به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام «مصطفی حسناتی« در همایش مجازی بسیج اساتید دانشگاه آزاد استان اصفهان به موضوع نقش آفرینی تربیتی اشاره کرد و اظهارداشت: مراکز آموزشی مثل مدارس و دانشگاه ها همانند فعالیت تعلیمی و درس آموزشی، نقش تربیتی دارند و عناصر فعال در این مراکز مثل معلمان نقش تربیتی مهمی را باید ایفا کنند.
امام جمعه نجف آباد افزود: نقش تربیتی مراکز آموزشی و دانشگاهی برای نقش آفرینی بیشتر نیاز به تقویت دارد تا با ارائه چنین خدماتی شاهد جهش در پرورش افراد و شخصیت آنان در کنار علم آموزی باشیم.
وی ادامه داد: انسان پروری و تربیت شخصیت های بزرگ در رشته های مختلف برای اعتلای جامعه جز ماموریت های مهم آمزش و پرورش و وزارت علوم است و بر این مسئله باید تاکید شود.
حجت الاسلام حسناتی با بیان اینکه یک معلم و یک استاد دانشگاه باید در پرورش دانش آموز و دانشجو اثر بگذارند، خاطرنشان کرد: بخش عمده تمرکز آموزگاران بر آموزش مفاهیم درسی است و موضوعات و نیازهای تربیتی کمتر مورد توجه قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: مدرسه و دانشگاه باید به حوزه تربیت شخصیت و توسعه رفتاری توجه و دقت کنند که این موضوع نقش مهمی در نقش پذیری جامعه دارد.
*تغییر منش در بین دانشجویان و دانش آموزان
امام جمعه نجف آباد با بیان اینکه اخلاقیات جز مهمترین اصول جامعه است، گفت: دین اسلام و مذهب تشیع بر تربیت انسان و گسترش خوبی ها تاکید داشته و همین مسئله باعث شده که در رفتاری زندگی نیز به آن توجه شود و نظام آموزشی باید همین مسائل را توجه کند.
وی ادامه داد: دارایی علمی افراد باید بتواند در تغییر منش و رفتار آن ها اثر بگذار و یک دانش آموز و دانشجو پس یک دوره تحصیل علاوه بر آموزش مفاهیم مهم درسی، مسائل اخلاقی را نیز بیاموزد و تغییر منش در او ایجاد شود.
حجت الاسلام حسناتی خاطرنشان کرد: انسان به واسطه عقل به عنوان پیامبر درون و به واسطه پیامبران بیرونی که اساتید و معلمان جزئی از آن هستند تربیت می شود و به آستانه های بلند پیشرفت می رسد.
در این نشست مباحث مهم اخلاقی و تربیتی برای سال تحصیلی جدید و چالش های پیرامون امور تربیتی متاثر از شرایط کرونا مورد بحث قرار گرفت.
نظر شما