هدف از صدور این قانون تامین یک ساز و کار قضایی منعطف و پیشرفته برای حل و فصل اختلافات مربوط به احوال شخصیه غیر مسلمانان و در نتیجه ارتقای جایگاه امارات و رقابت جهانی آن به عنوان یکی از جذاب ترین مقاصد استعدادها و متخصصان عنوان شده است.
احوال شخصیه یا احوال شخصی، اصطلاح حقوقی به معنی مجموع اوصاف و خصوصیاتی است که وضع و هویت شخص و حقوق و تکالیف او را در خانواده و اجتماع معین می کند.
به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الکوثر، روزنامه البیان گزارش داد: هدف دیگر از صدور این قانون پیشتاز شدن امارات در صدور اولین قانون مدنی برای تنظیم مسائل خانوادگی غیر مسلمانان مطابق با بهترین شیوه های بین المللی و تضمین حق غیرمسلمانان است تا مسئول یک قانون به رسمیت شناخته شده بین المللی باشند که از نظر فرهنگ، آداب و رسوم و زبان به آنها نزدیک باشد.
حفظ منافع کودک بویژه در صورت جدایی والدین از دیگر اهداف صدور این قانون به شمار می رود.
«یوسف سعید العبری» قائم مقام واحد قضایی ابوظبی تاکید کرد که قانون جدید اولین در نوع خود در جهان است زیرا کوچکترین جزئیات زندگی خانوادگی غیرمسلمانان را مدنظر قرار داده است.
وی افزود: این واحد قضایی برای ارائه راه حل های نوآورانه درخصوص مسائل مربوط به احوال شخصیه غیرمسلمان تلاش کرده است تا اینکه راهکارهای قانونی پیشرفته ای برای مهیا کردن یک چتر قضایی مدرن برای اتباع خارجی مقیم ابوظبی فراهم شود تا در نهایت از این طریق اختلافات خانوادگی به شیوه ای منعطف و مطابق با بهترین شیوه های بین المللی حل و فصل شود.
این قانون 20 ماده ای شامل چند موضوع اصلی از جمله ازدواج مدنی، طلاق، حضانت مشترک فرزندان و ارث است. فصل اول، قانون تشریفات ازدواج اتباع خارجی در دادگاه را از طریق ارایه مفهوم ازدواج مدنی براساس اراده زن و شوهر تنظیم می کند.
فصل دوم تشریفات طلاق و حقوق زوجین پس از امضای آن و صلاحیت قاضی در محاسبه حقوق مالی زوجه را بر اساس معیارهای متعددی از جمله تعداد سالهای ازدواج، سن زوجه و وضعیت اقتصادی هر یک از زوجین و سایر مواردی که قاضی در تشخیص حقوق مالی زوجه به آن توجه می کند، تعیین می کند.
فصل سوم مفهوم جدیدی را در حضانت فرزندان پس از طلاق ارایه می دهد که بر مشارکت پدر و مادر در حضانت به طور مساوی بین آنها یا آنچه در قوانین غربی به عنوان حضانت مشترک شناخته می شود، تاکید می کند تا از این طریق انسجام خانواده و سلامت روحی فرزندان بعد از طلاق حفظ شود.
فصل چهارم نیز به ارث و ثبت وصیت و حق اتباع خارجی برای وصیت تمام دارایی خود برای هر کس که بخواهند، پرداخته است و فصل پنجم نیز اثبات نَسَب اتباع خارجی غیر مسلمان را با تاکید بر اثبات نسب نوزاد از طریق نکاح یا اقرار تنظیم می کند.
نظر شما