به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام علیرضا پناهیان، نماینده ولی فقیه در دانشگاه هنر امروز (29 بهمن) در گردهمایی مشترک فعالین نماز در سطح مدارس استان و با تاکید بر موضوع محوری "نقش تربیتی نماز در تربیت کودک و نوجوان" تصریح کرد: برای آشنایی کودک با نماز باید ابتدا تعریفی صحیح از آن به نوجوان ارائه دهیم.
وی ادامه داد: بخش مهمی از بی انگیزگی دانش آموزان نسبت به نماز به همین تعریف و تلقی ابتدایی برمی گردد که متاسفانه در اکثر مواقع به صورت غیر صحیح ارائه می شود.
نماینده ولی فقیه در دانشگاه هنر گفت: متاسفانه در برنامه های راهبردی آموزش و پرورش پیش نیازهای رسیدن به تعریفی درست از نماز در نظر گرفته نشده و در صورت ادامه این مسیر نمی توان به آینده این سازمان امید بست.
وی با تاکید بر لزوم دوری جستن از تبلیغات تکراری و حرف های غیر موثر در خصوص نماز در مدارس خاطرنشان کرد: باید متوجه باشیم، برخی از فعالیت ها به سرعت برای بچه ها تکراری می شود و بجای اینکه معنا آور باشد، ملال آور است.
حجت الاسلام پناهیان گفت: باید برای دوری از حرف های تکراری ادبیات نو در انتقال مفاهیم دینی و نماز ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: برخی ها از نماز به عشق بازی با خدا تعبیر می کنند ولی اینگونه نیست و ما نباید با چنین تعابیری مخاطب خود را دچار بحران ایمانی عاطفی کنیم چرا که دانش آموز وقتی می بیند در نمازهای پنجگانه خود هنوز به این احساس دست نیافته دچار یاس شده و کم کم نسبت به نماز سرد می شود.
وی با تاکید بر رسالت خطیر فعالان در مدارس در ارائه تعریفی درست از نماز به دانش آموزان تصریح کرد: ارائه تعابیر بسیار عارفانه از نماز به دانش آموزی که هنوز گنجایش چنین مسائلی را ندارد، باعث می شود تا او اگر به این احساس در نماز خود نرسید، نسبت به این فریضه واجب بی تفاوت شود.
نماینده ولی فقیه در دانشگاه هنر گفت: ابلیس دو ذکر دارد یکی یا مایوس و دیگری یا مغرور و زمانی که ما در تعریف خودمان سطح را بالا می بریم، نتیجه ای جز یاس ندارد، بخصوص در عملی مثل نماز که تداوم دارد.
وی اظهار داشت: ارائه تعریف حداقلی از نماز به قشر دانش آموز نه تنها به این فریضه ضربه نمی زند بلکه کودک، نوجوان و جوان ما را بیشتر نسبت به نماز ترغیب می کند.
حجت الاسلام پناهیان افزود: یکی از آثار منفی ارائه تعریف حداکثری از نماز حرفی است که دراویش می زنند، "نماز، نمازی بود که حضرت علی (ع) می خواند و ما نمی توانیم".
وی با اشاره به تعریف صحیح نماز تصریح کرد: تعریف صحیح نماز رعایت ادب نسبت به مقام ربوبی است که باید سرلوحه باشد چرا که ماهیت نماز ادب است.
نماینده ولی فقیه در دانشگاه هنر گفت: کودک از هفت سالگی قابلیت فرمان پذیری پیدا می کند و مهم ترین مسئله در این خصوص رعایت ادب در نماز است چرا که خوف از پروردگار و دوری از گناه تنها از راه ادب امکان پذیر است.
وی ادامه داد: خوف با ادب پیش می آید و به هر میزان ادب در مقابل خداوند باری تعالی بیشتر رعایت شود، انسان بیشتر با خوف از خدا از گناه دور می شود.
وی خاطرنشان کرد: درک فلسفه حیات مهم ترین پیش نیاز برای خواندن نماز است و مهم ترین مسئله ای که در مدارس به عنوان کانون اصلی ادب آموزی باید به دانش آموز آموخته شود مبارزه با هوای نفس است چرا که دین برنامه ای است برای مخالفت با تمایلات نفسانی است.
حجت الاسلام پناهیان افزود: آن زمان که فرزند و یا دانش آموز ما به این درک برسد، دارای روحی بلند می شود و می تواند بر خود مسلط شده و اندیشه اش فراخ می شود و این هدف اصلی در دینداری است.
پایان پیام/
نظر شما