به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، « حسن فیضی» در اولین جشنواره گردشگری زعفران که به میزبانی شرکت زعفران آرنیکا در تربت حیدریه با حضور اصحاب رسانه مشهد برگزار شد؛ بیان کرد: ساختمان پژوهشکده ملی زعفران حمایت از پژوهش ها و تحقیقات حوزه زعفران در سطوح مختلف را برعهده دارد و از سال 93 پارک علم و فناوری در این ساختمان مستقر شد و الان قریب به 7 ساختمان در این محل فعالیت می کنند.
سرپرست پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریه با بیان اینکه اصل حمایت ما به صورت جامع از همه استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان و فناور است اما برای ما حوزه زعفران اهمیت ویژه ای دارد؛ گفت: ما در کنار فعالیت های پژوهشی اقدامی که انجام می دهیم در جهت تجاری سازی این فعالیت ها است و اینکه و پژوهش ما در بازار رعفران اثرگذار باشد .
وی افزود: اولویت ما صنعت زعفران در سطوح مختلف بوده است ،چه ماشین آلاتی که به این صنعت می تواند کمک کند و یا دستگاههای برداشت و یا آب کردن گل و فرآوری خود زعفران و مشتقاتی که می توان از آن گرفت، و ما تیم هایی برای پژوهش خود گلبرگ زعفران داریم.
فیضی بیان کرد: تا چند سال پیش ما به ازای 300 تن زعفران 30 هزار تن گلبرگ داشتیم که معضل زیست محیطی بود و الان تیم هایی برای استفاده از گل زعفران در زمینه های صنعتی و خوراکی و ... پژوهش می کنند، البته نوآوری هایی در این صنعت اتفاق افتاده ما به جای زعفران گل زعفران می خواهیم عرضه کنیم و یا دستگاههایی خواهیم داشت که با آنالیز زعفران به صورت گازهای متساعدشده از آن عیار سنجی از این محصول داشته باشند.
وی با بیان اینکه یکی از فرآورده های دارویی زعفران برای درمان بیماران کرونایی استفاده می شود؛ افزود: ما می توانیم زنجیره ارزش افزوده این محصول را خارج از محصول زعفران داشته باشیم و در این زمینه آزمایشاتی در حال انجام است که می تواند محصولات آرایشی، بهداشتی و درمانی تولید کند.
سرپرست پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریه اظهار کرد: ما اقتصاد این صنعت را با گردشگری درگیر می دانیم به نحوی که ویترین حوزه زعفران می تواند حوزه گردشگری باشد.
نظر شما