تاثیرگذاری بلایای جوی بر جوامع متفاوت  است

ربیعی گفت: تاثیرگذاری بلایای جوی بر جوامع مختلف متفاوت است.

 خبرگزاری شبستان:اراک//

 

بلایای طبیعی، به مجموعه‌ای از حوادث زیانبار گفته می‌شود که منشاء انسانی ندارند. این حوادث معمولاً غیرقابل پیش‌بینی بوده و یا حداقل از مدت‌های طولانی قبل نمی‌توان وقوع آنها را پیش‌بینی کرد.

 

تأثیرگذاری بلایای جوی بر جوامع با توجه به وضعیت توسعه اقتصادی و آسیب‌پذیری آنها متفاوت استبه طوری که رویدادهای جوی بیشترین خسارات جانی را در کشورهای کمتر توسعه یافته و بیشترین خسارات مالی را در کشورهای بیشتر توسعه یافته ایجاد می‌کنند.

 

به بهانه ، هفته کاهش بلایای طبیعی که از 20 مهر آغاز می شود، گفتگویی داریم با «ناصر ربیعی» مسئول مدیریت بحران مرکز بهداشت شهرستان اراک.

 

« ناصر ربیعی» با اشاره به اینکه روز جهانی کاهش بلایای طبیعی نخستین بار در سال ۱۹۸۹ میلادی پس از فراخوان مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای تعیین یک روز با هدف ارتقای فرهنگ جهانیِ آگاهی از خطر و کاهش بلایای طبیعی تعیین شده است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: پس از آن هر سال ۱۳ اکتبر به عنوان روز کاهش بلایای طبیعی و افزایش آگاهی در مورد اهمیتِ درک خطرات پیش‌روی مردم مهم شمرده می‌شود.

 

مسئول مدیریت بحران مرکز بهداشت شهرستان اراک افزود: در ایران، ۲۰ تا ۲۵ مهر، هفته کاهش بلایای طبیعی و ۲۰ مهر روز ملی کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شده است.

 

وی با شهرستان اراک جزء مناطق سیلابی و زلزله خیز با شدت متوسط است، ادامه داد: مجوعه مرکز بهداشت شهرستان اراک در طول سال با طرح هایی از جمله دارت نسبت به آموزش کلیه ی شهروندان اقدام می نماید.


 

ربیعی ادامه داد: همچنین با طرح ارزیابی خطر و ایمنی واحدهای بهداشتی نسبت به تاب آوریِ و بررسیِ ایمنی سازه ای و غیر سازه ای این مراکز در مواقعِ بروز بلایای طبیعی اقدام می کند.

 

وی با اشاره به اینکه طبق آمار موجود، از مجموع شهرهای کشورمان فقط ۳ درصد در نواحی کم خطر قرار دارند، بیان کرد: از ۴۳ مورد حوادث غیر مترقبه ممکن در کل جهان حدودا ۳۲ مورد آن در کشورمان ایران تجربه شده است.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه شایع‌ترین این حوادث شامل زلزله، سیل، خشکسالی، فرونشست زمین، آفات محصولات کشاورزی- دامی و آتش‌سوزی جنگلها می شود، ادامه داد:ایران در حالی۶ درصد تلفات بلایای طبیعی جهان را به خود اختصاص داده است که فقط یک درصد جمعیت جهان را دارد.

 

مسئول مدیریت بحران مرکز بهداشت شهرستان اراک گفت: شرایط اقلیمی و جغرافیایی ایران نظیر قرارگیری آن روی کمربند زلزله، واقع شدن در عرض‌های پایین از یک طرف و ساخت وسازهای نامطلوب و بدون رعایت نکات ایمنی از طرف دیگر، باعث آسیب‌پذیری ایران در برابر بلایای طبیعی شده است.

 

ربیعی با بیان اینکه بیشترین کشته‌ها در ایران مربوط به مخاطره زلزله بوده است، اضافه کرد: بیشترین زیان اقتصادی نیز به دلیل مخاطره خشکسالی و سیل است.

 

این مقام مسئول ادامه داد: از آنجا که در سال‌های اخیر تغییرات آب و هوایی به شدت افزایش یافته، این مهم وقوع تغییرات اقلیمی را تقویت می‌کند.

کد خبر 1104308

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha