادبیات انقلابی

شاعر و نویسنده معاصر معتقد است: باپدیده‌های معرفتی موجود درجامعه مدرن شاید نتوان توقع داشت رمانی از دل مسجد بیرون بیاید اما اگر درکنار مساجد پایگاه و یا زیرمجموعه‌ ای احداث شود درحوزه ادبیات اتفاق خوبی می افتد.

محمدکاظم مزینانی، شاعر و نویسنده معاصر با بیان اینکه مساجد فضاهای مقدس با کارکردها و تعاریف به خصوص هستند به خبرنگار شبستان گفت: مسجد از دیرباز خانه خدا و محلی برای تجمع و گردهمایی اقشار و گروه‌هایی با تفکرات متفاوت بوده است و کارکردهای خاص آن می‌تواند نحوه برخورده ایده‌آلیستی با آن را محدود کند.

 

وی با تأکید بر اینکه مساجد قادر به جذب همه طیف‌ها و گروه‌های موجود در اجتماع هستند، گفت: با پدیده‌های معرفتی موجود در جامعه مدرن شاید نتوان توقع داشت رمانی از دل مسجد بیرون بیاید اما اگر در کنار مساجد پایگاه و یا زیرمجموعه‌ خاصی احداث شود باعث تأثیربخشی در زمینه ادبیات می‌شود.

 

این نویسنده نقش تاریخی مساجد را یگانه و ممتاز دانست و گفت: حضور قشرهای مختلف فکری و معرفتی در مساجد می‌تواند به عنوان الگویی برای مکان‌های دیگر در نظر گرفته شود تا این مکان‌ها بتوانند با جامعیت و همه‌گیری سیاست‌گذاری‌های لازم را انجام دهند و از این حیث نقش مسجد تکرارنشدنی است.

 

چندی پیش زهرا پورقربان، نویسنده محفل ادبی مسجد جوادالائمه نیز در گفتگویی محفل ادبی مسجد جوادالائمه(ع) را الگوی خوبی برای مراکز ادبی دانسته و اظهار کرده بود: مراکز ادبی این روزها با همه امکاناتی که در دست دارند به خوبی نمی‌توانند برای پیشبرد ادبیات داستانی کشور بکوشند. مسجد جوادالائمه الگوی خوبی است تا ما بفهمیم برگزاری یک محفل ادبی نیازمند تجملات و بودجه‌های کلان نیست.


وی اذعان ادامه داده بود: ما باید در ادبیات اصالت را زنده نگه داریم و از افراط و تفریط بپرهیزیم. لازم نیست برای پویایی فضای ادبی به دنبال امکانات و تجهیزات خاصی باشیم. مساجد فضای خوبی برای فعالیت‌های فرهنگی هستند. مردم می‌توانند در کنار عبادت فعالیت‌های فرهنگی و ادبی انجام دهند.

پایان پیام/

 

کد خبر 108186

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha