به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، آیت الله رودباری از عالمان برجسته گیلانی، امروز(26 بهمن) در جمع طلاب مدارس علمیه شهرستان رشت، اظهار کرد: دستور اسلام این است که انسان هر اندازه هم که از نظر علم و اخلاق از دیگران بالاتر باشد باید حس و روحیه برتری جویی را از نفس خویش دور کند.
وی در ادامه با بیان اینکه بزرگان و عالمان دینی همواره روحیه تواضع را در خود حفظ و تقویت کرده اند، ادامه داد: از آنجا که انسان متواضع هیچگاه خود را از فضایل اخلاقی و علمی بی نیاز نمی بیند لذا رسیدن به پیشرفت و کمال در این فرد دست یافتنی تر است.
عضو شورای مدیریت حوزه علمیه گیلان، با ابراز اینکه انسان های متواضع، حرف حق را از هر کسی که باشد می پذیرند، افزود: می دانیم که اسلام به معنای تسلیم است بنابراین روحیه حق پذیری در واقع همان روحیه اسلامی است.
آیت الله رودباری با اشاره به اینکه حقانیت هر چیز باید ملازم و قرین با پذیرش آن باشد، گفت: بعضی از افراد متکبر و لجوج حق را هر چند که از نظر عقلی و علمی ثابت شده باشد نیز نمی پذیرند که این اخلاق رذیله انسان را به کفر و دوری از رحمت خداوند می کشاند.
وی ضمن تاکید بر این نکته که باید همواره تلاش کنیم تا از فیوضات علمی و معنوی بزرگان بهره بریم تا به این وسیله پیشرفت خود و جامعه را تضمین کنیم ، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) حتی بعد از وفات آیت الله بروجردی درصدد مطرح کردن خویش نبودند و در واقع شاگردان ایشان با آگاهی از مقام علمی و معنوی وی، زمینه ساز بهرمندی خویش و جامعه را از ایشان فراهم کردند.
مدیر مدرسه علمیه جامع شهرستان رشت یکی از آثار مهم تواضع را راضی نشدن به زحمت دیگران برای کارهای شخصی خود عنوان کرد و گفت: افرادی که از صفت نیکوی تواضع بهره مند هستند به هبچ عنوان دچار روحیه تحمیل گری بر دیگران نمی شوند و همواره سعی می کنند وظایف خویش را به تنهایی انجام دهند.
وی یکی دیگر از آثار تواضع را گمراه نشدن انسان در هنگام دست یابی به نعمت های الهی عنوان کرد و ادامه داد: تواضع واقعی این است که علاوه بر شنیدن به توصیه ها و درخواست های درست دیگران، آنها را در مرحله عمل نیز به کار بندیم.
این عالم برجسته گیلانی نتیجه اجتماعی تواضع را فراگیر شدن صلح و صفا در جامعه دانست و خاطرنشان کرد: تاریخ نشان می دهد که هر گاه افراد متکبر و نژاد پرستی همچون هیتلر در رأس قدرت و ثروت قرار گرفته اند دنیایی را به آتش کشیده اند.
پایان پیام/
نظر شما