خبرگزاری شبستان: کتابخانه ملی مرکزی رم در سال 1876 میلادی به جهت تجهیز پایتخت سلطنتی ایتالیا به یک بایگانی بزرگ با هدف معرفی و بیان فرهنگ ملی تاسیس شد.ابتدا محل آن را «کالج رم آنتیک» جایی را که قبلا نیز کتابخانه بود در نظر گرفتند تا هسته مرکزی با نسخ خطی و چاپی غنی شود. ولی بعد از گذشت یک قرن در 31 ژانویه سال 1957 محل جدید کتابخانه در فضای وسیع و ابتسانی «کسترو پرتوریو» افتتاح شد.
در سال 2001 پروژه عظیم بازسازی معماری ارزشمند آن آغاز شد تا آن را به شکل معقول و نمطقی در جهت ایجاد فضای لازم برای ارائه خدمات، مناسب گرداند.
این کتابخانه از لحاظ منابع، بسیار وسیع و غنی و دارای قابلیت بالایی از لحاظ ابزار کاتالوگی و طراحی است. براساس قانون مطبوعات، تمامی آثار منتشر شده در ایتالیا باید توسط این کتابخانه جمع آوری و نگهداری شود. در این کتابخانه اسناد زیادی نیز دربراه فرهنگ های خارجی وجود دارد و توجه ویژه ای نیز به گسترش فرهنگ ایتالیا در خارج از کشور می شود.
به طور کلی هدف و وظیفه مهم کتابخانه ملی رم BNCR حفظ میراث فرهنگی ایتالیا است؛ به شکلی که نمایانگر مستند این سرمایه عظیم باشد. از جمله وظایف دیگر آن انتشار، توسعه و آشنایی با میراث فرهنگی از راه ارائه طرح ها و برنامه های استراتژیکی موثر و مطابق با روز در مورد ایتالیا است.
پیاده کردن فرهنگ کتابخوانی با پیگیری طرح ها و وقایع فرهنگی نیز از سیاست های این کتابخانه می باشد. مجموعه کتابخانه در حال حاضر ، شامل شش میلیون جلد کتاب و بیش از 20000هزار اطلس جغرافیایی و 10000 دوره از مطبوعات و بیش از 25000cinquecentina و افزون بر 44000 عنوان مجله و روزنامه های دوره ای و بیش از 84000 نسخه خطی و حدود 2000جلد کتاب کتاب قدیمی و ارزشمند، 26000 عنوان از انتشارات مربوط به قرن شانزدهم، 28000عنوان پایان نامه دکترا، 177000میکروفیلم، بیش از 7500سند و مدرک تصویری و 9000 incisione scioite می باشد.
نحوه امانت دادن کتاب:
شهروندان ایتالیایی که مقیم استان لاتزیو LAZIO باشند به شرط دارا بودن شرایط زیر می توانند کتب را به امانت برند:
- 18 سال تمام داشته باشند
- - دارای کارت شناسایی بوده تا به هنگام مراجعه آن را تحویل قسمت خدمات و پذیرش کتابخانه دهند
- کسانی که مقیم استان لاتزیو نباشند برای مدت زمان محدودی می توانند کتاب به امانت گیرند. شهروندان ایتالیایی مقیم واتیکان و جمهوری سن ماریو و همچنین شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا که قادر به ارئه مدرک جهت ضرورت مطالعه و تحقیق خاص باشند می توانند در محدوده زمانی معین از این مکان استفاده کنند.
- شهروندان خارج از اتحادیه اروپا نیز به شرط ارائه مدرک منوط به مدت اقامت و معرفی نامه از مقامات دیپلماتیک و یا یک انیستیتو فرهنگی، اجازه دارند حداکثر 3 جلد کتاب به امانت گیرند.
- مواردی که کتابها به امانت داده نمی شوند:
- کتاب های چاپ شده 5 سال آخر
- کتابهایی که در سالن ها در دسترس قرار دارند
- کتاب های تفننی (سرگرمی، ورزشی، آشپزی و ...)
- کتابهای دوره ای و روزنامه ها، فرهنگ نامه ها، دائره المعارف ها، فهرست های و جدول ها و کتاب های سری و پایان نامه های دکترا.
حداکثر مدت امانت یک ماه است و تا قبل از آگوست (مردادماه) هرسال باید تمام کتاب های به امانت گرفته شده به کتابخانه بازگردانده شود و در دوهفته میانی آگوست هیچ کتابی به امانت داده نمی شود.
تاخییر در بازگرداندن کتاب، ادامه ارائه خدمات به امانت گیرنده را معلق نگاه می دارد.
کاتالوگ ها و بروشورها
کاتالوگ هایی که نشانگر موجودی کتابخانه هستن در حال حاضر در دسرتس همه استفاده کنندگان قرار دارد و کارتکس هایی نیز برای آن ها درست شده است.
کاتالوگ های عمومی روی کارتکس ها در ساختمان گالری مرکزی قرار دارند. این کارتکس ها اطلاعات مربوط به انتشارات ایتالیایی و منتشر شده های خارجی و موجودی انبارهایی را که قابل ارجاع هستند، نشان می دهد.
در سالن نسخ خطی و کتابهای کمیاب، کاتالوگ های زیر معرفی می شوند:
منابع مختلف نسخ خطی که به صورت کتابهای صحافی شده و با نشانه گذاری بر اساس نام مولفان، عنوان و موضوع تقسیم بندی شده اند.
ارسالی از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا
انتهای پیام/
نظر شما