حل مشکل امتیازدهی به حفاظ در مسابقات با طرح سؤالات تفسیری

داور مسابقات کشوری قرآن از طرح سؤالات معنایی و تفسیر آیاتی از شرکت کنندگان در دوره های بعدی این رقابت ها خبر داد.

علی‌اکبر ملکشاهی، عضو هیئت داوران سی و چهارمین دوره مسابقات قرآن کریم در بخش حفظ به خبرنگار شبستان گفت: سطح کیفی شرکت کنندگان در این دوره نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت زیادی داشت و شاهد این مدعا نیز اختلاف نمره شرکت‌کنندگان در حل 10 یا 15 صدم بود.

ملکشاهی افزود: این رویه یعنی رشد سطح مسابقات برگرفته از تعداد زیاد جلسات قرآنی در کشور، دسترسی آسان به تلاوت‌های ناب و ارتقای سطح علمی استادان قرآن است.

ملکشاهی با اشاره به این موضوع و بیان راهکارهای جدید افزود: ما در این دوره از مسابقات تعداد سؤالات حافظان را افزایش دادیم ولی با این حال 10 نفر از حافظان حایز نمره کل حسن حفظ شدند.

 

وی اضافه کرد: این روش مستلزم وقت بسیار است و وقتی با دیگر دوستان داور صحبت می‌کردیم نظرشان این بود که از سؤالات به روش معنایی و تفسیری بهره‌مند شویم و به جای خواندن آیات معانی آن را بخوانیم و حافظ سؤال تلاوت کند.

داور بخش لحن رشته حفظ مسابقات قرآن ادامه داد: اختلافات جزئی در قسمت لحن نیز کار قضاوت‌ را خیلی مشکل کرده بود ولی بعضا افراد از الحان و تحریر‌های قرائت در ترتیل استفاده می‌کردند که بسیار مطلوب نبود.

ملکشاهی در پاسخ به این سؤال که توصیه شما به جوانانی که هدف خود را صرفا کسب رتبه در مسابقات می‌دانند چیست؟ یادآور شد: متأسفانه با آنکه ما در جنبه‌های فنی و کیفی قرائت رشد بسیار خوبی کرد‌ه‌ایم ولی از لحاظ معنوی آن رشد لازم را نداشته‌ایم و هر قاری و حافظ منتسب به قرآن باید ظاهری داشته باشد که افراد را به یاد خدا بیندازند.

شایان ذکر است، علی‌اکبر ملکشاهی، حایز رتبه برتر در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در سال 1374 در ایران است.

پایان پیام/
 

کد خبر 109948

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha