تا سال آینده مدت زمان صدور فیپا به یک روز می رسد

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی از صدور دو روزه فیپا در کتابخانه ملی تا پایان امسال خبر داد و گفت: در سال آینده زمان صدور فیپا به یک روز می رسد.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، اسحاق صلاحی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی صبح امروز یکشنبه 30 بهمن در همایش ناشران سراسر کشور با بیان اینکه کتابخانه ملی نقش امانتدار را برای ناشران ایفا می کند، گفت: بی شک کشوری می تواند بر اساس تئوری های دانش بنیان رشد کند که مبتنی بر تئوری و نظریه باشد تولید، علم مدیون نظریه پردازی اندیشمندان است و نتیجه این تولید علم این است که ناشران به عنوان حلقه واسطه به نشر اندیشه کمک می کنند. آنچه در فکر و اندیشه یک اندیشمند است تا مکتوب نشود نه قابل نقد است و نه قابل بررسی.

 

به گفته صلاحی فلسفه وجودی سازمان اسناد و کتابخانه ملی و کتابخانه ها و پژوهشکده های جهان این است که باید ورودی داشته باشند و بدیهی ترین مکان برای انتقال اندیشه به آنها ناشران هستند، اگر قرار است سازمان در فرهنگسازی و تولید علم و معرفی داشته های گذشته میراث سرزمین نقش داشته باشند این نقش از طریق ناشران امکان ظهور پیدا می کند.

 

وی با تاکید بر رابطه دوسویه ناشران و سازمان اسناد و کتابخانه ملی  اظهار کرد: شاید رابطه دوستی ناشران و سازمان اسناد و کتابخانه ملی است که می تواند به عنوان یک مولفه برتر در حوزه تولید علم تاثیرگذار باشد. ما افتخار می کنیم که با جامعه فرهیخته ناشران که نه با نگاه اقتصادی بلکه از باب ضرورت به تولید علم کمک می کنند همکاری می کنیم.

 

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه سازمان اسناد و کتابخانه ملی مدیون ناشران است، ارتباط  این سازمان با  ناشران را  بر اساس روابط حقوقی که قانون  تعیین کرده خواند.

 

صلاحی سپس با اشاره به افزایش تعداد قلم به دستان کشور خاطر نشان کرد: اگر تا دیروز در کشور یک تعداد محدودی قلم به دست بودند، امروز در استان محرومی مثل سیستان و بلوچستان 260 قلم به دست داریم که این خروجی بسیار خوبی است و نشان می دهد که نگاه آینده نگری که یک ناشر دارد می تواند بر آنچه در اختیار دارد از طریق محیط مجازی در اختیار مخاطبین خود قرار دهد.

 

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی انتظارات ناشران از سازمان اسناد و کتابخانه ملی را یک رابطه منطقی دانست و گفت: ما براساس خواست شما تلاش می کنیم مهلت صدور فیپا را به حداقل برسانیم، همه تلاش ما تا پایان امسال این است که مهلت صدور فیپا را به دو روز کاهش دهیم و در سال آینده این مدت را به یک روز کاهش دهیم.

 

صلاحی با بیان اینکه ایران در صدور فیپا رتبه 1 را نسبت به سایر کشورها در اختیار دارد خطاب به ناشران گفت: شما انتظار دارید از ما که مالکیت معنوی اقتصاد نشر را حفظ کنیم، اما راه سنتی بهترین راه برای کسب درآمد نیست ما می توانیم از طریق راههای میان بر در حوزه مدیریت فضای جدیدی را برای کسب درآمد ایجاد کنیم، چه بسا مدلهای جدیدی فرصت هایی را از ما می گیرند و کسی از راه نرسیده در حوزه نشر گوی رقابت را از ناشر 200 ساله می گیرد.

 

وی سپس افزود: امروز این ابراز (فضای مجازی) کتابخانه ملی در اختیار شما ناشران است باید کمک کنیم که این چرخه و سیکل نشر معیوب نشود، زیرا بازخورد آن هم به سازمان برمی گردد و هم به ناشر.

 

 

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی سپس با بیان اینکه در حوزه بازاریابی نشر نیز سازمان اسناد و کتابخانه ملی می تواند به ناشران کمک کند، گفت: درخواست ما از شما ناشران چیست، وقتی فیپای 2 و 3 و 4 روزه برای شما صادر می شود چه ضرورتی دارد که فیپای جعلی بگیرید، ما می توانیم مدت زمان صدور فیپا را کوتاهتر کنیم.

 

وی همچنین با اشاره به وقف کتاب و نسخه های خطی به سازمان کتابخانه ملی اظهار داشت: در ظرف این چند ماه میزان کتابهایی که به سازمان اهدا و وقف شده است، بیش از دوره های گذشته است در سه سال آینده آنچه سازمان از طریق وقف و هدیه می گیرد، بیش از آنچه است که از محل بودجه سازمان می گیرد.

 

صلاحی سپس با اشاره به حمایت دولت از سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: انصافاً دولت در حمایت از سازمان اسناد و کتابخانه ملی چیزی کم نگذاشته است و امسال نیز برای این سازمان بودجه خوبی را تعریف کرده است.

 

صلاحی خاطرنشان کرد: اگر سیکل و چرخه ای که بین پدیدآورندگان و سازمان اسناد و کتابخانه ملی و مولفین معقول باشد نتیجه آن تصاعد هندسی است که فواید آن عاید کشور می شود.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 109602

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha