به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مجمع ناشران انقلاب اسلامی، نوشتن برای کودک و نوجوان به مهر و ایثاری مادرگونه نیاز دارد.هرچقدر هم بگوییم که ما این دوران را گذراندهایم و به روحیات و خلقیات کودکان آشنا هستیم، سخت در اشتباهیم. کودکان نسل جدید، ازآن عجایب خلقت هستند! آنقدر نیازمند شناختنشان هستیم که کتاب نوشتن برایشان از سختترین نوع نوشتنهاست.
کتابهایی که برای کودکان و نونهالان نوشته میشود، باید هدفمند و جذاب باشد؛زیرا آنها از همان دوران کودکی،به بسیاری از کتابها اظهار علاقه کردهو در بیشتر مواقع،خودشان را به جای قهرمانان داستانها جا میزنند و رویاپردازی میکنند. از این رو،رعایت نکات بسیاری اعم از گرافیک، متن روان و گویا، مضمون تازه و گیرا حائز اهمیت است. داستانهای کودکان باید به زبانی شیوا و در سطح درک و فهم خودشان باشد تا به نحوی به دلشان بنشیند وکتاب را رها نکنند.
مجموعه داستان «ماجراهای مردم شهر عجیب» متشکل از پنج داستان است که در هریک از اینها، یک فرد با شغلش معرفی و یک رذیله اخلاقی در او بررسی میشود و نویسنده درصدد رفع آن رذیله اخلاقی، راهکارهایی را ارائه میکند. برای مثال، اولین داستان این مجموعه با عنوان «آقا قچقچی» است. حالا آقا قچقچی کیست؟ این شخص با قیچی سروکار داشته و یک آرایشگاه دارد. آقا قچقچی آنقدر در کارش منظم و دقیق است که همه مردم شهر او را به نظم میشناسند؛ تا روزی که او در این کار افراط میکند و با قیچی مخصوصش، در سطح شهر راه میافتد و هر چیزی را که نامنظم است، با قیچی مرتب میکند. این اتفاق آنقدر تکرار میشود که به یک وسواس کنترلنشده تبدیل میشود؛ تا جایی که خودش را هم از یاد میبرد و روزبهروز شلختهتر میشود؛ اما روزی که قیچیاش دیگر کُند شده، به خودش میآید و تلاش میکند تا از یک فرد وسواسی و ایرادگیر به حالت عادی برگردد.
یا مثلاً در دومین داستان از این مجموعه، روایتی از نانوای شهر را به نام «آقا خاشخاشی» میخوانیم که مرد مهربانی است و به نیازمندان کمک میکند. او هر شب، از آخرین تنور نانش، دو نان برای پیرمردی نیازمند کنار میگذارد تا بیاید ببرد؛ اما یکی شب، طمع بر آقا خاشخاشی غالب میشود و آن دو نان را در قبال دریافت پول زیاد به یک مرد متمول میدهد. این حرص و طمع او برای دریافت پول بیشتر، نهتنها پیرمرد نیازمند را از داشتن نان محروم کرد، که به کسبوکار آقای خاشخاشی هم ضربه بزرگی زد؛ تا جایی که متوجه علتش شد و دوباره دو نان آخرین تنورش را برای پیرمرد نیازمند کنار گذاشت.
عنوان این کتاب، از امتیازهای مثبت آن است؛ چرا که کودکان کنجکاو و ماجراجو را به سمت خود میکشاند. متن روان، زبان ساده و شیرین کودکانه وقصۀ گیرا و جذاب باعث میشود تا این کتاب،طرفداران پروپاقرص خودش را پیدا کند. مضامین مطرحشده در این کتاب بهدرستی انتخاب شده و سرشار از درسهای آموزنده است.
این کتاب، روایت ماجراهای آدمهایی است که خوشحالیشان را گم کردهاند و به دنبال راهی برای پیدا کردن آن هستند. مضامین اخلاقی و انساندوستانه مطرحشده در کتاب، نشان از ویژگی ارزنده این کتاب دارد؛ مضامین سادهای که محدود به زمان و دوره خاصی نیست و ریشه در سرشت و فطرت انسانها دارد. ماجراهای این شهر همه عجیب و غریباند. باید وارد این شهر بشوید و خودتان سر از کارهایشان دربیاورید.
کتاب ماجراهای مردم شهر عجیب که مناسب گروه سنی 7 تا 10 سال است، به قلم افسانه موسوی گرمارودی به رشته تحریر درآمده و انتشارات طلایی عهدهدار چاپ آن بوده است.
گفتنی است نهمین پویش «پویا» با محوریت کتاب ماجراهای مردم شهر عجیب، با همکاری مرکز رسانهای شیرازه، شبکه پویا، شبکه نهال و انتشارات طلایی از سوم شهریورماه آغاز به کار کرده است و تا تاریخ بیستم آبانماه ادامه خواهد داشت.
نظر شما