«اکبر محمدزاده» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام با بیان اینکه در سال های اخیر و امسال هیچگونه موردی از بروز این بیماری در میان جمعیت نشخوارکنندگان حیات وحش مشاهده نشده است، اظهار کرد: پایش از زیستگاه های حیات وحش استان به طور مرتب انجام می شود.
وی تصریح کرد: در مکاتبات مکرر با ادارات ذیربط (دمپزشکی و امور عشایری ) خواسته شده که از ورود دامهای فاقد کارت مایه کوبی به زیستگاههای حیات وحش جلوگیری کنند.
محمدزاده افزود: باتوجه به اینکه کولگ زیستگاه نشخوارکنندگانی، چون کل، بز، قوچ و میش وحشی است و بعضا با حیوانات اهلی دارای آبشخور مشترک هستند، احتمال انتقال این ویروس به حیات وحش وجود دارد.
رییس اداره نظارت بر حیات وحش استان ایلام تاکیدکرد: از عشایر مهمان نیز خواسته شده دامهای خود را در برابر بیماریهای واگیردار که قابل انتقال به حیات وحش است، واکسینه کنند.
طاعون نشخوارکنندگان کوچک یک بیماری ویروسی بسیار واگیر گوسفند و بز است و این بیماری قابل سرایت از دام اهلی به حیوانات وحشی نیز است و در مکانهایی مشاهده میشود که دام اهلی در تماس با حیوانات وحشی هستند یا از آبشخورهای مشترک استفاده میکنند.
این بیماری با شروع ناگهانی تب، ریزش ترشحات از چشم و بینی، زخم دهان، تنگی نفس، اسهال بدبو و سرفه بروز میکند و دام مبتلا به شدت لاغر شده و تلف میشود و ترشحات چشم، بینی، آب دهان و مدفوع حاوی مقادیر زیادی از ویروس این بیماری است و شیر حیوان نیز حاوی ویروس است.
نظر شما