به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محمدرضا صالح در چهارمین اجلاس تربیتی سالانه اساتید جامعه المصطفی العالمیه که امروز (4اسفند) در مدرسه امام خمینی برگزار شد، با اشاره به ضرورت احیاء سنت های اخلاقی و فضیلت های معنوی در حوزه های علمیه گفت: جامعه المصطفی العالمیه یک حوزه علمیه بین الملل مولود انقلاب و مدرن است که متناسب با جهان امروز به تربیت طلاب اهتمام دارد. لذا باید سنت های اخلاقی و معنوی گذشتگان حوزه در این مراکز نیز بیش از این احیا شود.
وی ایجاد انگیزه الهی و اخلاص در عمل میان طلاب را از وظایف اساتید عنوان کرد و افزود: در این مرکز طلاب از قریب صد ملیت گوناگون و با انگیزه های مختلف به تحصیل مشغولند. لذا باید آنها را به سمت و سوی انگیزه های الهی و معنوی و اخلاص سوق دهیم و اگر در این مرحله این کار انجام گیرد پایدار و مستمر خواهد بود و این یکی از وظایف و رسالت های اساتید است.
حجت الاسلام صالح در ادامه افزود: مسئله مناعت طبع و عزت نفس که از سنت های بزرگ حوزه بود باید احیا شود. حریت و آزادمنشی از ویژگی های علمای بزرگ گذشته بود که باید سرمشق همگان باشد.
وی تملق گرایی و چشم داشتن به منابع قدرت و ثروت را از آفت های بسیار خطرناک حوزه عنوان کرد و اظهار داشت: اگر این روحیات در بین طلاب رشد کند می تواند در حرکت طلاب در آینده تاثیر بدی گذارد و لذا اجتناب از دنیا زدگی از نیازهای اساسی طلاب و فضلای جامعه المصطفی است.
معاون فرهنگی تربیتی جامعه المصطفی العالمیه نقش و تاثیر اساتید حوزه را بر طلاب بسیار زیاد ارزیابی کرد و گفت: ما بدنه ای تاثیرگذارتر از اساتید در روحیات و اخلاق طلاب نداریم. علم زدگی که جدای از معنویت باشد می تواند از آسیب های حوزه ها باشد.
حجت الاسلام صالح بر دوری از اختلافات و نزاع میان طلاب تاکید و خاطرنشان کرد: نزاع و تخریب یکدیگر و ادعای ریاست شیعیان یک منطقه و علاقه به رقابت برای رسیدن به پست از سنت های حوزه به دور است.
پایان پیام/
نظر شما