کانون های مساجد منشا حرکت و باورهای جوانان است

کانون های فرهنگی هنری مساجد منشا حرکت و باورهای جوانان و نوجوان همچون شهدای انقلاب اسلامی، شهیدان ۸ سال دفاع مقدس و مدافعان حرم از مسجدهای کشور شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کرمانشاه، در راستاي مأموريتي که شوراي عالي انقلاب فرهنگي درزمينه‌ي مقابله با تهاجم فرهنگي به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي واگذار کرده بود و به جهت احياي نقش واقعي فرهنگي و تبليغي مساجد، هيأت هماهنگي و نظارت بر کانون‌هاي فرهنگي و هنري مساجد کشور در اسفندماه سال ۱۳۷۱ بر طبق مصوبه‌ي ۳۰۲شوراي عالي انقلاب فرهنگي تأسيس شد.

 

کانون های مساجد امن ترین مکان برای فعالیت جوانان و شکوفا شدن استعداد ظرفیت آنها است وبا ایجاد فضای رقابتی در حوزه فعالیت کانون‌ها شاهد بروز خلاقیت و اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری مطلوب هستیم.

 

کانون‌های فرهنگی و هنری مساجدنباید از ظرفیت جذب نوجوانان و جوانان غافل شوند و باید از این ظرفیت استفاده شود.

 

اجرای طرح‌های مختلف فرهنگی و هنری در مساجد را راهکاری برای مصون نگه داشتن جوانان از هجمه‌ها و توطئه‌های دشمنان اسلام است .

 

در همین راستا  خبرنگار خبرگزاری شبستان  با محمد رضا کماسی رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سنقر و کلیایی گفتگویی ترتیب داده که با هم می خوانیم.

 

*کانون های فرهنگی هنری مساجد در جامعه چه جایگاهی دارند؟  

 

_ کانون های فرهنگی و هنری مساجد با وجود نقش و جایگاه ارزشمند و مهمی که دارند تاکنون آن گونه که بایسته و شایسته است مورد توجه نهادهای فرهنگی هنری قرار نگرفته اند و عمده اقدامات و برنامه های خود را با استفاده از ظرفیت های مردمی و جوانان انجام داده اند.

 

*هدف از تشکیل  کانون های فرهنگی هنری مساجد چیست؟

 

کانون های مساجد امن ترین مکان برای جوانان و نوجوانان است که در این راستا با تشکیل آنها در مساجد باعث افزایش زمینه مشارکت و مباشرت مردم  در تمامی امور ، فراهم شدن زمینه سازی برای حضور فعال جوانان و نیروهای متعهد در عرصه فعالیتهای فرهنگی و هنری و شناسایی و تربیت استعدادهای د رخشان و استفاده از اوقات فراغت جوانان و حفظ و ترویج فرهنگ ،مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنانکمک به تولید و عرضه محصولات فرهنگی و دینی، شناسایی، جذب، آموزش و حمایت از استعدادهای برتر و نخبگان کانون‌ها و کتابخانه‌های مساجد از  مهمترین اهداف تشکیل کانون های مساجد است.

۷

*رسالت کانون های فرهنگی و هنری مساجد چیست؟

 

کانون های فرهنگی هنری مساجد برای اجرای هرچه بهتر مسئولیت های خود نیازمند پشتیبانی مادی و معنوی نهادهای مرتبط هستند، اما اگر کانون های فرهنگی و هنری مساجد نقش و رسالت مهم خود را  که  همراهی، تعامل و جذب جوانان به پایگاه مسجد است بخوبی ایفا کنند، می توانیم به آینده ای روشن و متعالی برای نسل جوان ایران اسلامی امیدوار باشیم.

 

*برای مقابله با آسیب های اجتماعی و معضلات فرهنگی از طریق کانون ها و مساجد  چه راهکارهایی  را باید در نظر گرفت؟
 

 

دبیرخانه کانون های مساجد می توانند درجهت پویایی مجموعه اعضای خود با برگزاری کلاسهای آموزشی، فعالیت بهینه در فضای مجازی، سواد رسانه ای ، کتابداری ، نرم افزار و سخت افزار کامپیوتر برای اعضای کانون این جوانان را با تجربه ، کار آمد و متخصص در بخش های مختلف تربیت کرده و این خود موجب هرچه بهتر برگزاری برنامه‌های کانون و مسجد و همچنین تولید محتوای بسته های فرهنگی هنری داخلی برای انتشار در فضای مجازی درراستای مقابله با تهاجم فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی  باشد.

 

* نقش ائمه جماعات در راستای جذب جوانان به مساجد و کانون ها تا چه میزان می تواند موثر باشد؟
 

 

با اعتماد به جوانان و مشارکت اعضای کانون ها در برنامه‌های ملی مذهبی مسجد توسط ائمه جماعات و بزرگان مساجد می توان شرایط را برای جذب جوانان دیگر فراهم آورد، چراکه این جلب اعتماد موجب تقویت کارکردهای فرهنگی دینی در میان جوانان می‌شود. درطرف مقابل هم متاسفانه در برخی مساجد که بزرگان یا ریش سفیدان مسئول در اجرای برنامه ها  به جوانان بها نمی دهند موجب بی اعتمادی و نهایتا دوری جوانان از مساجد می‌شود .ائمه جماعات باید در فضا را طوری فراهم کنند تا جوانان با شور و اشتیاق جذب مساجد شوند.

 

 *میزان تاثیر رویداد فهما بر کانون های مساجد چگونه است؟
 

 

رویداد فهما طرحی برای شناسایی ،دیده‌شدن و معرفی فعالیت ها، برنامه‌ها و ظرفیت‌ های کانون های فرهنگی هنری مساجد در جغرافیای مختلف ایران اسلامی است که کانون در یک رقابت سالم در کنار هم فعالیت می کنند واز  عمده اهداف این رویداد به، هدایت ، رشد و انسجام بخشیدن هرچه بیشتر و بهتر فعالیت های مختلف کانونهای فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد.

 

اعضای کانون‌ها می‌توانند در عرصه‌های دوازده گانه‌ای که تعریف شده بر اساس علاقه‌مندی خود فعالیت کرده و اعضا باید وارد سامانه شده و هر مسجدی که مدنظرشان است انتخاب کنند.

 

سومین رویداد ملی فهما با شعار به توان مردم  از مرداد ماه ۱۴۰۰شروع و تا پایان آذر ماه جاری ادامه دارد و در پایان این رویداد نفرات برتر در سطح کشور، استان، شهرستان، همزمان با ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) معرفی می‌شوند .

 

کد خبر 1106868

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha