به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، امام شهر چوار، ظهر امروز(۲۳ مهر) در خطبه های این هفته نماز جمعه در مسجد مقدس صاحب الزمان(عج) با اشاره به خطبه هفتاد و سوم کتاب شریف نهج البلاغه اظهار کرد: حضرت امام علی(ع) در این خطبه می فرماید که مگر او (مروان) پس از قتل عثمان با من بیعت نکرد، من نیازی به بیعت او ندارم، دست او دست یهودی است! اگر (امروز) با دستش بیعت کند (فردا) با پشت خود پیمانش را بر باد می دهد، بدانید او حکومت کوتاهی خواهد داشت همچون مقدار زمانی که سگی بینی خود را با زبانش می لیسد، او پدر قوچ های چهارگانه است و امت - اسلام به زودی از دست او و پسرانش روز خونینی خواهند داشت!
حجت الاسلام« شهاب الدین میهن پرست» در ادامه با اشاره به نقشه راه اقتصادی دولت سیزدهم، یادآور شد: نقشه راه، عنصر پیش بینی و برنامه ریزی را در خود دارد اما وېژگی مهم آن این است که ساختاری مبتنی بر زمان دارد، جنس نقشه راه حنس راهبردی است و در واقع ابزاری یکپارچه کننده است که با در نظر گرفتن همه سطوح در موقعیت مسأله مورد نظر به فرآیند برنامه ریزی اثربخش كمك شایانی می کند.
وی با بیان اینکه رهبر حکیم انقلاب فرمودند، دولت باید بر اساس شفافیت و صداقت، میزان و درصد تحقق و علل و دلایل تحقق با عدم آن را به مردم گزارش
دهد، افزود: نقشه راه اقتصادی دولت سپردهم که در آخرین روزهای تبلیغات انتخاباتی منتشر شد، قابل مطالعه و دقت و البته ارزیابی و سنجش است.
امام جمعه چوار بیان کرد: ار آذر ماه 1400 با استقرار کامل مدیریت زنجیره تأمین کالاهای اساسی، نیارهای مردم با اطمینان و قیمت مناسب تأمین خواهد شد، از آذر ماه سال 1400 برای خانوارهای 5 دهك اول کارت اعتباری معیشت صادر می شود، به ازای هر يك از اعضای خانوار در سه دهك اول 200 هزار تومان و دو دهك بعدی 150 هرار تومان اعتبار ماهیانه قرض الحسية (با کارمزد 2 درصد) تخصیص می یابد، به خانوارهایی که توانایی بازپرداخت اقساط را نداشته باشند، پارانه بازپرداخت اقساط تعلق می گیرد.
حجت الاسلام میهن پرست گفت: در سال 1400 همه قوانین و مقررات، شفافیت به طور کامل اجرا خواهد شد، در سال 1400 سامانه های شفافیت (مانند قراردادهای دولتی، و عملکرد شرکتهای دولتی) تکمیل شده و در دسترس عموم مردم قرار خواهد گرفت، در سال 1400 سامانه جامع اطلاعات اقتصادی در راستای پیشگیری از تخلفات و جرم اقتصادی راه اندازی خواهد شد و زمان بندی تسویه بدهی های دولت به بانکها اعلام خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به تعارض منافع وراههای مقابله با آن، ابراز کرد: اگرچه مثلا در عرصه صنعت، مسکن، تجارت، آموزش و پرورش و بقیه ی قلمروهای اجتماعی شاهد نابرابری هایی هستیم، اما واقعیت این است که ما يك کانون تولید نابرابری داریم که در قلمروهای محتلف ریشه دوانده است و در حال بار تولید فاصله ی طبقاني است.
امام جمعه ایلام یادآور شد: نابرابریها، فاصله ی طبقاتی و عدم تحقق عدالت، ماحصل تعارص منافع است و خود تعارض منافع هم ناشی از عدم شفافیت در نظام اقتصادی و اداری است، شفافیت زمینه لازم را فراهم می کند که «نظارت عمومی» از کانون های تصمیم گیری تقویت شود، برای اینکه زمینه این نظارت عمومی فراهم شود باید تسهیلات لازم برای این نظارت عمومی فراهم گردد، نظارت شخصی به تنهایی نمی تواند موثر باشد زیرا قدرت و یا فرصت ندارد تا بتواند بر روندها و سیستم ها و فعالیت ها، نظارت و کنترل کند.
حجت الاسلام میهن پرست بیان کرد: برای این کار نیاز به سامانه فعال و پویای شفافیت و نظارت است، یکی از این سامانه ها، شکل گیری صحیح تشكلها، اتحادیه ها و سندیکاهای صنفی است که می تواند تا حد زیادی، نظارت عمومی بر کانون های تولید نابرابری را افزایش دهد، نکته مهم و دردآور این که کانونهای تولید نابرابری خیلی مشکل و سازمان یافته و منسحم رفتار می کند و به صورت تشکیلاتی در برابر شفافیت و مدیریت تعارص منافع مقاومت می کند.
وی گفت: نباید اجازه داد کسانی با نردیک شدن به منابع و مناصب قدرت با بهره گیری از ویژه خواری های نامشروع و حرام دست به شکل سازی پنهان زده و لابی های فساد را تشكیل دهید، یکی از راه های مبارزه با این تسکل های فسادآفریں، شکل دهی به تشکل های صنفی انقلابی و فساد ستیز و سامانه های شفایت آفرین است که گردانندگان و اعضای آن باسابقه های پاك و روشن و با تدابیری عقلانی و مؤئر، نظام اقتصادی و اداری را به سمت اسلامی و پویاییوبایی و شکوفایی سوق دهید.
حجت الاسلام میهن پرست در ادامه با اشاره به سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع)، افزود: امام حسن عسکری (عليه السلام) از جهتی غریب ترین امام هستند، آن حصرت خودشان این جهت را چنین بیان می کنند: «هیچ یک از پدرانم، آنگونه که من گرفتار تردید شیعیان شده ام، مورد تردید واقع نشدند.» رخنه این شک (شک به حقانیت زهبر الهی) در جامعه شیعه، اولین علت برای غیبت رهبر الهی است. یعنی با تغییر رفتار شيعه، تغییر نعمت و سرنوشت روی داد.
امام جمعه چوار گفت: شیعیانی به حضرت امام عسکری علیه السلام نامه نوشتند که مبالغي خدمت شما فرستادیم، بفرمایید که کجا خرج شده است؟ حضرت (ع) در جواب نوشت: اگر امامت یک امر متصلی است، پس چرا این سؤال را از اجداد من نکردید؟ چطور شما می را امام می دانید و این سؤال را می کنید؟ بعد از این مکاتبه حضرت (ع) اجازه دیدار شیعیان را با خودش نداد، پرده سیاهی در وسط اتاق نصب شد و حضرت (ع) پشت پرده می نشستند. شیعیان می آمدند سؤال می کردند. حضرت (ع) جواب می داد.
حجت الاسلام میهن پرست بیان کرد: پس ناشکری بود که سرنوشت مردم را عوض کرد، ابتدا محروم شدن از زیارت امام و بعد محروم شدن از شنیدن صدای امام و بعد محروم از سفارت و نیابت خاصة، مهدویت یعنی همین که چون با ناشکری غیبت واقع شده است جز با شاکر شدن مردم عوض نمی شود، علامت بدون تردید ظهور، وضعیت مردم است، اگر مردم عوض بشوند، باز سرنوشتشان تغییر می کند، همان طور که نعمت را زمانی می گیرد که مردم ناشکر شدنده زمانی پس مندهند که مردم سپاسگرار شده باشد انتظار فرج یعنی استطاعت در بصیرت و صبر برای حکومت امام زمان(عج)، حضرت سبک زندگی مهدوی در عصر غیبت را اینچنین به شیعیان آموزش دادند.
وی با اشاره به به مناسبت هفته وحدت، تصریح کرد اصول مشترک زمینه وحدت جهان اسلام است که شامل اصول مشترک، خدای واحد، پیامبر واحد،کتاب واحد، قبله واحد، مناسک حج واحد،موعود واحد، احادیث مشترک، دشمن مشترک است، امروزه بیشتر مسلمانان جهان، آمریکا و اسرائیل را دشمن مشترک خود می شناسند که تلاش دارند اسلام را ضعیف یا نابود سازند، وجود این دشمن مشترک، زمینه بسیار مناسبی برای پیدایش اتحاد در صف های مسلمانان است.
امام جمعه چوار گفت: زبان دینی مشترک، امروزه بیشتر عالمان دین از مذاهب مختلف اسلامی، معتقدند که زبان عربی، ربان دین ماست و یادگیری درست مباحث دینی بدو دانستن این زبان، بسیار دشوار یا حتی ناممکن است، محبت اهل بیت(ع)، ارادت به صحابه منتخب، مجاورت جغرافیایی از دیگر محورهای وحدت جهان اسلام است.
حجت الاسلام میهن پرست افزود: رفع زمینه های سبهه و اختلاف، گسترش دانشگاه های مذاهب اسلامی، انتشار فتواها و نظریه های تقریبی، ایجاد کرسی های گفتگوهای علمی، گسترش عقلانیت از جمله راهکارهای ایجاد اتحاد اسلامي است و از راهکارهای سیاسی نیز می توان به بالاتر بودن جایگاه سازمان کنفرانس اسلامی، تدوین منشور وحدت میان کشورهای اسلامی و تعیین مجازات برای تفرقه افکنی اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: تأسیس بازار مشترک اسلامی، ایجاد مرکز توسعه فن آوری در جهان اسلام، توسعه روابط اقتصادی، تقویت صنعت گردشگری اسلامی، مدیریت راهبردی اقتصاد کشورهای اسلامی و یکپارچه سازی نظام بانکداری در کشورهای اسلامی نیز ار جمله راهکارهای اقتصادی ایجاد وحدت در جهان اسلام به شمار می رود.
نظر شما