به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، دکتر محمدرضا مجدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی، امروز (6 اسفند) در این نشست توجیهی که با حضور مدیران دانشکده های علوم پزشکی استان و شبکه های بهداشت و درمان در شهرستان ها، در محل سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه امروز در کشور ما همچون کشورهای توسعه یافته بیماری های غیرواگیر نظیر بیماری های قلبی و عروقی عامل اصلی مرگ و میر است، بر ضرورت و اهمیت اجرای طرح پزشک خانواده در این راستا تأکید کرد.
وی تغییر جمعیت غالب کشور از روستانشینی به شهرنشینی در سال های اخیر و به تبع آن تغییر خواسته های افراد جامعه از حوزه بهداشت و درمان را دیگر مولفه ای اعلام کرد که در روند سلامت اجتماع اثرگذار است و گفت: خوشبختانه نظام شبکه بهداشت و درمان موفق بوده و شاخص های سلامت بهبود چشمگیری داشته است.
وی در این راستا، کاهش مرگ و میر شیرخواران از آمار 104 تن از ابتدای انقلاب به 5/17 نفر در مقطع کنونی را تأکیدی بر این مدعا عنوان کرد.
وی با تصریح اینکه نظام فعلی سلامت در خصوص کاهش مرگ و میر بر اثر بیماری غیرواگیر به دلیل هزینه های بالای درمان مقدور نیست، در این رابطه طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع که در برنامه پنجم توسعه مصوب شده را در این زمینه اثرگذار عنوان کرد.
دکتر مجدی افزود: این نظام می تواند جامعه مارا به آن مقصدی که در این راستا مدنظر داریم، برساند.
وی با تصریح اینکه پزشک را تربیت می کنیم و اما مدیریت سلامت را به آن آموزش نمی دهیم، آموزش مدیریت عالی بهداشت خانواده و پذیرش دانشجو در این رشته را حرکت در رفع و ارتقای کمی و کیفی این امر برشمرد.
قائم مقام وزیر بهداشت در استان خراسان شمالی، اجرای این مهم را تبیین ارزش و اهمیت طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع عنوان کرد.
دکتر مجدی، ایجاد این رشته را با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد و گفت: برای دوره اول 26 تن از همکاران پزشک در علوم پزشکی استان که بیش از 3 سال سابقه خدمت دارند در این دوره پذیرش شدند.
دکتر غفوری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بجنورد، نیز در این نشست ضمن خیر مقدم به حاضران، ایجاد این رشته را حرکتی جدید در دانشگاه های حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد و گفت: این دانشگاه جزء اولین دانشگاههای کشور است که این رشته تحصیلی در آن دانشجو پذیرش کرده است.
پایان پیام/
نظر شما