به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر سید محمد موسوی، رئیس دانشگاه پیام نور استان زنجان، شب گذشته (2 اسفند) در جلسه کارگروه فرهنگی شورای هماهنگی مبازره با مواد مخدر، گفت: امروزه نحوه یادگیری انسان با گذشته متفاوت است و انسان ها نخست فهمیده و سپس تفسیر می کنند، لذا این روش در فهم و تفسیر آموزه ها و فرهنگ ها بسیار تاثیرگذار است.
وی افزود: مجموعه ای از تعارض مثبت و منفی از قبیل تعارض قومی، نژادی، نسلی، فرهنگی در جامعه وجود دارد که استفاده از تعارض های مثبت یک فرصت به شمار می رود.
رئیس دانشگاه پیام نور استان زنجان از بین تعارض های مختلف در جامعه وجود شکاف نسلی را یک تعارض اجتناب ناپذیر و تعارض فرهنگی را مهم و با اهمیت خواند و افزود: آنچه در تعارض های موجود اهمیت دارد میزان تاثیرگذاری آن در جامعه است.
وی با تحلیل مشکل اعتیاد به عنوان یک رفتار انحرافی که از تعارض موجود در جامعه ناشی می شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه برخی از تعارضات در جامعه منجر به جنبش می شوند ممکن است قشر معتاد روزی جنبش معتادان را تشکیل دهند.
دکتر موسوی با بیان تاریخ انقلاب اسلامی و تعارض های موجود در آن تعارض فرهنگی را شکاف چند سال اخیر انقلاب اسلامی ایران عنوان کرد و شکاف تمدنی، محور راست گرا و چپ گرا و مذهبی- انقلابی را از دیگر تعارضات دانست.
وی با تاکید بر اینکه هیچ جامعه ای امروزه بدون تعارض نیست، اظهار داشت: آنچه در این میان اهمیت دارد نحوه ترکیب شکاف ها با یکدیگر و چگونگی در کنار هم قرار گرفتن است و اینکه آیا زمینه را برای رفتار همسو با هنجارهای جامعه ایجاد می کند یا خیر.
رئیس دانشگاه پیام نور استان زنجان، اعتیاد را یک رفتار انحرافی برای افراد جامعه عنوان کرد و گفت: گام اول برای پیشگیری از اعتیاد شناخت مشکل است و اینکه رفتار انحرافی از کجا ناشی می شود.
وی اضافه کرد: با نگاهی به سابقه و قدمت علمی مشاهده می شود که عده ای از بعد فیزیولوژیکی و زیست شناسی عامل به وجود آمدن اعتیاد را نارسایی های جسمی و بدنی ارزیابی می کنند.
رئیس دانشگاه پیام نور استان زنجان با اشاره به بعد جامعه شناختی اعتیاد، خاطر نشان کرد: جامعه عامل موثری در به وجود آمدن اعتیاد بوده و جامعه خود محصول فرهنگ آن است که گاهی اوقات در این بین تعارض به وجود می آید.
وی در پایان دو نوع فرهنگ آرمانی و فرهنگ موجود را برای جامعه توصیف کرد و یادآور شد: مقابله با این تعارض در بهترین شکل ریا و در بهترین آن بروز رفتارهای انحرافی است.
پایان پیام/
نظر شما