اختلاف‌نظرها را نباید حمل بر شکاف و اختلاف کرد

معاون پارلمانی رییس‌جمهور با اشاره به اینکه نداشتن انتظار اختلاف نظر بین دولت و مجلس انتظار درستی نیست، گفت: اختلاف‌نظرها را نباید حمل بر شکاف و اختلاف کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی رییس‌جمهور در برنامه "دیروز، امروز، فردا" به تشریح رابطه دولت و مجلس پرداخت و گفت: هرگونه بحث و نظر کارشناسی میان دولت و مجلس اختلاف نیست چرا که در مجلس با 290 نماینده گرایش‌ها، افکار و دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد.

وی افزود: بنده چون خود نماینده مجلس بودم و در این زمینه تجربه دارم این‌گونه بوده که تا نماینده‌ای به مسئله‌ای حجت پیدا نکند، رأی نمی‌دهد و یا رأی کلی می‌دهد. نمایندگان مجلس در کشور ما آزاد هستند و دولت نیز شبانه‌روز فعالیت می‌کند، بنابراین اگر انتظار داشته باشیم که میان دولت و مجلس اختلافی نباشد، انتظار درستی نیست.

حجت‌الاسلام میرتاج‌الدینی با بیان اینکه اختلاف‌نظرها را نباید حمل بر اختلاف و شکاف کرد، گفت: اختلاف‌نظرها سکویی برای رسیدن به تصمیم بهتر است.

وی در پاسخ به این سؤال که نمره شما به مجلس هشتم چه نمره‌ای است، اذعان کرد: نمره‌ای که من به مجلس هشتم می‌دهم کمتر از مجلس هفتم است، این نمره بین 12 تا 14 است زیرا در مجلس هفتم تعامل بیشتری با دولت وجود داشت.

در مجلس هشتم تعامل میان دولت و مجلس سخت‌تر شد

معاون پارلمانی رییس‌جمهور ادامه داد: در مجلس هشتم تعامل میان دولت و مجلس سخت‌تر شد زیرا کارها به سختی پیش می‌رفت و سؤالات زیاد از وزرا و تشدیدها در آیین‌نامه‌ها کارها را سخت‌تر کرده بود زیرا در آیین‌نامه‌ای که در مجلس هشتم نوشته شد حق دفاع از دولت در بسیاری از جاها گرفته شد و در برخی موارد آیین‌نامه‌ها به گونه‌ای پیاده می‌شد که دولت نمی‌توانست از حقوق خود دفاع کند.

حجت‌الاسلام میرتاج‌الدینی درباره این جمله امام خمینی (ره) که فرمودند مجلس در رأس امور است، گفت: مجلس را مردم انتخاب می‌کنند و رییس‌جمهور نیز با رأی مردم انتخاب می‌شود. رأی رییس‌جمهور چندین برابر نمایندگان مجلس است زیرا در انتخابات ریاست‌جمهوری نیز دیدم که مردم به آقای احمدی‌نژاد 25 میلیون رأی دادند.

وی ادامه داد: نکته دوم اینکه فرمایشات امام (ره) را باید در کنار اصولی که امام بر آن صحه گذاشته‌اند بگذاریم که یکی از آن اصول قانون اساسی است و قانون اساسی هم با دیدگاه امام (ره) تغییر پیدا کرده است.

وی افزود: آن زمان که امام خمینی (ره) فرمودند مجلس در رأس امور است رییس دولت نخست‌وزیر بود البته رییس‌جمهور را مردم انتخاب می‌کردند ولی بیشتر وظایف‌اش تشریفاتی بود و پس از آنکه نخست‌وزیر در کشور حذف شد بنا شد رییس‌جمهور رییس دولت باشد، بنابراین شرایط و زمان متفاوت شده است.

وی با بیان اینکه اگر کسی بگویید که مجلس در رأس امور است زمانی بود که می‌توانستند نخست‌وزیر را بگذارند و بردارند و این کاملا با عزل رییس‌جمهور متفاوت است، تصریح کرد: رییس‌جمهور با تنفیذ ولایت‌فقیه آمده است و بعد از استیضاح رییس‌جمهور توسط مجلس اگر رهبری حکم تنفیذ خود را برندارد وی همچنان رییس‌جمهور است و این‌گونه نیست که مجلس بتواند به تنهایی رییس‌جمهور را بردارد.

رییس‌جمهور عالی‌ترین مقام رسمی کشور پس از رهبری

حجت‌الاسلام میرتاج‌الدینی با تأکید بر اینکه طبق اصل 113 قانون اساسی بعد از مقام معظم رهبری، رییس‌جمهور عالی‌ترین مقام عالی کشور است، خاطرنشان کرد: این به این معنا است که پس از رهبری رییس‌جمهور در رأس امور کشور است.

بنا بر این گزارش، حسین شیخ‌الاسلام، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز به ارایه دیدگاه خود پیرامون فرموده امام (ره) در زمینه مجلس در رأس امور است، پرداخت و گفت: این جمله امام درست است. روش امام برای تشکیل نظام به صحنه آوردن مردم بود و با آنچه در قبل و با تکیه بر نخبگان صورت می‌گرفت کاملا متفاوت بود.

وی افزود: امام (ره) با آوردن مردم به صحنه تغییر را ایجاد کرد و راه را ادامه داد. مردم نیز با انگیزه الهی وارد صحنه شدند و این همان سیستمی است که در بیداری اسلامی از آن الگوبرداری شده است.

وی با تأکید بر اینکه کار اصلی امام (ره) این بود که مردم را متوجه خدا کنند و سپس دست خدا را در جماعت ببینند، تصریح کرد: به همین دلیل بود که با یک مکانیزم خاص خود را در سرنوشت خودشان حاکم کرد.

وی خاطرنشان کرد: بدترین چالش دولت و مجلس در زمان بنی‌صدر بود زیرا بنی‌صدر در مقابل مجلس ایستاد و در نهایت دیدیم که مجلس وی را خلع و رأی به عدم کفایت او داد.

شیخ‌الاسلام ادامه داد: به طور قطع الان رییس‌جمهور نمی‌تواند نماینده مجلس را خلع کند ولی مجلس این قدرت را دارد که رییس‌جمهور را خلع کند که این نشان از قدرت مجلس و در رأس امور بودن اوست.

پایان پیام/
 

کد خبر 110413

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha