15 شهر و شهرستان وقفی در کشور وجود دارد

نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: 15 شهر و شهرستان وقفی در کشور وجود دارد که حقوق موقوفات آن پرداخت نمی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی، عصر روز گذشته(18 دی) در نشست شورای فرهنگ عمومی استان سمنان در سالن یادگار امام استانداری سمنان، گفت: در حال حاضر 15 تا 16 شهرستان در کشور وجود دارند.

 

نماینده ولی فقیه در اوقاف افزود: این شهرها بین 30 تا 100 درصد وقف هستند اما حقوق موقوفات ادا و پرداخت نمی شود و مردم نیز در این شهرها زندگی می کنند.


به گفته محمدی، موقوفات کشور در 3 مرحله زمان نادرشاه، رضاخان و محمدرضا شاه سابق مورد تصرف و تعدی قرار گرفت اما بعد از انقلاب اسلامی با فتوای امام خمینی(ره) موقوفات زنده شده و به حالت وقف برگشت.


محمدی تصریح کرد: اگر اقدام انقلابی امام(ره) نبود همین مقدار وقف نیز از بین می‌رفت در عین حال حدود 16 شهرستان وجود دارند که هنوز سند وقفی و اجاره‌ای با سازمان اوقاف تنظیم نکرده است.


وی ادامه داد: گرچه حکم قضایی به نفع سازمان وقف گرفته شده ولی متأسفانه مسئولان آن شهرستان‌ها می‌گویند اگر حکم به نفع وقف اجرا شود بحران سیاسی و اجتماعی ایجاد می‌شود لذا نمی‌خواهند حکم خدا در مورد وقف اجرا شود و بهره برداری سیاسی می کنند.


نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اذعان داشت: متأسفانه پیشنهاد می‌کنند که موقوفات تصرف شده تبدیل به احسن شود که از محل منابع طبیعی و اراضی بی‌دردسر به اوقاف بدهند در حالی که اراضی که در آن شهر وجود دارد ساکن بوده اما اراضی منابع طبیعی در دامنه و یا قله‌های کوه واقع شده‌اند.


حجت‌الاسلام محمدی تصریح کرد: تبدیل به احسن شدن موقوفات شرایطی دارد و نمی‌توان با زمین منابع طبیعی آنها را تبدیل به احسن کرد.


وی وقف را پیشرفته ترین و مترقی ترین احکام الهی دانست و گفت: یکی از مهمترین وظایف این سازمان اداره موقوفات است و گفته می شود وقف همانند نفت درآمد دارد اما متاسفانه امروز این چاه نفت را خشک کردند.

 

سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور احیای دوباره وقف در ایران را از خدمات ارزنده امام راحل دانست و اظهار کرد: مقام معظم رهبری نیز بر حفظ موقوفات و توجه به نیات وقف کنندگان تاکید فراوان دارند.


وی اضافه کرد: متأسفانه مسائل وقف و آثار و برکات آن از جمله اجتماعی، اقتصادی، اخلاقی، دینی و فرهنگی وقف در جامعه کمرنگ شده و ضرورت دارد که سازمان نسبت به این موضوع توجه ویژه ای کند.


محمدی ادامه داد: با استفاده و بهره گیری از فتاوای فقها و مراجع به خصوص امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری، توجه به وظایف شرعی و قانونی وقف و موقوفه بسیار مؤثر است.


به گفته محمدی، متاسفانه علما و روحانیون آنگونه که باید به تبلیغ و تبیین وقف و اهمیت آن را داشته باشند، توجه ندارند و این امر به فراموشی سپرده شده است.


پایان پیام/

کد خبر 10902

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha