حجت الاسلام «میثم تارم» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، ضمن تسلیت ایام اربعین حسینی، از اربعین به عنوان رمز و نماد کمال یک شی یاد کرد و گفت: عدد اربعین در معارف ما جایگاه ویژه ای دارد و در روایت است اگر کسی چهل روز تلاش کند تا در زندگی توام با اخلاص داشته باشد، خداوند چشمه های حکمت بر قلبش جاری می کند.
امام جمعه جیرفت افزود: پس از گذشت ۴۰ روز از واقعه کربلا، پیاده روی جابربن عبدالله انصاری از صحابه با بصیرت و محبوب پیامبر اکرم (ص) به همراه عطیه یکی از مفسرین بزرگ اسلام به سمت کربلا و زیارت قبر مطهر سید الشهدا (ع)، سر منشا و نقطه عطفی شد که در تاریخ ما از آن به عنوان اربعین حسینی یاد می شود.
وی بیان کرد: این حرکت باشکوه زمینه ای شد تا همواره عده ای از دوستداران اهل بیت (ع) در پیاده روی اربعین شرکت کنند، بعد از سقوط صدام و شکل گیری جبهه مقاومت به فرماندهی سردار دلها حاج قاسم سلیمانی و دستورات ایشان به ستاد عتبات عالیات زمینه حضور زائران ایرانی در این پیاده روی عظیم فراهم شده و موکب های اربعین نیز برپا شدند.
حجت الاسلام تارم موکب های اربعین را حاصل نیک اندیشی و دور اندیشی سردار دلها برشمرد و تاکید کرد: در این موکب ها شاهد یک جوشش الهی جدیدی هستیم که نه تنها در ایران بلکه در پاکستان، افغانستان، هندوستان، اروپا، شرق و غرب شکل گرفته و کانون این جوشش و خروش ایران و عراق است.
این کارشناس دین ابراز کرد: در آخرین پیاده روی اربعین حسینی قریب ۲۰ میلیون نفر زائر از عراق و سایر کشورها شرکت کردند و این یک حادثه تاریخی بی نظیر بود که و مورد توجه دنیا قرار گرفت.
اربعین نماد عظمت وحدت همدلی و انسجام جهان اسلام است
وی ادامه داد: شاید یکی از دلایلی که می توان گفت؛ امام حسین (ع) حافظ دین اسلام است و امام راحل نیز فرمودند؛ این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است، همین اربعین شهدای کربلا است که امروز نماد عظمت، وحدت، همدلی و انسجام جهان اسلام است.
حجت الاسلام تارم اظهار کرد: طی ۲ سال گذشته متاسفانه ویروس منحوس کرونا از یک سو و شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی از سوی دیگر موجب شد تا توفیق حضور زائران ایرانی در پیاده روی اربعین حسینی حاصل نشود.
امام جمعه جیرفت اضافه کرد: در اربعین امسال جای خالی سردار دلها بیش از پیش احساس می شود چرا که اگر سردار دلها زنده بودند قطعا با تدابیر و اقدامات ارزشمند مشکلات پیش روی زائران اربعین حسینی را حل کرده و زمینه حضور آنها در راهپیمایی اربعین حسینی را فراهم می کردند.
وی نقش سردار سلیمانی در راه اندازی پیاده روی اربعین حسینی را بی نظیر و بی بدیل دانست و بیان کرد: این شهید عزیز در پیاده روی اربعین حسینی نسبت به حضور زائران ایرانی، زائران کشورهای همسایه ایران و سایر کشورها واقعا فرماندهی کرده و این انسجام و وحدت را به وجود آوردند.
حجت الاسلام تارم افزود: امیدواریم سال آینده با رفع این ویروس منحوس با شکوه بی نظیر تری پیاده روی اربعین حسینی تاریخ بشریت را از سر بگیریم.
توجه جهانیان به اسلام مکتب امام حسین (ع) و تشیع از برکات پیاده روی اربعین است
این کارشناس دین یکی از مهمترین آثار پیاده روی اربعین حسینی را توجه جهانیان به اسلام، مکتب امام حسین (ع) و تشیع برشمرد و تاکید کرد: اگر ما از هر آنچه که در توان داریم بخواهیم برای تبلیغ اسلام استفاده کنیم، نمی تواند به اندازه پیاده روی اربعین موجب جلب توجه افکار جهانی قرار گیرد.
وی ابراز کرد: امروز رسانه های صهیونیستی که بر دنیا تسلط دارند با تمام توان می کوشند تا که این حادثه کم نظیر پیاده روی اربعین به جهان منعکس نشود چرا که دشمنان به خوبی می دانند مطرح شدن این حادثه تاثیرات بسیار بزرگی بر تقویت اسلام، جبهه مقاومت، دوستداران اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی دارد.
حجت الاسلام تارم ادامه داد: جهان به محض باخبر شدن از بزرگترین تجمع بشر در روز اربعین و در کشور عراق، به فکر مطالعه اسلام و مکتب امام حسین (ع) می افتد و این یکی دیگر از آثار و برکات پیاده روی اربعین حسینی است و این اجتماع کم نظیر هر ساله می تواند تعدادی را از طریق مطالعه و آگاهانه به اسلام و مکتب تشیع جذب کند.
امام جمعه جیرفت اظهار کرد: از آنجایی که در این حرکت عظیم از همه اقشار اعم از زن و مردم، پیروان مذاهب مختلف، ملیت ها و اقوام گوناگون حضور دارند می توانیم بگوییم پیاده روی اربعین نمونه ای از یک اجتماع بزرگ، مقدمه و زمینه ساز تمدن نوین اسلامی است.
وی نقش خادمین موکب های اربعین را نقشی مهم برشمرد و افزود: چه خوب است که یک رسانه بین المللی شکل بگیرد تا بتواند پیاده روی اربعین را در زوایا و ابعاد مختلف و با زبان های گوناگون به جهان منعکس کند چرا که دشمنان به کمرنگ کردن این حادثه عظیم هستند.
حجت الاسلام تارم در خاتمه با بیان این مطلب که حرکت ها و صفات زیبایی همچون ایثار، مواسات، همدلی، محبت و نوعدوستی در پیاده روی اربعین اوج می گیرد، تاکید کرد: این صفات همان صفات متعالی است که در یک حکومت جهانی و تمدن اسلامی به آنها نیاز داریم و باید از این حادثه بزرگ بتوانیم این صفات عالیه را به سایر اجتماعات نیز انعکاس دهیم و از این حادثه الگو و سرمشق بگیریم.
نظر شما