راه اندازی مکتبخانه های قرآنی گامی موثر در رفع فشارهای حقوقی

مدیر امور موسسات سازمان دارالقرآن با اشاره به اجرای طرح مکتبخانه های قرآنی گفت: رفع فشارهای حقوقی که علی رغم ساختار غیرتجاری موسسات قرآنی بر آنها تحمیل شده است از اهداف اصلی ایجاد این مکتبخانه ها است.

حسین بهبودی، مدیر امور استان ها و موسسات قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به تدوین و اجرای طرح مکتبخانه های قرآنی به خبرنگار شبستان گفت: طی 7 سال گذشته از طریق صدور مجوز برای ساماندهی تشکل های مردمی تا کنون بالغ بر 1600 مجوز فعالیت برای موسسات قرآنی صادر شده است که به دلیل ساختار حقوقی خاص تکالیف بعضا سخت و سنگینی بر عهده آنها نهاده شده که با توان آنها هماهنگی ندارد.

وی اظهار کرد: همسو با افزایش تصاعدی تعداد تشکل های قرآنی، برخی قوانین بر آنها تحمیل شده است که چندان با ماهیت غیرتجاری موسسات هماهنگی ندارد، علاوه بر این برخورد مسئولان هم با موسسات از این جنس است و مشکلاتی را برای آنها فراهم می کند؛ از این رو به نظر می رسید که برخی از فعالان این عرصه دیگر مایل به ادامه فعالیت خود به ویژه پس از دریافت جرائم از سازمان مالیات و یا تعزیرات نبودند.

 

بهبودی با ابراز امیدواری از اهتمام نمایندگان مجلس شورای اسلامی به برطرف کردن این موانع تصریح کرد: ساختار حقوقی این تشکل ها منجر می شد که همه آنها به ویژه با مقبولیت شیوهای سنتی به شکل موسسه کار نکنند، از این رو نیاز بود شکل های محدودتر و کاربردی تر بکار گرفته می شد. همین امر زمینه ساز ورود به عرصه راه اندازی مکتبخانه های قرآنی شده است.

مدیر امور استان ها و موسسات قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به تدوین طرح استفاده از مفاهیم قرآن و معنویت برای کاهش آسیب های اجتماعی در وزارت کشور بیان کرد: همسو با تدوین این طرح و احساس نیاز به کاربرد قالب های جدید و گستردگی کار در سطح تمامی محلات ایجاد ساختاری جدید ضرورت پیدا کرد. البته پیش از این نیز بارها رهبر معظم انقلاب در بیانات خود بر تاثیر مکتبخانه ها بر آموزش تاکید کرده بودند که استفاده از روش آنها متناسب با اقتضائات روز تاثیرات مثبتی را رقم می زند.

 

وی ادامه داد: این دلایل در کنار رفع مشکلات حقوقی با نقض شخصیت حقوقی برای تشکل های قرآنی منجر به راه اندازی خانه های قرآن شهری یا همان مکتبخانه های قرآنی شد، البته ابتدا باید شرایط لازم برای این مهم احراز شود و در گام بعد زمینه فعالیت آنها بدون تحمیلات حقوقی فراهم می شود.

بهبودی درباره نحوه تامین هزینه های مالی راه اندازی این مکتبخانه ها یا خانه های قرآنی شهری ابراز کرد: بنابر تفاهم به عمل آمده با وزارت کشور مقرر است این هزینه ها توسط معاونت های اجتماعی استانداری ها تامین شود.

وی درباره نحوه فعالیت و ارائه آموزش در این مکتبخانه ها عنوان کرد: بنابر برنامه ریزی های انجام شده و نیز به منظور سهولت کار امکان راه اندازی این مکتبخانه ها در سطح تمامی محلات و حتی منازل شخصی وجود دارد. آموزش های عمومی همچون روخوانی، روانخوانی، مفاهیم سطح یک و دو برای این مکتبخانه ها تعریف شده اند چراکه آنها با شرایط کنونی امکان ورود به آموزش های تخصصی در سطوح بالا را ندارند.

بهبودی با اعلام راه اندازی 15 هزار خانه قرآن شهری تا پایان سال 91 خاطرنشان کرد: این مکتبخانه ها می توانند به عنوان شعبه موسسات قرآنی نیز فعالیت کرده و از حمایت و مدیریت متمرکز آنها بهره مند شوند. هم اکنون بیش از 10 استان قراردادهای خود را با معاونت اجتماعی استانداری ها برای فعالیت این مکتبخانه ها یا خانه های قرآن شهری امضا کرده اند.

پایان پیام/

 

کد خبر 108361

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha