خبرگزاری شبستان-اصفهان: سینما؛ محیطی فرهنگی و هنری با تاثیر از تولیدات فیلم سازان داخلی و خارجی که یکی از مولفه های فرهنگی اثرگذار جامعه به حساب می آید.
توسعه سینماها در کشور فرصتی شده بود تا فیلم های روز دنیا در این مراکز پخش و نقش مهمی در اوقات فراغت مردم و کلیه گروه های سنی داشته باشد و با برگزاری جشنواره های فیلم این حوزه رونق و توسعه می یابد.
تماشای فیلم در فکر و ذهن مردم تاثیرات بالای دارد، در حالی که برای تغییر در وجود افراد از دیگر روش ها دیربازده اما در حوزه هنر که یکی از ابعاد آن سینما و فیلم است سریع تر صورت می گیرد.
اثرگذاری این حوزه بیش از توضیح و تفسیر و تشریح است اما فعالان این عرصه با چالش های زیادی مثل مشکلات مالی، حمایتی و کمبود مشتری خصوصا در این ایام کرونا روبرو هستند.
حضور در سینما چندان در سبد فرهنگی خانواده ها اثری نداشته و بیش از هزینه های سینما، خانواده ها و جوانان و نوجوانان به خرید خوراکی و تزئینات ظاهری می پردازند.
رونق فعالیت سینما به مدیریت هزینه ها هم نیاز دارد اما شاید مسائل حاشیه ای مثل خوراکی های حین تماشای فیلم بیش از بلیط سینما می شود که باید این مسائل را نیز کنترل کرد و جایگاه فرهنگی آن مورد توجه قرار گیرد.
*جایگاه اجتماعی سینما و دغدغه سینما داران
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان به نقش آفرینی سینما اشاره کرد و گفت: این مراکز فرهنگی و هنری جایگاه اجتماعی دارند که جامعه از آن بهره می برند و شرایط جامعه را نشان می دهند.
حجت الاسلام «رمضانعلی معتمدی» افزود: گسترش ارزش ها و دغدغه ها از بستر سینما و تولیدات فیلم صورت می گیرد و بر تغییر نگرش جامعه اثر می گذارد.
وی به تلاش هایی که برای رونق این حوزه صورت گرفته اشاره کرد و یادآورشد: در دوران کرونا این حوزه تاثیر منفی زیادی را متحمل شد و فعالان این عرصه که از جان دل می کوشند هزینه های زیادی را متحمل و منفعت آنان کم شده و موج کاهش مراجعین بشتر شده است.
*ناشناختگی سینما و ضرورت فرهنگ سازی
یکی از چالش های جدی حوزه سینما، ناشناختگی و اثرگذاری این حوزه است چرا که کمتر دیده ایم که خانواده ای و یا جوانان و نوجوانی از این بستر برای تفریح و فراغت خود استفاده کنند.
قدم زدن و چرخیدن در شهر فراوانی بیشتری را نسبت به دیگر مولفه های اوقات فراغت مثل حضور در سینما و یا خرید فیلم و تماشای آن در خانه و محفل های خانوادگی دارد.
گفتگو با برخی از شهروندان نشان می داد که آنان تاکنون دقت چندانی بر این فرصت طلایی و بستر مناسب هیجانی نداشته اند و برای آنان جالب به نظر می رسید.
«علی نظری»، شهروند اصفهان در پاسخ به اینکه چند بار تاکنون سینما رفته ای، گفت: تا سن 35 سالگی تاکنون سینما نرفته و اصلا به این موضوع توجه نداشته ام.
وی ادامه داد: اوقات فراغت را معمولا در ورزش و یا با دوستان در گردش در شهر سپری کرده ام و تاکنون به این موضوع توجهی نداشته ایم.
جای فرهنگ سازی و معرفی سینما، معرفی تولیدات فیلم در شبکه های اجتماعی، سطح شهر و در بین نهادها و ادارات وجود دارد چرا که بسیاری از مدارس، مراکز فرهنگی و تربیتی برای مجموعه تحت نظر خود بازدید و تماشای فیلم را پیش بینی نکرده اند.
*محرومیت برخی از مناطق از سینما
بسیاری از سینماها در هرهای بزرگ هستند و مناطق محروم و یا کمتر توسعه یافته از چنین امکاناتی بی بهره بوده و یا اینکه فیلم های تازه و جدیدی اکران نمی شوند.
سینما محله اقدام جدیدی بود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توسعه سینما انجام داد تا در فضای کوچکتری این خدمات ارائه شود اما موضوع اینجاست که میزان استقبال مردم باید مورد حمایت و تشویق قرار گیرد.
به قول سینما داران، هزینه های این حوزه بسیار سنگین است و توسعه فضای سینمایی وابسته به نیاز است که البته نیاز مردم برای این خدمات در حال کاهش است.
همواره حضور در مرکز استان و تماشای فیلم برای یک بار در سال یا به صورت فصلی و ماهیانه برای بسیاری از مردم شهرستان های فاقد سینما محیا بوده و تنها به فرهنگ سازی از سوی نهادهای اداری و خدماتی نیاز دارد.
معاون امور هنری و سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه 54 سینما داریم، تصریح کرد: این مراکز در شهرهای اصفهان، کاشان، خمینی شهر و شاهین شهر فعال بوده و در برخی از مناطق دیگر استان نیز فعالیت کمتری دارند.
«محمدحسین محمدی» ادامه داد: بازار کار این حوزه متاثر از معیشت و دغدغه مندی بوده و در این دو سال اخیر که کرونا شیوع پیدا کرده آسیب های زیادی متوجه این قشر شده و در شرایطی که فعالیت آن ها مجاز می شود باید بر اساس 50 درصد از ظرفیت بلیط بفروشند.
آنچه مهم است اینکه باید ضمن حمایت از تولیدکنندگان فیلم، سینما داران و فعالان این حوزه، بر فرهنگ سازی گسترش بهره گیری از سینما برای اوقات فراغت نیز برنامه ریزی کرد.
نظر شما