به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سید رضا تقوی در نشست علنی مجلس نوبت عصر امروز (سه شنبه، 2 شهریور ماه) شورای اسلامی در موافقت با برنامههای محمدمهدی اسماعیلی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت گفت: عصر ما، عصر انفجار اطلاعات و عصر نبرد فرهنگی است. حاکمیت امواج بر زندگی مردم با حضور کامپیوتر و اینترنت و گشت و گذار در فضای مجازی دنیا را به صورت دهکدهای درآورده است. رئیس جمهور آمریکا سال 1955 بیان کرده که بزرگترین جنگ در آینده، جنگی برای تسخیر افکار انسانها است.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ضمن تقسیم فرهنگ به دو بخش فرهنگ کلاسیک و فرهنگ عمومی تصریح کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد عهدهدار فرهنگ عمومی به وسعت جامعه و عرصه کتاب، هنر، هنرهای تجسمی و سینما و کانونهای شعر و ادبیات بوده و فرهنگ کلاسیک مربوط به وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم و تحقیقات است. فرهنگ هر جامعه مایه هویت آن جامعه است، تمدنها فرزند فرزانه فرهنگها هستند لذا فرهنگ تمدنساز است و بسیاری از دانشمندان انسان را در میان موجودات، موجودی فرهنگی مطرح کردند.
وی با بیان اینکه فرهنگ مجموعهای از بینشها، باورها و گرایشات بوده که از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود، ادامه داد: رسالت فرهنگ این است که در رفتار انسانها در راستای نظام ارزشی و آرمانهای جامعه تغییر ایجاد کند. مدیریت این حوزه باید آزاداندیش باشد که آقای اسماعیلی به مشارکتپذیری در مقوله فرهنگ اعتقاد دارد. فرهنگ مقولهای عام داشته و در تعامل انسانها باید به نتیجه برسد لذا نیاز به جلب مشارکت مردم دارد. توسعه اصلاح و تربیت بدون همکاری مردم امکانپذیر نیست. گرایش ذهنی و درونی مدیر فرهنگی باید ذاتی باشد در غیر این صورت نمیتواند با اصحاب فرهنگ و هنر ارتباط مناسبی برقرار کند از این رو آقای اسماعیلی گرایش درونی برای ارتباط فرهنگی دارد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: ایمان و دینداری در جامعه اسلامی زمینه و بستر بسیار مناسبی برای توسعه فرهنگی بوده در این مسیر فرهنگ نظام اسلامی و ارزشهای دینی نقش ارزشمندی ایفا میکنند و اساساً فرهنگ جامعه اسلامی در بستر آموزشهای دینی صورت میگیرد از این رو مدیر فرهنگی باید دیندار باشد و فرهنگ را با ارزشهای دینی تکمیل کند.
نظر شما