به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، افشین خوشگوار معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان کردستان در مراسم افتتاحیه بسته تحولی ارتقای سواد حرکتی که در دبستان شاه نظری نایسر سنندج برگزارشد؛ باتبریک هفته وحدت و میلاد پیامبر(ص)، اظهار کرد: هرساله 26 مهر تا دوم آبان ماه تحت عنوان هفته تربیت بدنی و ورزش نام گذاری شده است که در این هفته برنامه ها و اقدامات نمادین و ویژهای در راستای نهادینه کردن ورزش و تربیت بدنی در میان آحاد جامعه برگزار میشود.
خوشگوار وظیفه و رسالت آموزش و پرورش و معاونت تربیت بدنی و سلامت را ارتقاء سلامت جسمانی دانشآموزان از طریق فعالیتهای ورزشی و فعالیتهای همراه با نشاط در محیط مدرسه عنوان کرد و یادآور شد: امروز دو برنامه را همزمان در راستای نهادینه کردن ورزش در میان دانشآموزان به عنوان جزء لاینفک زندگی آنها افتتاح خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه از دو سال پیش در وزارت آموزش و پرورش، طرحی تدوین و ابلاغ شده است که با شناسایی فضای بلا استفاده و مازاد مدارس و تجهیز و تغییر کاربری این اماکن به فضاهای ورزشی، هم فضای ایمن و مسقفی را برای اجرای فعالیتهای تربیت بدنی دانشآموزان مهیا میکنیم و از همه مهمتر این پروژه که به عنوان کلاس درس تربیت بدنی در سازه مدرسه نامگذاری شده است، بنا داریم مهارتهای بنیادین را در دانشآموزان هم آموزش و به شکل سازمان یافتهای ارتقاء دهیم.
معاون تربیت بدنی و سلامت استان اضافه کرد: مهارتهای بنیادین در ورزش از راه رفتن، دویدن، پریدن، پرتاب کردن، دریافت کردن و حفظ تعادل و ارتقاء انعطاف پذیری، اساس و پایه تمام مهارتهای ورزشی پیچیده در رشته های مختلف است و این مهارتها وقتی محقق خواهد شد که ما بتوانیم مهارتهای حرکتی پایه را به خوبی به دانشآموزان آموزش و داده باشیم.
وی گفت: امروز خوشبختانه شاهد افتتاح بیست و یکمین کلاس درس تربیت بدنی در استان کردستان هستیم که از این تعداد سه کلاس آن در آموزش و پرورش ناحیه یک سنندج باتوجه به تراکم دانشآموزان قرار دارد.
وی با بیان اینکه مبلغ 70 میلیون تومان اعتبار برای افتتاح کلاس درس تربیت بدنی در این آموزشگاه در نظر گرفته شده است؛ گفت: این فضا مکان مناسبی برای دانش آموزان این آموزشگاه و مدارس همجوار برای اجرای درس تربیت بدنی و آموزش مهارتهای حرکتی پایه است.
خوش گوار ادامه داد: در سطح استان کردستان هر مدرسهای که فضای حدود 150 متر مربع داشته باشد ما آمادگی داریم کل اعتبارات مورد نیاز را برای تبدیل این فضا به کلاس درس تربیت بدنی تخصیص و آن را در اختیار مدرسه قرار دهیم.
معاون تربیت بدنی و سلامت استان در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح « طرح بسته تحولی ارتقای سواد حرکتی» پرداخت و گفت: از سال گذشته وزارت آموزش و پرورش 23 بسته تحولی طراحی کرده است که معاونت تربیت بندی بسته تحولی کوچ را اجرا کرد و کردستان از لحاظ کمیت و کیفیت اجرا جزو 5 استان برتر کشور بود.
وی با اشاره به اینکه معاون تربیت بدنی و سلامت امسال نیز بسته تحولی ارتقای سواد حرکتی دانش آموزان مقطع ابتدایی را اجرا خواهد کرد؛ سنجش و شناسایی وضعیت سواد حرکتی دانشآموزان، توسعه ویژگیهای جسمانی و سواد حرکتی، افزایش سرانه فعالیت بدنی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به دانش آموزان، اولیا و جامعه و گرایش به فعالیت بدنی از اهداف عمده طرح است.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان کردستان از اجرای طرح ارتقای سواد حرکتی دانشآموزی در ۳۰ درصد مدارس دوره ابتدایی شهری استان خبرداد و گفت: در مرحله اول این طرح که برای دوره اول ابتدایی هفت آزمون و برای دوره دوم هم هشت آزمون اجرا می شود؛ امروز در سراسر استان آغاز خواهد شد و غربالگری اولیه خواهد بود و تا 20 آبان ماه طول خواهد کشید.
وی افزود: ابتدا پیش آزمون را از دانش آموزان اتخاذ خواهیم کرد و نتایج آزمون ها را در سامانه پادا توسط مدیر مدرسه، معاون اجرایی ثبت خواهیم کرد و وضعیت سواد حرکتی دانش آموزان مشخص خواهد شد و دانش آموزان در بازه زمانی آذر، دی و بهمن ماه اگر مدارس بازگشایی شود توسط معلمان تربیت بدنی و اگر غیرحضوری باشد توسط کلیپ و فیلم های تهیه شده در اختیار خانواده ها قرار می گیرد که تمرینات لازم برای ارتقای سواد حرکتی را انجام بدهند و در اسفندماه باردیگر پس آزمون را برگزار میکنیم.
وی، وضعیت دانشآموزان و مشاورههای حرکتی آنها را در فاصله بین سنجش اولیه و ثانویه از مهمترین بخشهای این بسته تحولی عنوان کرد و یادآورشد: آموزگاران تربیت بدنی و پایه و والدین نقشی مهم در اجرای موفقیت آمیز این طرح ملی دارند.
نظر شما