مسئولان درباره اربعین و زیارت امام حسین(ع) تجدید نظر کنند

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان گفت: مسئولان مصاحبه دکتر صباح الحسینی مدیر بیمارستان امام حسین(ع) بزرگترین بیمارستان تخصصی کرونا در کربلا را ببینند و در مقام تصمیم‌گیری درباره اربعین و زیارت امام حسین(ع) تجدید نظر کنند.

 به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان شامگاه یک‌شنبه با حضور در برنامه زنده تلوزیونی تکیه در کربلای معلی برگزار شد، گفت: گاهی علم ما ناقص است به همین دلیل فکر میکنیم که ایام اوج جمعیت در عاشورا، اربعین و مناسبت‌های مذهبی دیگر که تجربه شده کرونا اوج نگرفته است حتماً یک مقوله کاملاً ایمانی و معجزه است و کار علمی این است که تنها پیشنهاد پرهیز به ما بدهند.

وی افزود: این تصور برای کسانی است که علم آنها به آن میزان نیست که شاید این تجمع عظیم و هیجانات آن اثر مثبت روی وضعیت جسمی دارد؛ یا آثار خوب نماز و وضو را معنوی تصور می‌کنیم در حالی که امروز پزشکان بدون توجه به امر معنوی برخی آثار خوب این دو را بیان می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه دلایل عقلی فراوانی برای حقانیت دین و ایمان وجود دارد، عنوان کرد: این مساله به جای خود محفوظ است اما این را تعامل کنیم که ممکن است خداوند متعال عبادتی مثل نماز و روزه یا نمازهای جماعت و سایر دستورات عبادی را دستور داده باشند حکمت و هدف مادی هم برای بشر داشته باشد؛ زیرا طرحی را که خداوند برای انسان طراحی می‌کند ابعاد مختلف آن را در نظر می‌گیرد.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اگر اهل‌بیت(ع) به ما توصیه‌ در تجمعات دینی دادند ابعاد علمی و آثار واقعی آن را ملاحظه کردند. این که ما می‌گوییم تجمعات در عراق سبب رشد کرونا نشده یا برخی همچون امام جمعه نجف اخیرا فرمودند که آمارها نشان می‌دهد حتی کرونا کاهش هم پیدا کرده ممکن است که توجیه علمی داشته باشد که ما بلد نیستیم. این همان تواضع علمی است که باید یک عالم داشته باشد انگیزه ای است که پژوهشگر باید برود آن را تحقیق کند نه اینکه آن را تخطئه یا تخریب کرده و بی‌تفاوت از کنار آن عبور کند.

وی با بیان اینکه همان اوایل شیوع کرونا طبق پژوهشی که وزارت بهداشت انجام داده بود کمترین آثار کرونا را در حرم‌ها دیده بودند، ابراز کرد: این عدم تعارض گاهی با افزایش علم پدید می‌آید گاهی هم ممکن است معنویت به عنوان یک سلسله عواملی در زندگی انسان، وقتی  قلب رابطه خود را با خدا تنظیم می‌کند اتفاق می‌افتد که می‌تواند متافیزیک باشد و از آن طرف بر مادیات شما هم اثر بگذارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان افزود: به عنوان مثال وقتی قرار است به بلایی گرفتار شویم با دادن صدقه از مال خود سبب رفع آن بلا می‌شویم اینجا می گوییم معنویت بر وضعیت مادی بشر اثر گذاشته است. به عنوان مثال دیگری شما در راه خدا از عزت و آبروی خود گذشت می‌کنید این شاید اثر فیزیکی نداشته باشد اما عمل شما بالا می رود و خداوند متعال تصمیم می‌گیرند مقدرات شما را تغییر دهند در زندگی شما شرایطی فراهم می‌کند که عزت شما افزایش پیدا ‌کند.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در معامله با خدا برخی امور معنوی در رفع گرفتاریهای ما آثار مستقیم علمی دارند برخی از امور معنوی اثر غیر مستقیم دارند. چه بسا ما برای اباعبدالله الحسین(ع) هزینه کنیم از آن طرف بلا از جامعه برطرف شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه در ستاد کرونا متخصصان معنوی باید حضور داشته باشند که بر این مساله اعتقاد داشته باشند برگی از درخت نمی‌افتد مگر به اذن خداوند متعال، گفت: یک نفر نزد امام صادق(ع) آمد گفت من فرزندان زیادی دارم و فقیر هستم امام فرمودند صدقه بدهید سه بار این سخن را تکرار کردند. آن شخص بر این عمل مداومت کرد و فقر او برطرف شد، تشخیص برخی مسائل در معادلات دینی دشوار است اما وقتی فقیر صدقه می‌دهد فقر او برطرف می‌شود شاید معادلات آن را نفهمیم امّا چنین اتفاقی رخ می‌دهد.

وی با اشاره به مصاحبه مجری برنامه تلوزیونی تکیه با دکتر صباح الحسینی رئیس درمانگاه‌های کربلا و مدیر بیمارستان امام حسین(ع) بزرگترین بیمارستان تخصصی کرونا در کربلا مبنی بر اینکه در ایام عاشورا و اربعین سال گذشته کرونا در شهرهای کربلا و نجف به شدت کاهش یافت، گفت: از همه مومنان متخصصان تقاضا می‌کنم که صحبت‌های این دکتر را که واقعیت است به یکدیگر منتقل کنند چراکه ایشان یک تجربه کاملاً علمی را برای ما نقل کردند. مومنان نوار سخنان این آقای دکتر را تکثیر کنند و مسئولان مصاحبه ایشان را ببینند و در مقام تصمیم‌گیری در مسائل معنوی عموماً و درباره اربعین و زیارت امام حسین(ع) خصوصاً تجدید نظر کنند که این وضع کرونا در کربلا است. این تجربه در کربلا برای یک یا دو مورد نیست بلکه بارها مشاهده شده است.

 استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اگر کرونا توطئه صهیونیستی علیه بشریت نباشد چرا امام حسین(ع) برای از بین بردن این توطئه پیشقدم نشود و بساط آنها را به هم بریزد. اظهار کرد: طرح دین در آخرالزمان به گونه‌ای است که فتنه‌ها زود خنثی و رسوا می‌شوند و زیاد پشت پرده باقی نمی‌مانند. به عنوان یک احتمال اگر کرونا فتنه بر علیه بشریت باشد این فتنه چرا در کربلا از بین نرود و نابود شود. از نظر علمی رابطه کرونا و امام حسین(ع) مشخص و ثبت شود.

وی با بیان اینکه امروز همه شاهدیم که از نظر علمی بسیاری از دیدگاه‌های پزشکی درباره کرونا صحیح نیست. خاطرنشان کرد: پژوهش کنید اگر قدرت معنوی امام حسین(ع) تا این حد بالا است چرا مانع حضور مردم در آنجا می‌شویم در صورتی که باید مردم را به زیارت ترغیب کنیم. چرا با وجود کرونا به سفرهای ترکیه با هزینه‌های میلیاردی ایراد گرفته نمی‌شود و به سفرهای معنوی همچون اربعین اشکال گرفته می‌شود.

کد خبر 1094032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha