به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمود پژوم» امروز(۷ مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: سازمانهای مردم نهاد و بخش خصوصی در کشورهای توسعه یافته سهم بسیار زیادی در مشاوره به دولت دارند به طور مثال در کشور ژاپن بخش خصوصی و سازمانهای مردم نهاد در تصمیمگیریهای کشوری نقش ویژهای دارند در حالی که در کشور ما صحبت زیادی از تواناییهای بخش خصوصی زده میشود، اما این نهادها در تصمیمگیریها نقش پررنگی ندارند.
عضو هیئت مدیره مجمع خیران توسعه و ترویج آموزش های فنی و حرفهای افزود: امروزه ما بالغ بر ۲۵۰۰ دانشگاه در کشور داریم که هر فرد هزینه بسیار زیادی برای تحصیل در این دانشگاهها پرداخت میکند در حالی که خروجی این دانشگاهها مطلوب نیازهای روز فرد و جامعه نیست و لذا باید به گونهای در قوانین آموزشی بازنگری شود که فرد پس از پایان تحصیلات خود توانایی کار داشته باشد.
وی افزود:سازمانهای مردم نهاد متشکل از افراد با تجربهای هستند و این گروه جامعه میتواند راهگشای بسیاری از مسائل و مشکلات کشور باشند.
پژوم تاکید کرد: یک واحد تولیدی زمانی که کالایی را میخواهد در بازار عرضه کند پژوهشهای بسیاری در این خصوص انجام میدهد در حالی که دانشگاههای ما رشتههای تحصیلی مختلفی را تولید میکنند در حالی که نمیدانیم برای چه تخصص و جایگاهی است.
عضو هیئت مدیره مجمع خیران توسعه و ترویج آموزش های فنی و حرفهای با اشاره به اینکه در کشورهای توسعه یافته اختلاف بین مهندس و تکنسین زیاد نیست و گاهی میتوان دید که نقش تکنسینها از مهندسان در پروژه ها بیشتر است، ادامه داد:در کشورهای صنعتی و رو به پیشرفت به ازای هر ۱ مهندس، ۳ تکنسین تعریف شده است اما وضعیت در کشور ما این آمار معکوس است.
نظر شما