حضور 15 فیلم در بخش مسابقه جشنواره کافی بود

داوود میرباقری،یکی از داوران سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در برنامه «هفت» گفت: مسابقه باید حداقل‌هایی را به لحاظ کیفیت رعایت کند؛ به نظر من به راحتی امکان داشت تا بسیاری از فیلم‌ها از مسابقه کنار می رفت.

به گزارش خبرنگار شبستان، «داود میرباقری»، یکی از داوران سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر میهمان برنامه سینمایی هفت شد.

 

میرباقری در ابتدا با اشاره به روند داوری این جشنواره بیان کرد: داوران روزی پنج فیلم می‌دیدند که از ساعت 10 صبح آغاز شد. من بعد از 10 سال دوری از سینما آماده بودم تا برآیند یک سال سینمای ایران را ارزیابی کنم. من تنها یک فیلم را ندیدم و تصمیم‌ گرفتم قبل از جمع‌آوری آرای داوران آن را ببینم اما چون هیچ امتیازی کسب نکرده بود از دیدن‌اش منصرف شدم.

 

 

میرباقری تنوع سلیقه و طیف فیلم‌سازان را در پایان جشنواره مهم دانست و گفت: داوران امسال با تنوع و طیف فکری متفاوتی دور هم جمع شده بودند و با عقلانیت پخته‌ای تصمیم‌گیری می‌کردند اما کیفیت حاکم بر فضای فیلم‌ها تا حدودی افت کرده بود.

 

وی حضور 32 فیلم در بخش مسابقه را زیاد دانست و عنوان داشت: من در جلسه اول هیئت داوران مطرح کردم که 32 فیلم برای مسابقه زیاد است اما کسی حمایت نکرد. داوران باید وقت کافی برای فکر کردن در مورد همه فیلم‌ها داشته باشند. ما نیز تلاش کردیم که بر روی همه فیلم‌ها بحث کرده و خستگی‌ها و داوری‌های ما تأثیرگذار نباشد.

 

وی ادامه داد: فکر می‌کنم 12 تا 15 فیلم در بخش مسابقه جشنواره کافی بود. مسابقه باید حداقل‌هایی را به لحاظ کیفیت رعایت کند. به نظر من به راحتی امکان داشت تا بسیاری از فیلم‌ها از مسابقه کنار رفته و در بخش دیگری گنجانده می‌شد، هیئت انتخاب باید دقت بیشتری می‌کرد.

 

داود میرباقری، کارگردان سینما و تلویزیون با اشاره به فیلم‌های برف روی کاج‌ها و بیخود و بی‌جهت بیان کرد: وقتی انتخاب مردمی اعلام شد با خودم گفتم که اگر فیلم‌سازان می‌دانستند با چه سلیقه‌ای فیلم بسازند همه فیلم‌ها پرفروش می‌شد اما باید بگویم هیئت داوران در مورد فیلم برف روی کاج‌ها آرای مناسبی نداشت. در مورد فیلم سینمایی بی‌خود و بی‌جهت نیز اوضاع به همین صورت بود.

 

میرباقری اظهار داشت: یکی از فیلم‌های مورد علاقه من روزهای زندگی بود که جوایز بسیاری گرفت اما این فیلم نیز بدون اشکال نبود و اگر شیخ‌طادی را در جایی ببینم نکاتی را به او گوشزد می‌کنم تا بتوانم کمک‌حالش باشم.

کارگردان سریال مختارنامه مشکل اساسی سینمای ایران را فیلم‌نامه دانست و گفت: مشکل اول، دوم و سوم سینمای ما فیلم‌نامه است و تهیه‌کننده و عقب‌ماندگی علمی از مشکلات دیگر ماست. اگر برای فیلم‌نامه به فیلم سینمایی ضد گلوله جایزه دادیمد دلیل نمی‌شود که آن فیلم ضعف فیلم‌نامه نداشته باشد، من نمره 16 را به ضد گلوله دادم.

داود میرباقری یکی از داوران سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در پایان با اشاره به دو فیلم نارنجی‌پوش و روزهای زندگی بیان کرد: از فیلم نارنجی‌پوش انتظار بیشتری داشتم و معتقدم اگر مهرجویی 10 سال پیش این فیلم را می‌ساخت فیلم بهتری از آب درمی‌آمد. فیلم سینمایی روزهای زندگی نیز از حد انتظار من بالاتر بود. من تا به حال فیلمی از پرویز شیخ‌طادی ندیده بودم اما این فیلم توانست بر روی من تأثیر فراوانی بگذارد.

پایان پیام/

 

کد خبر 109033

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha