نامزدهای انتخاباتی به جای تخریب؛ کارنامه خود را ارائه دهند

روح‌الامینی با اشاره به اینکه نامزدهای انتخاباتی در مناظرات مختلف در محافل دانشگاهی و جمع‌های تخصصی به ارایه برنامه‌ها و دیدگاه‌های خود بپردازند، گفت: کشمکش و تخریب رقیب باید از سوی کاندیداها پرهیز شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، عبدالحسین روح‌الامینی، عضو شاخص جبهه ایستادگی در نشست اعلام مواضع جبهه ایستادگی در دفتر تحکیم وحدت گفت: امید است در انتخابات پیش‌روی مجلس شورای اسلامی شاهد مشارکت بالای مردم در انتخابات باشیم و البته این انتخابات با توجه به تهدیدها و تحریم‌ها متمایز از دیگر انتخابات است و باید میزان مشارکت مردم بالا باشد.

وی با اشاره به اینکه دشمنان کاملا در حال رصد وضعیت کشور و انتخابات هستند، افزود: جبهه معارضان و معاندان انقلاب اسلامی به دنبال مشارکت پایین مردم هستند تا بتوانند مانور بیشتری در این زمینه بدهند.

وی با اشاره به عدم مشارکت گسترده جبهه اصلاح‌طلبان در انتخابات گفت: سکوت و به میدان نیامدن چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان در انتخابات موجب می‌شود که آنها به جبهه معاندان نظام بپیوندند که امید است در روزهای آینده این سکوت‌کردن آنها را جبران و اظهارنظرهایی را در زمینه حضور مردم در انتخابات داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه مجلس آینده باید مجلسی قوی باشد، اذعان کرد: وجود عناصر قوی بر سامان‌دادن به وضعیت اقتصادی و نابسامانی‌ها نقش تأثیرگذاری دارد تا هدایت و سکان‌داری امور جاری کشور را بر عهده بگیرند.

عضو جبهه ایستادگی خاطرنشان کرد: توجه به سند چشم‌انداز 1404 که در آن بر ساخت ایرانی قدرتمند تأکید شده است باید مورد توجه مجلس آینده قرار گیرد چرا که ما در حال حاضر با منابع و استعدادهایی که داریم و با توجه به رشد علمی و زیرساخت‌های اجتماعی باید در رو به رشد بودن کشور تلاش کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با وجود مجلس قوی می‌توان در پاسخ اقتصادی ضعف‌های اقتصادی در حوزه ملی عدم تعادل در برخی بخش‌ها را شاهد نمی‌شویم چرا که کشوری که 40 سال سابقه صنعتی دارد باید در این زمینه پیشرفت‌های گسترده‌ای داشته باشد.

وی ادامه داد: سابقه صنعتی کشور ما همانند کشور کره است ولی می‌بینیم که این کشور در سال گذشته 100 میلیارد دلار صادرات با فن بالا در حوزه اقتصادی داشته است در حالی که در کشور ما این‌گونه نیست، یک مجلس قوی می‌تواند در این زمینه نقش تأثیرگذاری داشته باشد و به گونه‌ای امور کشور را هدایت کند تا بهره‌وری کشور بالا رود.

وی خاطرنشان کرد: در آستانه انتخابات سازوکارهای خوبی در جریانات سیاسی دیده نمی‌شود، عده‌ای از افرادی که کاندید شده‌اند تاکنون برنامه‌ها و دیدگاه‌های خود را برای مجلس آینده ارایه نداده‌اند در حالی که افرادی که به عنوان نماینده ملت در مجلس شورای اسلامی کاندید شده‌اند باید کارنامه ملی از خود ارایه دهند و یا آنهایی که در دوره‌های قبل نماینده بوده‌اند کارنامه عملکرد خود را تبیین کنند.

روح‌الامینی با اشاره به اینکه جای گفت‌وگو پیرامون عملکرد و کارنامه کاندیداها و برنامه‌های جدید آنها در محافل دانشگاهی و در حضور افراد متخصص در هر حوزه خالی است، گفت: متأسفانه آن چیزی که شاهد بوده‌ایم گروه‌ها و جریانات سیاسی به دنبال سرلیست در انتخابات هستند و در بیشترین مناظره‌ها نیز فقط دفاع از خود، کشمکش و تخریب رقیب دیده می‌شود، در حالی که انتظار می‌رود بیشتر به سمت اثباتی و ارایه راهکار و برنامه باشد.

عضو شاخص جبهه ایستادگی با اشاره به اینکه بحث در مورد برنامه‌ها و کارنامه‌ها نه تنها مشارکت را بالا می‌برد بلکه موجب می‌شود مجلس آینده مجلسی با کارآیی بالا و باکیفیت شود.

وی پیرامون افرادی که در جبهه ایستادگی عضو هستند، گفت: این جبهه که بیش از یک سال و نیم است تشکیل شده است از افرادی که در دوران انقلاب در مدیریت‌های اجرایی، دوران دفاع مقدس، در دانشگاه‌، حضور گسترد‌ه‌ای داشته‌اند و دغدغه تداوم انقلاب را دارند با توجه به دغدغه‌ها و اصول‌شان در این جبهه عضو هستند و کاندیدای مجلس شورای اسلامی شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه جبهه ایستادگی بعد از فتنه سال 88 شرایط پیش رو را شرایط خطیری دانست و در صحنه انتخابات حضور یافت، تصریح کرد: تعبیر ایستادگی از جمله واژه‌هایی است که در تأکیدات و صحبت‌های مقام معظم رهبری نیز بسیار بیان شده است.

وی مسئله وحدت و استقامت را از دیگر اهداف شرکت در انتخابات دانست و گفت: وقتی که جلسه جامعه روحانیت و جبهه اصولگرایان برگزار شد ما نیز اعلام آمادگی کردیم و در جلسه با آیت‌الله مهدوی کنی اعلام کردیم که ما نیز در اردوگاه اصولگرایان وارد عرصه انتخابات می‌شویم ولی متأسفانه برخلاف جبهه پایداری که سهم بالایی را به آنها دادند ما را در سازوکارها قرار ندادند.

روح‌الامینی خاطرنشان کرد: وضعیت گروه‌های سیاسی در انتخابات وضعیت درستی نیست چرا که بیش از 10 لیست و گروه در آستانه انتخابات فهرست و اسامی کاندیداها را ارایه داده‌اند. در دوره‌های گذشته با توجه به اینکه فهرست‌ها و لیست‌ها کم بود مشترکات زیادی نیز در فهرست‌ها دیده می‌شد و این موجب می‌شد که کاندیداهای هر حزب و گروه رأی بالایی بیاورند ولی در این دوره به این شکل نیست.

وی اذعان کرد: بسیاری از افراد تصمیم‌گیر و صاحب تریبون در احزاب در انتخابات نیز شرکت کرده‌اند که ای کاش سکانداران تریبون‌ها خودشان کاندیدا نمی‌شدند، به عنوان مثال آیت‌الله مهدوی کنی به خاطر شرایط تهدیدها و تحریم‌ها وارد عرصه شدند و متولیان روحانیت و جامعتین توانستند با حضور در صحنه در انتخابات میدان‌داری کنند.

وی در پاسخ به سؤالی پیرامون چارچوب وحدت از منظر جبهه ایستادگی گفت: با توجه به تهدیدها و تحریم‌هایی که با آن پیش رو هستیم این جبهه درصدد مقابله با استکبار است و درصدد است که در مقابل چالش‌های جدی انسجام و اتحاد داشته باشد.

وی رعایت اخلاق، تخریب‌نکردن یکدیگر، بحث جذب حداکثری و دفع حداقلی، بی‌توجهی به عنصر قبیلگی و قومیت‌گرایی را از مؤلفه‌های این جبهه دانست.

وی ادامه داد: متأسفانه بعضا دیده می‌شود که برخی از احزاب و جبهه‌ها در محافل و سخنرانی‌ها حتی رییس مجلس آینده و یا رییس‌جمهور آینده را نیز تعیین می‌کنند که این طور موارد در جلسات کاندیداها و احزاب و گروه‌ها نباشد. بنا به فرموده رهبری نامزدهای انتخاباتی به کانون‌های قدرت و ثروت نباید وابسته باشند.

وی در پاسخ به سؤالی پیرامون نقاط ضعف و قوت مجلس هفتم و هشتم گفت: مجلس هشتم در زمینه تسخیر سفارت انگلیس، در بعضی از مباحث اقتصادی، درمان و بهداشت برنامه‌ها و مصوبات بسیار خوبی را داشت که امید است در مجلس آینده نیز برخی از خلأها و ضعف‌هایی که مجلس در دوره هفتم و هشتم داشت وجود نداشته باشد و برطرف شود.

وی در زمینه رد صلاحیت شهاب‌الدین صدر گفت: رد صلاحیت‌ها با هیئت‌های نظارت است، به نظر می‌رسد نواقص جدی‌ای وجود دارد. قائدتا شورای نگهبان به میزان حال امروز افراد نگاه می‌کند و تصمیم‌گیری می‌کند ولی این مسئله نیز هست که معمولا شورای نگهبان در مورد رد صلاحیت‌ها یکباره تصمیم‌گیری نمی‌کند و چند دفعه به بررسی وضعیت کاندیداها پرداخته و سپس تصمیم‌گیری می‌کند که امکان دارد در مورد آقای صدر و علوی که گفته می‌شود صلاحیت آنها رد شده تجدیدنظری دوباره صورت گیرد چرا که مقام معظم رهبری نیز در خطبه‌های نماز جمعه گذشته بر این مسئله تأکید داشتند که شورای نگهبان باید تابع قانون باشد ولی باید در زمینه‌هایی نیز سخت‌گیری‌های بسیاری نداشته باشد.

پایان پیام/
 

کد خبر 110377

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha