به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، هر دین و آیینی نمادها و نشانههایی دارد؛ مسیحیان به کلیسا و یهودیان به کنیسا و زرتشتیان به آتشکده و زاهدان نصاری که آنها را راهبان نیز میگویند به صومعه و دراویش و متصوفه در مکانی به نام خانقاه گرد هم جمع میشدند. اسلام که آخرین دین آسمانی است، از میان نمادها و شعایر ظاهری و مکانی، به جایگاه مسجد اهمیت زیادی داده است که در این گزارش تعدادی از احادیث نبوی پیرامون جایگاه مسجد را ذکر می کنیم:
رسول اکرم (ص):
«اَلمَساجِدُ مَجالِسُ الأنبیاء علیالسلام»
مساجد، محفل انبیا (ع) است. (مستدرک، ج 3، ص 363)
رسول اکرم (ص):
هر کس براى خدا مسجدى بسازد ، خداوند ، خانه اى فراخ تر از آن در بهشت براى وى مى سازد.
رسولاکرم (ص):
«اَلمَساجِدُ سُوقٌ مِنْ اَسْواقِ الـآخِرَةِ، قِراها اَلْمَغْفِرَةُ وَ تُحْفَتُها الْجَنَّةُ»
مساجد بازاری از بازارهای آخرت هستند، پذیرایی آن مغفرت و تحفهاش بهشت است. (مستدرک، ج 3، ص361)
رسول اکرم (ص):
«الْمَساجِدُ بُیوتُ الْمُتَّقین»
مساجد، خانه پرهیزگاران است. (مستدرک، ج 3، 363)
رسول اکرم (ص):
کسی که فرشی در مسجد پهن می کند خداوند هفتاد هزار فرشته را برمی انگیرد تا زمانی که آن فرش در مسجد باقی باشد، برایش استغففار می کند (بحارالانوار، ج 83، ص377)
رسول اکرم (ص):
نماز وسیله آبادی مساجد و زینت شهر است. (مصباح الفلاح، ص173)
رسول اکرم (ص):
خداوند ـ تبارک و تعالى ـ فرمود: «آگاه باشید که خانه هاى من در زمین، مساجدند که به سانِ درخشش ستارگان براى اهل زمین ، بر آسمانیان ، نورافشانى مى کنند» .
رسول اکرم (ص):
خداى عز و جل در روز رستاخیز مى فرماید : «همسایگان من کجایند ؟». فرشتگان مى گویند: چه کسانى را سِزد که همسایه تو باشند ؟ مى فرماید : «آبادگران مسجدم».
رسول اکرم (ص):
«مَنْ مَشی إلی مَسْجِدٍ مِنْ مَساجِدِ اللّهِ، فَلَهُ بِکُلِ خُطْوَةٍ خَطاها حَتّی یَرْجِعَ إلی مَنْزِلِهِ، عَشْرُ حَسَناتٍ، وَ مُحِیَ عَنْهُ عَشْرُ سَیِّئاتٍ، وَ رُفِعَ لَهُ عَشْرُ دَرَجاتٍ»
هرکس به سوی مسجد گام بردارد، در برابر هر گامی 10 حسنه برایش ثبت و 10 گناهش پاک و ده درجه و منزلت او (در بهشت) بالا میرود. (وسائل، ج 3، ص 483)
نظر شما